Görüş Bildir
Haberler
Domestos, Türkiye’nin En Cool Markaları Araştırmasına Göre Ev Bakım ve Temizlite En Cool Marka Seçildi!

Domestos, Türkiye’nin En Cool Markaları Araştırmasına Göre Ev Bakım ve Temizlite En Cool Marka Seçildi!

Marketing Türkiye adına Roamler Türkiye’nin gerçekleştirdiği “Türkiye’nin En Cool Markaları” araştırmasının sonuçlarına göre “Ev Bakım ve Temizlik” kategorisinin “En Cool Marka”sı tartışmasız Domestos... Bu sonuç, bir hijyen otoritesi olarak konumlanan Domestos’un mikrop öldürme gücünün ve “Okul Hijyen Programı” gibi projelerin tüketicinin zihninde ne kadar pozitif bir iz bıraktığının da kanıtı… Domestos Marka Müdürü İpek Aslanel ile hem “En Cool Marka” olma yolculuğunu hem de markanın başarılı iletişim stratejilerine dair detayları konuştuk.

Domestos, Cool Markalar Araştırması’nda bir kez daha “Ev Bakım ve Temizlik” ka­tegorisinde “En Cool Marka” seçildi. Bu istikrarlı başarının arkasında nasıl bir iç­görü var?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Tüm dünyada Domestos olarak tüketici algısında önemli bir yeri­miz var; Türkiye’de ise özellikle “uzman” duruşumuzla güçlü bir ko­numda olduğumuza inanıyoruz. Bildiğiniz gibi Domestos 90’larda Türkiye pazarına girdiğinden beri ülkemizde yoğun kıvamlı çamaşır suyunun adı oldu. Temizlik ve hijyen uzmanı kimliğimiz ve bunun üzerine inşa ettiğimiz güvenle tüketicideki karşılığımızı bulduğu­muzu söyleyebilirim. İnsanlar Domestos’u maksimum hijyenle öz­deşleştiriyorlar ve bu da bizi kategorinin öne çıkan markası yapıyor.

Temizlik ve hijyen uzmanı marka kimliğimizle tüketiciyi bilinçlen­diren bir iletişimi seçiyoruz. Değişen dünyada ve koşullarda sağlığı­mızı hijyenle koruyabilmek için ne yapmamız gerektiği üzerine dü­şünen bir markayız, insanlara da hem ürünlerimizle hem de iletişim dilimizle bu konuda rehberlik etmeyi önemsiyoruz. Pandemide sür­dürdüğümüz “Virüs ve bakterilerin yüzde 99,99’unu öldürür.” iletişimimiz bunun bir örneğiydi. Tüketiciye her zaman gü­ven veren, işinin uzmanı duruşumuz ve farklı zamanlar­da ortaya çıkan ihtiyaçlara cevap verebiliyor olmamız marka olarak bizi ayrı bir yere konumlandırıyor.

Domestos’un “Okul Hijyen Programı” kapsamında uzun yıllardır sürdürdüğü projeler ve “cool” marka algısı arasında nasıl bir ilişki var?

Domestos’un “Okul Hijyen Programı” kapsamında uzun yıllardır sürdürdüğü projeler ve “cool” marka algısı arasında nasıl bir ilişki var?

Tüketicimizle kurduğumuz güven ilişkisinde Okul Hijyen Progra­mı’mızın ayrılmaz bir yeri var. Domestos olarak, tüm insanların belli standartlardaki hijyen ve sağlık koşullarında yaşama hakları­nın bulunduğunu biliyoruz. Çeşitli sebeplerden dolayı bu koşullara erişemeyen insan ve toplulukları desteklemek, genel hijyen farkın­dalığının geliştirilmesine rehberlik etmek güvenilir ve uzman marka kimliğimizin bir gerekliliği. Bu nedenle Okul Hijyen Programı ile ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukların günlerinin büyük kısmını geçirdikleri okul ortamlarında hijyen standartlarına erişimini des­teklemek için çalışıyoruz. Kamu kurumları ile iş birlikleri yaparak okullarda tuvaletlerin yenilenmesini ve temizliğini sağ­lıyoruz, ebeveynler ve okul personeli için bilgilendirici içerikler üretiyoruz ve TEGV gibi kuruluşlarla çocuklara hijyen eğitimleri veriyoruz. Toplumsal hijyenin öncülü­ğünü yapmak bizi kategorimizdeki diğer markalardan ayrıştırıyor, tüketici nezdindeki tutarlılığımızı pekiştiriyor.

Yeni döneme dair hedefleriniz neler?

Yeni döneme dair hedefleriniz neler?

2023 yılı, deprem bölgesindeki çalışmalarımızın yoğunluğuyla de­vam ediyor. Bölgeye ilk günden itibaren verdiğimiz ürün desteğinin yanı sıra Domestos Okul Hijyen Programı’nı da bu yıl deprem böl­gesinde sürdürüyoruz. Bölgedeki geçici yaşam alanlarında çocuklar için eğitim faaliyetlerinin gerçekleştiği mekanlarda kamu kurum­larıyla birlikte mobil tuvaletler yapıyoruz. Şu anda 4 ilimizdeki 12 konteyner kent için mobil tuvalet planlamalarımızı hayata geçir­meye başladık. Aynı zamanda TEGV ile iş birliğimizi de sürdürerek “Eğlen Öğren Hijyen” eğitimlerini deprem bölgesinde gerçekleştiri­yoruz. Önümüzdeki dönemde de deprem bölgesindeki destek çalış­malarımız gündemde olacak.

"En güncel içgörülerle değişen tüketici ihtiyaçlarına cevap veren ürünler sunuyoruz"

"En güncel içgörülerle değişen tüketici ihtiyaçlarına cevap veren ürünler sunuyoruz"

“Bu yıl mutfağa ve yemek hazırlanan yüzeylere özel geliştirilen yeni ürünümüz Domestos Bio Active Mutfak’ı tüketiciyle buluşturduk. Tüketicinin mutfakta güvenle kullanılabilen güçlü temizlik ürünü ihtiyacından hareketle Domestos’un sağladığı maksimum hijyeni mutfağa taşıdık. Yine tüketici beklentileri doğrultusunda formülleri ve ambalajlarını yenilediğimiz Domestos yüzey temizleyicilerimiz ve tuvalet bloklarımızı da piyasaya sunuyoruz. Değişen tüketici ihtiyaçlarının takipçisi bir marka olarak sunduğumuz bu ürünlerimizin kampanya ve iletişim çalışmalarına devam ederken, en güncel içgörülerle tüketicinin temizlik ve hijyen rehberi marka olma yaklaşımımızı sürdüreceğiz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın