Görüş Bildir
Haberler
Doğalgaz Yardımı Kimlere Yapılacak? Doğalgaz Yardımı Şartları Neler? Kimler Doğalgaz Yardımı Desteği Alabilir?

Doğalgaz Yardımı Kimlere Yapılacak? Doğalgaz Yardımı Şartları Neler? Kimler Doğalgaz Yardımı Desteği Alabilir?

CansinA
24.01.2022 - 11:37

Doğalgaz yardımı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamada bulundu. Başvuru için gerekli koşulların neler olduğunu merak eden vatandaşlar ise Yanık'ın açıklamalarının ardından konu hakkındaki detaylar için araştırmalara başladı. Yaklaşık 4 milyon haneye yapılacak yardımın koşulları nelerdir? Kimler başvuruda bulunabilir? Başvurular nereden ve ne zaman yapılacak? Doğalgaz yardımı nasıl yapılacak? Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın doğalgaz yardımı açıklamasının ardından halk yardımın ne zaman ve kimlere yapılacağını öğrenmek için detayları araştırmaya başladı. Peki doğalgaz yardımı kaç kişiye yapılacak? Yardım nasıl yapılacak? Kimler bu yardımdan yararlanabilir? İşte detaylar...

Başvurular ve Ödemeler Ne Zaman Olacak?

Başvurular ve Ödemeler Ne Zaman Olacak?

Bakan Derya Yanık'ın açıklamalarına göre başvuruların şubat ayında gerçekleşeceği, ödemelerin ise mart ayında yapılacağı bilgisine erişildi.

Hedefin 4 milyon hane olduğunu belirten Yanık, senelik 3 milyar liralık destek yapılacağını öngördüklerini belirtti. Ödemelerin ısıl haritaya göre belirlenmiş 450 lira 1150 lira arasında değişiyor bölgesine göre. belirtilen tarihleri geçmemek, eğer mümkün olursa daha erken sürelerde yapmak için yoğun bir gayret gösterdiklerini de belirtti.

Bakan Yanık, doğal gaz ödemelerinin üçer aylık dönemler halinde yılda iki kez Mart ve Ekim aylarında gerçekleştirilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

Ödemeler ise hak sahibinin PTT kartına yatırılacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın