Görüş Bildir
Haberler
Dövme Yaptırmak İsteyenler Buraya: Acısıyla Tatlısıyla İlk Dövme Macerama Dair Her Şey

etiket Dövme Yaptırmak İsteyenler Buraya: Acısıyla Tatlısıyla İlk Dövme Macerama Dair Her Şey

Dale Cooper
08.05.2017 - 17:48

Yaptırayım mı, yaptırmayayım mı...

Henüz ilk dövmesini yaptırmamış kafası karışıklar, kararsızlar, sorusu çok olanlar buraya... 

Benim gibi sürekli ruh hali değişen, kendinden emin olamayan, bugün beğendiğini yarın beğenmeyen ya da her şeyde muhakkak bir kulp bulup da bu yüzden uzun süre dövme yaptıramamışlara ilaç olacak bir yazı bu. Adım adım dövme yaptırmaya yaklaşırken yaşanacak şeyleri kendim gibi kararsızlar için yazıyorum. İlk dövmeyi soğuk bir deniz gibi düşünün, bir kere ayağınızın ucunu soktuğunuzda alışıyorsunuz; dövmeyi de yaptırınca alışıyor insan. 

İşte yaşananlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erken bir yaşta dövme yaptırmaya kafama koymuştum lakin, aynı zamanda kafamda milyonlarca da soru işareti vardı...

  • Acaba ilerde pişman olur muyum?

  • Sıkılır mıyım?

  • Ne yaptırsam? Nereme yaptırsam?

  • Ya güzel yapamazsa yaptıracağım dövmeci?

  • Acaba canım yanar mı?

Kesin bir karara varmadan önce ne yaptırmak istediğimden emin olmak için uzun süre kendime en uygun dövme fikrini aradım durdum.

Ve evet, dürüst olmak gerekirse bu birkaç yıl sürdü. Hayatımın sonuna kadar bedenimde taşımaya niyetlendiğim şeye üç günde karar verecek kadar rahat biri değildim ne yazık ki ve dünyanın benim gibi insanlarla da dolu olduğunu biliyorum. Bu yüzden yapılacak dövme fikri oldukça önemli. Belediye basmış gibi herkeste olmayan bir şeye sahip olmak istiyorum aynı zamanda da beni anlatan, bana dair bir şey... 

Yani, o dövmeyi bulmamın uzun yıllar sürmesi oldukça doğal sizin anlayacağınız! 😅

Kesinlikle yaptırmak istediğim dövmeyi bulunca bazı sorular kendiliğinden cevaplanmıştı.

  • Acaba ilerde pişman olur muyum? OLMAM! ✔️

  • Sıkılır mıyım? BUNU ÇOK SEVDİM, SIKILMAM. ✔️

  • Ne yaptırsam? BU ZATEN OKEY. ✔️

  • Ya güzel yapamazsa yaptıracağım dövmeci? 😅

  • Acaba canım yanar mı? 😅

Hâlâ cevaplanmamış sorular da vardı elbet: "Ya güzel yapamazsa yaptıracağım dövmeci..."

Güvenebileceğiniz bir dövmeci bulmak aslında yaptırmak istediğiniz dövme fikrini bulmak kadar zor. Bu noktada öncelikle şunu tavsiye etmek istiyorum: ASLA VE ASLA DÖVMENİN FİYATINA KANMAYIN! 

Önceliğiniz fiyattan önce dövmecinin daha önce yaptığı dövmeler ve stüdyonun temizliği olsun. İşlerinin iyi olduğundan, titiz çalıştığından emin olun.

Aksi takdirde bu Michael Jackson dövmesini yaptıran zavallının yaşadığı hüsranı yaşamanız olası...

Aksi takdirde bu Michael Jackson dövmesini yaptıran zavallının yaşadığı hüsranı yaşamanız olası...

Ya da herhangi bir enfeksiyon kapmanız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki ya acıyacak mı? Bunu yaşarken görmek zorundaydım; sayın dövmeci birey başlamadan hafif bir gerildim! Hele ki makinenin çıkardığı sesi duyunca aklıma dişçi geldi daha kötü oldum...

Sonra 'Dişçiden kötü olamaz canım!' diyerekten avuttum kendimi. Ve değildi de. Tüm o korkular tamamen yersiz endişelerden ibaretmiş meğer. Kaldı ki acı eşiği biraz yüksek insanlara sinek gezmesi hissiyatını veriyor yalnızca. 

