Görüş Bildir
Haberler
Dolarda Yükselişinin Hızlanması ile Enflasyon ve Döviz Krizine Dikkat Çeken Uzmanlar Euro İçin Neler Söylüyor?

Dolarda Yükselişinin Hızlanması ile Enflasyon ve Döviz Krizine Dikkat Çeken Uzmanlar Euro İçin Neler Söylüyor?

Dolar yeniden yükselişe geçerken, Euro'daki global düşüş ise ilgi çekiyor. Euro, Aralık 2002'den bu yana ilk kez ABD Doları karşısında 1,02'nin altını inerken, İngiliz Sterlini ise dolar karşısında Mart 2020'den bu yana görülen en düşük seviyeyi gördü. Nomura, sterlinin temmuz sonunda 1,15, eylül sonunda ise 1,10'a gerilemesini bekliyor. ABD 10 yıl vadeli Hazine kağıdında getiri mayıs ayından bu yana görülen en düşük seviye olan yüzde 2,765'e geriledi. 

Bu gelişmeler bize ne mi anlatıyor? Bu hafta çekilen videolarda uzmanlar nelere dikkat çekiyor? Nelerin altını çiziyor? Dolardaki yükselişi, Euro'daki gerilemeyi nasıl değerlendiriyor? Atilla Yeşilada, Cüneyt Akman, Erkan Öz ve Barış Soydan yorumluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dolar yeniden 17 TL'yi geçerken, Euro ve altının çöküşü. Gazeteci Barış Soydan piyasalardaki gelişmeleri ise raporlar ve grafikler eşliğinde anlatıyor.

Atilla Yeşilada, başkanlık döneminin bilançosunu çıkarırken, ödenen ekonomik bedellerde ise enflasyona dikkat çekiyor. Ekonomi yönetiminde değişim ve radikal kararlara ihtiyaç olduğunu belirten Yeşilada, mevcut durumda devam edildiği takdirde Türkiye'yi nelerin beklendiğini de anlatıyor.

Ekonomist gazeteci Erkan Öz ise Mesele Ekonomi yayınında yeniden yükselişe geçen doları yorumlarken, son yükselişte tetikleyicinin TCMB rezervleri çerçevesinden açıklanabileceğini belirtiyor. Alınan tedbirlerde sürenin kısalmasının turizm mevsimi olup döviz girişine rağmen sorunlu olduğuna dikkat çekiyor. Dolarda yaklaşan kasırganın Türkiye'ye etkileri ile petrolde neler yaşanacağını da anlatıyor.

Enflasyon verileri sonrasında detayları inceleyen ekonomist gazeteci Cüneyt Akman, yüksek enflasyonun dünya ve Türkiye tarihinde döviz krizi ile bir patlamaya yol açmadan düzelmediğine dikkat çekerek, enflasyonda bozulan dinamiklerin döviz ile bozulmadığının ancak döviz dinamiklerini bozduğunun altını çiziyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın