Görüş Bildir
Haberler
Dünya Üzerinde Görüp Görebileceğiniz En Güzel 6 Kelebek Türü

etiket Dünya Üzerinde Görüp Görebileceğiniz En Güzel 6 Kelebek Türü

ilmissha
03.09.2015 - 16:54

Doğanın bizlere sunduğu bu eşsiz güzellikteki canlılara göz atmaya ne dersiniz?

Kaynak: http://all-that-is-interesting.com/mo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mavi Morpho Kelebeği

1. Mavi Morpho Kelebeği

Orta ve Güney Amerika'nın ev sahipliği yaptığı Mavi Morpho Kelebeği, dünyanın en büyük kelebeklerinden bir tanesidir. Bu muhteşem kelebeğin kanatları parlak mavi renkte olup, kanatlarının arkasında mikroskobik ölçülerde ışık yansıtması sonucu da kanat kenarları adeta danteli andıran siyah bir şeritle çevrilidir. Estetik olmasının yanı sıra, kanatlarının altındaki kahverengi renk yırtıcılara karşı kamuflaj görevi görür.

2. Ulysses Kelebeği

2. Ulysses Kelebeği

Ulysses Kelebeği ( Blue Mountain Swallowtail), Avustralya'nın kuzeydoğu kıyılarında yaşar. Dişileri biraz daha bulanık bir renkte olduğu için özellikle erkekleri, elektrik mavisi rengiyle metrelerce uzaklıktan bile görülebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Zebra Çatal Kuyruklu Kelebek

3. Zebra Çatal Kuyruklu Kelebek

Bu kelebekler, çoğunlukla Kuzey Amerika'nın doğu kıyılarında bulunur; Tennessee eyaletinin ünlü kelebeği olduğunu da ekleyelim. Zekice isimlendirilmiş olan kelebek, siyah-beyaz çizgilerle kaplıdır ve üçgen şeklindeki kanatlara sahiptir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Tavus Kelebeği

4. Tavus Kelebeği

Tahmin ettiğiniz gibi Tavus Kelebeği, ismini kanatlarının üzerindeki tavus kuşu benzeri desenlerinden alır. Mor, gök mavisi ve kırmızı karışımı noktalar, tavuş kuşunun kanatlarıyla ilginç bir şekilde benzerlik gösterir.

5. Goliath Birdwing Kelebeği

5. Goliath Birdwing Kelebeği

Dünyanın en güzel kelebeklerinden olan Goliath, dünyanın en büyük ikinci kelebeğidir. Endonezya yağmur ormanlarında bulunan bu kelebekler, genellikle yerel işçiler tarafından yetiştirilmektedir. Siyah, yeşil ve sarı renkteki erkekleri, dünyanın en güzel türlerinden bir tanesidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Question Mark (Soru işareti) Kelebeği

6. Question Mark (Soru işareti) Kelebeği

Bu kelebek genellikle Kuzey Amerika'nın ormanlık alanlarında ve şehir parklarında bulunur. Peki bu garip isim nereden geliyor diye soracak olursanız, bu ismi kanatlarının altındaki gümüş renkte olan soru işareti benzeri lekelerden aldığını belirtelim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
419
243
90
53
45
39
34