Görüş Bildir
Haberler
Düğün Öncesi Kuaföre Gitme Gafletinde Bulunan Kadınların Hazin Sonu: Çirkinlik ve Ötesi!

etiket Düğün Öncesi Kuaföre Gitme Gafletinde Bulunan Kadınların Hazin Sonu: Çirkinlik ve Ötesi!

Aylak Madam
11.08.2015 - 00:59

Bu içerik düğüne giderken taş gibi bir hatun olacağını uman, ama palyaçoya dönüşen kuaför kurbanı kadınlarımıza ithaf edilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her şey ofisten bir arkadaşımızın düğünü için, topluca Denizli'ye gitme kararımızla başladı.

jetsettimes.files.wordpress.com

Büyük elemeler sonucu kıyafetler seçildi, valizler hazırlandı ve inanılmaz keyifli yolculuğumuz başladı. Uzuuun bir yolculuğun ardından kendimizi Denizli'de bulduk.

Dinlendik, kendimize geldik ve artık harekete geçmeye hazırdık.

Resepsiyonda çalışan kızın tavsiyesini dinleyip, kendimizi en yakın kuaförde bulduk.

İlk sinyali vermişti oysa ki...

Kuaför koltuğuna oturur oturmaz, baştan niyetimi belli etmek adına kuaföre aynen şöyle dedim:

'Saçımın evde yapılmış gibi, yani doğal olmasını istiyorum.' 

Kuaför bunun üzerine kahkahalarla bitireceği şu cümleyi söyledi:

'O zaman evde yapıp gitseydin ya asdfghjkl'

Bunun yapacaklarının bir habercisi olduğunu o an fark etmemiş, pek de komik olmayan bu esprisine tebessümle yanıt vermiştim.

Tek bir dileğim vardı: Su dalgası modeli...

Zümrüt yeşili elbisemle en güzel gidecek modeldi. Sabırsızlanıyordum. O sırada kuaför ise demir maşayı köklemiş ısınmasını bekliyordu. Aynaya bakarak saçlarımla oynuyor, bir yandan da mırıldanıyordu.

"Avrupa'daki, Amerika'daki kuaförler saç yapmayı bilmiyorlar ki!"

Yurt dışına gitse de gitmese de istisnasız her kuaförün inanılmaz bir özgüvenle söylediği  o cümleler onun da ağzından dökülmeye başlamıştı işte:

'Bizim gibi yapamıyorlar. Basit basit modeller yapıp böyle dergilere koyuyorlar. Siz de moda zannedip beğeniyorsunuz.'

Sessizliğimi koruyordum. Ne de olsa saçlarım, yani hayatım onun ellerindeydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İç sesim sürekli olarak: "Bitince güzel olacak!" diyor, beni sakinleştirmeye çalışıyordu.

Saçımdan minik minik parçalar alıp sarmaya başlamıştı bile. Buhar ve hafif yanık kokuları gelse de aldırmıyordu. Saçımın arkasını bitirip, yanları yapmaya başlayınca acı gerçekle yüzleştim.

Tam bir merinos koyunuydum!

Şoktaydım. Bunun su dalgası olmadığını, bu şekilde istemediğimi söylediğimde tüm sakinliği ve kendinden eminliğiyle:

'Han'fendi su dalgası istediniz yaptık!' diyordu. Ben ağlamaklı bir haldeydim. Kızlara sormak için arkamı döndüğümdeyse, hepsi benimle aynı durumdaydı. Her birimiz farklı modeller istemiş, ama nasıl olduysa yine her birimiz merinos koyununa dönmüştük.

Merinostan, baldız topuzuna geçiş!

Merinostan, baldız topuzuna geçiş!
tinypic.com

Zaman daralıyordu. Kuaförün türlü triplerine rağmen merinosluğumun dağınık topuza çevrilmesini istedim. İstemez olaydım! Taktığı 837287329 tel tokanın kafamı delmesine mi yanayım, sonucun bu olmasına mı? Artık level atlamış ve saçlarım baldız topuzuna dönmüştü.

Yine de pes etmemeye kararlıydım!

Yine de pes etmemeye kararlıydım!

Saçlarımı mahveden yetenek abidesi kuaförüme bir güzel parayı bayıldım ve kızlara başka bir kuaföre gideceğimi söyleyerek düştüm yola. Çok kısa bir vaktim vardı. Bu yüzden tercihimi risksiz bir modelden yana kullandım: Balerin Topuzu.

Sanki topuzun içinde bir kafa daha varmış da onu saklıyormuşum gibi görünmese, aslında fena sayılmazdı. Ama artık direnecek mecalim kalmamıştı, sonuca itaat ettim.

"Doğal bir makyaj istiyorum..."

O sihirli cümleyi bu defa makyajım için söyledim. Makyaj yapacak olan kız bunun eğitimini aldığından ve eskiden herkesin bildiği, o çok meşhur kuaförde çalıştığından bahsediyordu. İnanmak ve ona güvenmekten başka çarem yoktu. Elbisemin yeşil tonlarında olduğunu söyledim ve kendimi ona emanet ettim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gözlerime inanamadım!

Gözlerime inanamadım derken, şaşkınlığımı değil gerçekten gözlerimin haline inanamadığımı kastediyorum. Takma kirpikler, mavi yeşil far, kırmızıya çalan allık, pembe ruj...

Tüm kuaförlerin el ele verip beni palyaçoya dönüştürme işlemi başarıyla gerçekleşmişti.

Hesabı öderken kuaförün gelip saçlarınız bozulmasın diyerek sıktığı spreyin simli olması ise, çirkinliğime çirkinlik katan en önemli detaydı.

Hepimiz Aylak Madam'ız, hepimiz çirkiniz!!!

Büyük bir hüzün ile kızların yanına gittiğimde, her birimizin çirkinliğin farklı bir versiyonuna dönüştüğünü fark ettim. Ağlanacak halimize gülüyor, en çirkin hangimizin olduğunu oyluyorduk.

Önemli olan iç güzellik zaten!

Prenses olmayı umarken, palyaçoya dönmüş halde düğün yolunu tuttuk. Şu hale gelmek için harcadığımız emeğe mi, paraya mı yanalım karar veremedik, ama 'Bir daha asla kuaföre gitmeyeceğim!' yönündeki asla tutmayacağımız sözü verdik elbette :)) Ardından önemli olanın iç güzelliğimiz olduğu yönündeki yalanlara kanıp, günün tadını çıkardık.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1038
194
138
74
63
38
28