Daha basit bir örnekle AĞDA YAPTIRMAK DAHA ÇOK ACITIYOR. Fakat, yine de, benim acı eşiğim çok düşük diyorsanız yaptırmadan yarım saat önce sürebileceğiniz kremler de mevcut. Teknoloji gelişti yani, ayıpsınız!

Acının getirdiği korkudan ve diğer endişelerden söz etmişken bir arkadaşımla beraber randevu alıp birlikte dövme yaptırdık. Birlikten kuvvet doğar, işi epey kolaylaştırıyor. 💪🏻

Çünkü arkadaşlar iyidir. 💘

Dövmeci koltuğunda geçirdiğiniz süre haliyle yaptırdığınız dövmeye göre değişiyor. Benim g*tümde kurt olduğu için kıpraşıp durdum maalesef. 😒

Kıpraşıp dururken de içim içimi yedi acaba bu kıpraşmalarım sonucunda bir sıkıntı, hata meydana gelecek mi diye. Şükür ki gelmemişti. Ama siz siz olun kıpraşmamaya özen gösterin. Çünkü işi şansa bırakmamak gerek.

Dövmeciler kimi zaman anlam veremediğiniz triplerde oluyorlar; benim yaptırdığım dövmeci de öyleydi. İlk bi' kuruldum, güven vermedi sonra kendime "Yav sana ne, adam işini yapıyor..." dedim.

Bunu anlatmamın sebebiyse o an insan dövmeciye güven duymayıp bir vazgeçme evresine geliyor, bu toplara hiç girmeyin. O an dövmeciye odaklanmak yerine başka bir şeye odaklanmayı tercih edin.

Dövme bittiğindeyse gözlerinden kalp fışkıran kedi emojisi kıvamına gelmiştim; yaptırdığım dövmeden de, dövmeciden de pek bir memnundum.

İlkini daha yeni yaptırmışken hemen şu hissiyat geldi içimde yer etti: YA BİR DÖVME DAHA YAPTIRAYIM.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sıra dövmenin üzeri streç filmle kaplanmaya gelince ruhumda akşamdan kalıp dolaba konan yemekmişim hissiyatı oluştu ama el mecbur!

Hakikaten el mecbur! Dövmecinin tavsiye ettiği saatten önce streç filmi çıkarmamak ve dediği gibi özen göstermek oldukça elzem. Söz dinlemek lazım söz.

Yaptırmakla, streç filme sarmakla bitti mi? Bitmedi...

Yaptırmak ve streç filme sarmak part 1'di. Bir de part 2 var! Yaptırdıktan sonraki bakım ve kremle süreci de oldukça mühim. Bunları zaten dövmeci anlatıyor ama insan kimi zaman 'Yok bir şey olmaz!' gibisinden yaklaşıyor, yaklaşmayın! Gayet oluyor. Dövmeyi düzenli olarak güzelce kremleyip nemli tutmak çok önemli yalnız Bepanthen ve türleri kâfi oluyor; dövmeci size saçma sapan, yanar dönerli krem vb. şeyler kakalamaya çalışırsa kanmayın. (ÇÜNKÜ PAHALI OLUYORLAR!)

Bir de sararıp solmaması, çabuk eskimemesi için güneşten sakınırsanız iyi edersiniz yoksa tek renk siyah dövme kusmuk yeşiline dönebilir bir zaman sonra.

Nur topu gibi dövmeniz var artık son bir cilve kaldı geriye! DELİCESİNE KAŞINIYOR! Ama nasıl, ama nasıl...

Tutun kendinizi, sıkın dişinizi KAŞIMAYIN! Ben bu noktada kendimle epey mücadele ettim. Arada dövmemin üzerinde hafif hafif tırnaklarımı ya da bir kalem gezdirirken yakaladım kendimi ZİRA ÇOK KAŞINIYOR ÇOK. Ama sağlıklı bir dövme için kaşımamak en iyisi. Ne kadar çok kaşırsanız o kadar geç iyileşecek zaten.

Tüm bu süreçten öğrendiğim emin olana kadar, her şey içinize sinene kadar beklemek en güzeli. Hayatınız boyunca bedenizde taşıyacağınız şeyin en iyi şekilde gerçekleşeceğinden emin olun! 😉

Ama sadece heves olarak da kalmasın...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
355
114
62
24
18
18
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın