Görüş Bildir
Haberler
Dünyaca Ünlü Spor Giyim Markası Nike Sneakerlarını Metaverse Evreninde de Satmaya Hazırlanıyor!

etiket Dünyaca Ünlü Spor Giyim Markası Nike Sneakerlarını Metaverse Evreninde de Satmaya Hazırlanıyor!

Well Ok Then
23.11.2021 - 10:30

Metaverse evreni büyüdükçe büyüyor. Şimdi de Nike sneakerlarını metaverse evrenine taşımayı planlıyor. Orada da çok fazla alıcı bulacağı kesin! 

İşte detaylar! 

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nike metaverse ile neden ilgileniyor?

Nike metaverse ile neden ilgileniyor?

Konsepte henüz aşina olmayanlar için, Metaverse'i hayal etmenin en kolay yolu, kendinizi gerçek hayattaki bir video oyununda hayal etmektir. Burada sizi daha cool gösterecek Nike sneakerları herkes ister herhalde. Nike'ın ürünlerini satmada ne kadar başarılı olduğunu da göz önünde bulundurursak meta ürünlerini da satacağından şüphemiz yok.

Nike metaverse için 7 farklı marka oluşturdu.

Nike metaverse için 7 farklı marka oluşturdu.

“Nike”, “Just Do It”, “Swoosh”, “Air Jordan” ve “Jumpman” isimle 7 marka için başvuru yapıldı. Alınan bu markalarının haklarının kapsamı ise şu şekilde paylaşıldı: “Sanal ekipmanlar, ayakkabı, giysi, şapka, gözlük, çanta, spor çanta, sırt çantası, spor ekipmanları, sanat eserleri, oyuncaklar ve aksesuarlar” Nike ve Nike’ın diğer markalarını kapsayan bu ürünler metaverse dünyasında içinde satılacak. Hangi platformda nasıl kullanılacağı ise henüz belli değil. Biraz hayal edecek olursak, Facebook’un oluşturacağı metaverse evreninde karakterinizi Nike ürünleriyle giydirebilecek veya spor yaptırabileceksiniz.

Nike metaverse evrenine 2018'den beri hazırlanıyor.

Nike metaverse evrenine 2018'den beri hazırlanıyor.

Nike 2018 yılından önce başladığı patent başvuruları ile aslında uzun zamandır bu planı yürütmekte. Bunu yapabilmek için de uzun süredir dijital ürün stoğu yapmakta. Bu dijital ürünler, spor ayakkabıların yanı sıra avatarları ve diğer sanal markalaşma biçimlerini de içeriyor.

Metaverse'in Nike için yeni kuralları olacak elbette.

Metaverse'in Nike için yeni kuralları olacak elbette.

Metaverse evrenlerin kuralları ile gerçek dünyanın kuralları elbette farklı. Nike'ın çoğaltma yoluyla yıkım kavramına hazırlıklı olması gerekiyor. Yine de Metaverse'de ürün çoğaltma, neyin yasal olduğuna dair mevcut kavramlarımızı aşacaktır. Nike'ın meta-ürünlerinin değeri, şirketin korsan olarak kabul edeceği, ancak diğerlerinin sanatçı olarak adlandıracağı şeylerden kesinlikle etkilenecek.

Roblox ile ortak olup Nikeland kuruldu.

Roblox ile ortak olup Nikeland kuruldu.

Nike, Nikeland adında ücretsiz sanal oyun alanını sunmak için Roblox ile bir ortaklıkta bulunduğunu duyurdu. Nikeland sanal dünyası içinde oyun severlere pek çok farklı platformlarda mini oyunlar sunmaya hazırlanan Nike, gelecekte küresel spor etkinliklerine ilişkin spor müsabakalarına ev sahiplik yapma düşüncesinde. Sizi bununla ilgili neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın