Görüş Bildir
Haberler
Doğrudan Sürücülerin Konforu İçin Yapılmış 11 Otomobil Yeniliği

Doğrudan Sürücülerin Konforu İçin Yapılmış 11 Otomobil Yeniliği

Buğra Demir
21.01.2023 - 20:11

Otomobil endüstrisi, yıllar içinde pek çok değişiklik ve gelişme yaşadı. Bu gelişmeler sürüş deneyimini, sürücüler için daha rahat ve kullanışlı hale getirmek için tasarlandı. Aracınızı kullanırken kendinizi yeni teknolojilere teslim etmek istersiniz diye sizin için doğrudan sürücülerin konforu için yapılan 11 otomobil yeniliğini araştırdık. Buyrun direksiyon başına!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Otomatik Klima Kontrolü

1. Otomatik Klima Kontrolü

Bu özellik, sürücülerin manuel ayarları kullanmadan, araçlarını istedikleri sıcaklıkta tutmalarını sağlar. Aracın içinde yer alan termostat, sıcaklığı izler ve gerektiğinde ayarlamalar yapar. Ayrıca sürücü ve yolcu için ayrı ayarları vardır. Sürücünün kişisel tercihlerine göre ayarlanabilir.

2. Ayarlanabilir Koltuklar

2. Ayarlanabilir Koltuklar

Sürücüler, rahat edecekleri sürüş pozisyonunu bulmak için kol dayama açısını, koltuk yüksekliğini, bel desteğini ve hatta bacak desteğini kolayca ayarlayabilirler. Ayrıca bu koltukların hatırlama fonksiyonları vardır, farklı sürücüler için farklı ayarları kaydedebilir.

3. Isıtmalı Koltuklar

3. Isıtmalı Koltuklar

Bu özellik sayesinde sürücüler, kışın sıcak koltukları ve yazın serin koltuklarını keyifle kullanabilirler.  Isıtmalı koltuklar, koltuk yastığını ve sırt dayama bölgesini ısıtmak için kullanılır. Fanlı koltuklar, koltuk yastığını ve arka dayama hava akışını sağlamak için küçük fanlar kullanır.

4. Anahtarsız Başlatma

4. Anahtarsız Başlatma

Bu özellik sayesinde sürücüler, arabalarına anahtarlar veya kumandalar olmadan kolayca girebilirler ve araçlarını başlatabilirler. Bu teknoloji, anahtarları cebinizden veya çantanızdan çıkarmak zorunda olmadığınız yeni bir dünyaya adım atmanızı sağlar.

5. Otomatik Acil Frenleme

5. Otomatik Acil Frenleme

Bu teknoloji, potansiyel çarpışmaları algılar ve otomatik olarak frenleri uygular, bu sayede çarpışmanın etkisini önler veya azaltır. Bu özellik, kameraları, radarı veya her ikisini de kullanarak diğer araçları ve engelleri algılar. Eğer çarpışma kaçınılmazsa, sürücüyü uyarır ve sürücü cevap vermezse aracı yavaşlatır veya durdurur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şerit Takip Etme

6. Şerit Takip Etme

Bu özellik, sürücünün aracını şeridinden çıkarması durumunda sürücüyü uyarır ve kaza sebebi olabilecek dikkatsizlikleri önlemeye çalışır. Bu teknoloji, araç için kameralar veya sensörler kullanır. Aracın şerit içinde pozisyonunu algılar, eğer sürücü şeridinden çıkmaya başlarsa, sesli veya görsel bir uyarı verir.

7. Otomatik Hız Kontrolü

7. Otomatik Hız Kontrolü

Bu teknoloji, aracın hızını ilerideki aracın hızına ve mesafesine göre otomatik olarak ayarlar ve güvenli bir takip mesafesi sağlar. Radar veya kamera sensörlerini kullanarak ilerideki aracın hızını, mesafesini algılar ve buna göre kendi hızını ayarlar.

8. Kör Nokta Uyarısı

8. Kör Nokta Uyarısı

Bu teknoloji ile, sürücü gözardı ettiği alandaki araçları algılar. Sürücüyü yan aynada göreceği bir uyarı ile uyarılır. Bu özellik genellikle arkadaki araçta bulunan radar sensörleri kullanır ve sürücünün gözardı ettiği alandaki araçları algılar ve sürücüye bir uyarı verir.

9. Arka Görüş Kamerası

9. Arka Görüş Kamerası
www.bimmer-tech.net

Bu teknoloji, sürücülerin aracın arkasındaki alanı net bir şekilde görmesini ve geri geri gitmek veya dar alanlarda park etmesini kolaylaştırır. Arka kamera, aracın arkasında monte edilmiş bir kamera ile arka alanı net bir şekilde görüntüler.

10. Gelişmiş Konsol

10. Gelişmiş Konsol

Bu teknoloji ile sürücü, aracın hızı gibi önemli bilgileri pencereye projekte eder ve gözlerini yolun üzerinde tutmasını sağlar. Bu özellik, hız, navigasyon ve diğer önemli araba bilgilerini sürücünün önündeki pencerede görüntüler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kablosuz Şarj

11. Kablosuz Şarj

Bu teknoloji, sürücülerin mobil cihazlarını kablolar veya prizler olmadan şarj etmelerini sağlar. Kablosuz şarj yuvası, aracın merkezi konsolunda veya kol dayama içinde inşa edilmiş bir şarj padi kullanır. Sürücüler cihazlarını bu pad üzerine yerleştirerek, cihazlarını şarj edebilirler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın