Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Aktör Bruce Willis'ten Hayranlarını Üzen Haber! Afazi Teşhisi Konulan Bruce Willis Oyunculuğu Bıraktı!

Ünlü Aktör Bruce Willis'ten Hayranlarını Üzen Haber! Afazi Teşhisi Konulan Bruce Willis Oyunculuğu Bıraktı!

GNS
30.03.2022 - 21:13 Son Güncelleme: 31.03.2022 - 11:16

Hollywod'un sevilen aktörlerinden Bruce Willis'in hastalığı sebebiyle oyunculuğu bıraktığını açıklamasının ardından dünya basınında gündem haline geldi. 67 yaşındaki Emmy ve Altın Küre ödüllü dünyaca ünlü aktör Bruce Willis oyunculuğu bıraktı. Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle senaryoyu ezberleyememesi ve repliklerini unutmaya başlaması sonrasında ünlü oyuncuya Afazi hastalığı teşhisi konuldu. Ünlü oyuncu Bruce Willis'in hastalığının açıklanması ardından pek çok kişi Afazi hastalığı hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki Afazi hastalığı nedir? Afazi hastalığı belirtileri nelerdir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cehennem Melekleri, 12 Maymun, Ucuz Roman, Zor Ölüm gibi başarılı filmlerde canlandırdığı karakterler ve oyunculuğu ile milyonlarca izleyicinin hayranlıkta takip ettiği efsane oyuncu Bruce Willis'ten üzücü haber geldi. Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle artık filmlerde oynayamayan ünlü aktöre Afazi hastalığı teşhisi konuldu. Peki Bruce Willis'in hastalığı Afazi nedir? Afazi belirtileri neleridir? İşte detaylar...

Bruce Willis'e Afazi Teşhisi Kondu: Oyunculuğu Bırakıyor!

Bruce Willis'e Afazi Teşhisi Kondu: Oyunculuğu Bırakıyor!

Hollywood yıldızı Bruce Willis hakkında herkesi üzen bir haber verildi. Ünlü oyuncuya Afazi teşhisi kondu. Pek çok sorun yaşayan Willis çok sevdiği oyunculuk mesleğini de bırakmak durumunda kaldı.

Afazi (Söz Yitimi) Hastalığı Nedir?

Afazi (Söz Yitimi) Hastalığı Nedir?

Afazi, genellikle sol beyin kısmında yaşanan felç, inme, beyin travması ve kafayı çarpma gibi kazalar sonucu yaşanan hasarlar ile meydana gelen bir hastalıktır. Konuşma, yazma, anlama ve okuma gibi motor becerileri yöneten konuşma merkezinin zarar görmesi ile etkinlikler zayıflar ve geriler.

Afazi Tipleri Nelerdir?

Afazi Tipleri Nelerdir?
  • Akıcı Afazi

  • Anomik Afazi

  • İletim tipi Afazi

  • Tutuk Afazi

  • Global Afazi

  • Progresif Afazi

Afazi Belirtileri Nelerdir?

Afazi Belirtileri Nelerdir?

Afazi hastalığının başlıca belirtileri;

  • İsimlendirmekte güçlük çekmek

  • Konuşmakta zorlanmak

  • Anlamada sorun yaşamak

  • Okuma-yazmada problem yaşamak

  • Konuşma esnasında garip ya da uygunsuz kelimeler kullanımı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Afazi Hastalığının Tedavisi Var mı?

Afazi Hastalığının Tedavisi Var mı?

Afazinin tipi, şiddeti ve hangi olaya bağlı olarak ortaya çıktığının bilinmesi, uygulanacak tedavi protokolü ve prognoz takibi açısından önemlidir. Afazinin tanısında çeşitli testler kullanılır. Bu testlerde spontan konuşma, anlama, okuma, yazma, tekrarlama ve isimlendirme fonksiyonları değerlendirilir. Afazinin tedavi ve rehabilitasyonu konusunda bugüne kadar çeşitli yöntemler denenmiştir. Bunlar arasında çeşitli ilaç tedavileri ve konuşma terapileri yer almaktadır. Bazı hastalarda sadece konuşma terapisi, bazı hastalarda ise hem konuşma hem de ilaç tedavisi birlikte denenmiştir. Afazili hastalarda tek başına medikal tedavinin etkinliği bilinmemektedir. Oysa konuşma terapistleri ülkemizde az sayıda bulunmakta ve çoğu hasta bu terapiden faydalanamamaktadır.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
moonlight

17-18 yaşlarımda hayranıydım. Ablam mavi ay dizisini izlerken çocuk halimle aşık olmuştum 😢 çok üzüldüm