Görüş Bildir
Haberler
Dünya Üzerinde Şimdiye Kadar Sigortalatılan 10 İlginç Şey

Dünya Üzerinde Şimdiye Kadar Sigortalatılan 10 İlginç Şey

Aslı Sarıtaş
27.01.2023 - 11:38 Son Güncelleme: 27.01.2023 - 11:42

Dünya üzerinde yaygın olarak konut sigortası, taşıt sigortası ve hayat sigortası yaptırıldığını biliyoruz... Ancak dünya üzerinde sigortalatılan şeyler bunlarla sınırlı değil. Şimdiye kadar sigortalatılan o kadar ilginç şey var ki... O halde gelin, şimdiye kadar sigortalatılan bu 10 ilginç şeyi yakından inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uzaylılar tarafından kaçırılma sigortası

www.google.com

Bazı insanlar uzaylılar tarafından kaçırılacağını düşünerek epey telaşlanıyor. Bu nedenle, uzaylılar tarafından kaçırılma sigortası yaptırmaya karar veriyorlar. Hatta ABD'nin Florida eyaletinde bu sigorta poliçesini hâlâ yaptıranlar var. Siz de uzaylılar tarafından kaçırılmaktan korkuyorsanız, bu içinizi rahatlatmak için harika bir politika olabilir.

2. Bacak sigortası

www.google.com

Süper model Heidi Klum, dünyaca ünlü ve devasa uzunluktaki bacaklarını sigortalatmaya karar veriyor. Ardından sigortacılar tarafından bacaklarının teftişi için Londra'ya uçuyor. Bacakları bir çift olarak 1,5 milyon sterlin değerinde. Fakat bireysel olarak bir bacağı diğerinden 130 bin sterlin daha az. Çünkü bu bacağında küçük bir yara var.

3. Orta parmak sigortası

3. Orta parmak sigortası

Dünyaca ünlü Keith Richards, orta parmağını sigortalatıyor. Orta parmağı 1.6 milyon dolar yapıyor. Yani Keith'in orta parmağı düştü diyelim. Bunu paketleyip eBay'de satabilir. Aslında mantıklı bir hareket. Keith Richards orta parmağını kaybetse gitar çalamayacak. Bu da kariyerinin etkilenmesine neden olacak.

4. Hindistan cevizi ile yaralanma sigortası

www.google.com

1984 yılında Dr. Peter Brass, birçok kişinin kafasına Hindistan cevizi düşerek yaralandığını iddia etti. Bir süre sonra Birleşik Krallık'ta bir seyahat şirketi 'Hindistan cevizi ile yaralanma sigortası' politikasını izledi. Sri Lanka'yı ziyaret eden müşterilerden birinin kafasına Hindistan cevizi düşmesiyle iddialarını doğrulamış oldular.

5. Loch Ness canavarı yakalama sigortası

www.google.com

Loch Ness canavarı 'Nessie', uzun zamandan beri hem yerel halk hem turistler tarafından inanılan bir hikâye. Dolayısıyla 1971 yılında İskoç viski şirketi Cutty Sark, sermayeyi kullanmaya karar verdi. Bu efsanevi canavarı yakalayan kişiye 1 milyon sterlinlik ödül teklif etti. Sigortacılar Nessie başarılı bir şekilde yakalanırsa, onların mülkü olacağı konusunda ısrar etti. Fakat hâlâ yakalanabilmiş değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ayak sigortası

www.google.com

Dans etmeyi neredeyse herkes sever. Ancak dansın efendisi Michael Flatley, ayaklarını sigortalatmaya karar veriyor. Söylentilere göre ayaklarını 25 milyon sterline sigortalatıyor.

7. Kalça sigortası

www.google.com

Dünyaca ünlü Jennifer Lopez'in kalçasını duymayan yoktur. Hatta kalça dediğimizde ilk aklımıza gelen Jennifer Lopez'dir. Bir dönemin ideal kalça şeklini bile belirlememizi sağladı. İşte güzel şarkıcı bu nedenle 27 milyon dolara kalçasını sigortalattı.

8. Dil sigortası

www.google.com

Popüler isim Gene Simmons, dili ile ünlü. Oldukça uzun ve açık bir dili var. Bu sebeple, Simmons dilini 1 milyon dolara sigortalattı. Hatta o zamanlar Kiss solisti kariyerinin zirvesindeydi. Bu konu hakkında varsayımsal yorumları sizlere bırakıyoruz.

9. Burun sigortası

www.google.com

Hollandalı Ilja Gort burnunu sigortalatmış. Burnunu her türlü hasardan korumak için 5 milyon euro gözden çıkarılmış. Avrupa'nın önde gelen şarap üreticilerinden olan Gort, 'Bir tadımcı için koku duyusunu kaybetmek risk' demiştir. Sonuçta şarap tadımı ağızla değil, burunla olur. Bizce haklı bir gerekçe.

10. Hayaletin verdiği zarara karşı sigorta

www.google.com

Bir otel sahibinin otelinde hayalet görülmüş. Bunun üzerine otel sahibi ruhun neden olduğu ölüme ve sakatlığa karşı 1 milyon sterlinlik bir poliçe çıkartmış. Bazı sigorta şirketlerinin ruhların neden olduğu zarara karşı sigorta poliçeleri hâlâ var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın