Görüş Bildir
Haberler
Dr. Fauci: 'Beyaz Saray'daki Vakalar Önlenebilirdi, Trump Kurallara Uymadı'

Dr. Fauci: 'Beyaz Saray'daki Vakalar Önlenebilirdi, Trump Kurallara Uymadı'

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Müdürü ve bulaşıcı hastalıklar alanında en üst düzey yetkili Dr. Anthony Fauci, ABD Başkanı Donald Trump da dahil olmak üzere Beyaz Saray’da koronavirüs vakalarının önlenebileceğini belirterek, hükümetin tedbir almakta başarısız olduğunu ve Trump'ın maske takma ve sosyal mesafe kurallarına uymadığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü'nün direktörü Dr. Antonio Fauci, ABD’deki vaka artışının ülkenin tamamen kapatılmaması nedeniyle görüldüğünü açıkladı.

ABD, sahip olduğu 210 bini aşkın ölüm ve 7 milyonu geçkin vaka ile dünyada yeni tip corona virüs salgınından en kötü etkilenen ülke olmayı sürdürüyor.

Bununla birlikte, ABD Başkanı Donal Trump’In geçen Cuma günü kendisi ve eşi Melani Trump’In koronavirüse yakalandığının açıklamasının ardından, Trump’ın yakın çevresindeki pozitif vakaların artışı devam ediyor.

"Trump maske takmadı"

"Trump maske takmadı"

NTV'nin aktardığı bilgiye göre, Fauci American Üniversitesi’nde verdiği röportajda, pandeminin bir aldatmaca olduğu düşünen insanlarla ilgili soruya, 'Beyaz Saray'da bu hafta olanlara bir bakın. İşte bu bir gerçeklik. Her geçen gün daha fazla insan enfekte oluyor. Bu bir aldatmaca değil. Bu talihsiz bir durum çünkü önlenebilirdi” yanıtını verdi. 

Fauci, maske takmanın virüsten korunmanın en etkili yollarından biri olduğunu ve Trump'ın bu kurala riayet etmediğini söyledi.

74 yaşındaki Trump, pazartesi günü, üç gece boyunca Covid-19 tedavisi gördüğü Walter Reed askeri hastanesinden Beyaz Saray'a döndü ve Amerikalılara hayatlarının virüs tarafından yönetilmesine izin vermemesini söyledi.

Trump, halka açık yerlerde nadiren maske takıyor, kampanya mitinglerinde ve Beyaz Saray etkinliklerinde genellikle sosyal mesafeye çok az dikkat ediliyor.

Beyaz Saray'da vakalar artıyor

Beyaz Saray'da vakalar artıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diğer taraftan, Trump'ın konuşma yazarı ve ABD Başkanı’nın  katı göçmenlik politikası konusunda etkili bir danışman olan Beyaz Saray’ın kıdemli danışmanı Stephen Miller Beyaz Saray’da Covid-19’a yakalanan son kişi oldu.

Trump yakın çevresinde yer alan ve Covid-19’a yakalananlar arasında, danışmanı Hope Hicks, Beyaz Saray sözcüsü Kayleigh McEnany, kampanya yöneticisi Bill Stepien ile  Cumhuriyetçi Senatörler Mike Lee, Thom Tillis ve Ron Johnson yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın