Görüş Bildir
Haberler
Doğa Aşıklarını Buraya Alalım! Son Zamanlarda Bolca İzlenen ve Beğenilen Birbirinden İyi Belgeseller

Doğa Aşıklarını Buraya Alalım! Son Zamanlarda Bolca İzlenen ve Beğenilen Birbirinden İyi Belgeseller

Almila
25.04.2021 - 09:30

Hem evde otururken canınız da sıkılmaz... 

Not: Açıklamalar beyazperde.com'dan alınmıştır.

Kaynak: https://www.mentalfloss.com/article/6...
İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Ivory Game

15. The Ivory Game

IMDb: 7.9

Doğal yaşam ve vahşi hayvan aktivistleri, Afrika'daki illegal fildişi ticaretini bitirmek için mücadele verirler. Yapımcılığını ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio'nun üstlendiği film, bir Netflix belgeselidir.

14. Mission Blue

14. Mission Blue

IMDb: 7.9

Efsanevi denizbilmci, deniz biyoloğu ve çevreci Sylvia Earle, global olarak korumalı deniz sığınakları ağı oluşturma kampanyası hakkında bir belgesel yayınlıyor...

13. A Plastic Ocean

13. A Plastic Ocean

IMDb: 8.0

Gazeteci Craig Leeson, dalgıç Tanya Streeter, uluslararası bilim insanları ve araştırmacılardan oluşan bir ekip ile işbirliği yapıyor ve önümüzdeki dört yıl içinde okyanuslarımızın riskli durumunu keşfetmek için dünyanın dört bir yanındaki yirmi noktaya seyahat ediyorlar.

12. Chasing Coral

12. Chasing Coral

IMDb: 8.1

Eğer daha önce Great Barrier Reef’de veya dünyanın dört bir yanındaki diğer büyük sualtı dünyalarında dalmışsanız; Chasing Coral’ı izlerken gözlerinizin dolmasına şaşırmayın. Muhteşem renk ve karmaşıklık içeren yerlerde değil de sadece papağan balıkları veya deniz kaplumbağaları arasında yüzmüş olanlar için bile bu belgesel beklenmedik şekilde dokunaklı gelecektir. Burada sunulan karşı konulamaz görsel kanıtları göz ardı etmek, en inatçı iklim değişikliğini reddedenler için bile zor olacak. Belgeselde doğanın muhteşem varlıkları ile oksijen ve yiyecek kaynaklarının temellerinin tehdit altında olduğu ayrıntılarıyla anlatılıyor.

11. Virunga

11. Virunga

IMDb: 8.2

Virunga, tehlike altında bulanan gorilleri kurtarmak için hayatlarını riske atan bir grup cesur insanın hikayesini konu ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. My Octopus Teacher

10. My Octopus Teacher

IMDb: 8.2

Yıllarca okyanuslarda yüzdükten sonra Craig Foster, Güney Afrika’nın yosun ormanında yaşayan ahtapotla sıra dışı bir dostluk kurar. Onun dünyasına inip, aylarca hareketlerini izleyerek ahtapotun güvenini kazanan Craig, onunla insan ile vahşi hayvan arasında daha önce hiç görülmemiş bir bağ geliştirir. Bu sayede Craig, ahtapotun dünyasının gizemlerini öğrenir.

9. Cowspiracy: The Sustainability Secret

9. Cowspiracy: The Sustainability Secret

IMDb: 8.2

Hevesli bir çevrecinin şok edici ama komik yolculuğu... Bu çevreci, acil çevre sorunlarına gerçek çözümü ve sürdürülebilirliğe giden doğru yolu bulmak için cesaretli bir şekilde yolculuğa çıkıyor...

8. Before the Flood

8. Before the Flood

IMDb: 8.2

Çevre aktivisti, Birleşmiş Milletler iklim değişikliği elçisi ve Oscar ödüllü oyuncu Leonardo DiCaprio etkilenen yerleri bir bir ziyaret ederken aynı zamanda Amerikan Başkanı Barack Obama gibi önemli isimlerle de konuya dair konuşmalar gerçekleştiriyor. Bilim adamları, dünya liderleri, aktivistler ve yerel halkla konuşan DiCaprio belgesel boyunca bu karmaşık konuda daha derin bir anlayış kazanmak için çabalıyor ve çağımızın en acil çevre krizine çözüm yolları arıyor. 

Yönetmenliğini Fisher Stevens'ın üstlendiği belgeselin yapımcıları arasında ünlü yönetmen Martin Scorsese de yer alıyor.

7. Kiss the Ground

7. Kiss the Ground

IMDb: 8.3

Devrimci bir grup aktivist, bilim insanları, çiftçiler ve politikacılar iklimi dengeleyebilecek, su kaynaklarını yenileyebilecek ve dünyayı besleyebilecek küresel bir 'Yenileyici Tarım' projesinde bir araya geliyor.

6. Seaspiracy

6. Seaspiracy

IMDb: 8.3

Okyanus yaşamı konusunda tutkulu olan Ali Tabrizi, insanların deniz canlılarına verdiği zararı gözler önüne seriyor. Tabrizi bu süreçte, küresel boyutta korkunç bir yolsuzluğu ortaya çıkarıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Racing Extinction

5. Racing Extinction

IMDb: 8.3 

Psihoyos'un yönettiği ve Mark Monroe'nun kaleme aldığı belgeselin başrollerinde Elon Musk, Joel Sartore, Louie Psihoyos yer alıyor.

4. David Attenborough: A Life on Our Planet

4. David Attenborough: A Life on Our Planet

IMDb: 9.0

Belgeselde, dünyanın değişimine tanıklık eden ünlü doğa bilimci David Attenborough, deneyimlerini anlatıyor. Sıra dışı bir yaşama sahip olan David Attenborough, dünyanın her kıtasını ziyaret edip, gezegenimizin vahşi yerlerini keşfetti ve yaşayan dünyayı tüm çeşitliliği ve harikasıyla belgeledi. Dünyanın değişimine tanıklık eden David Attenborough, gezegenimizin karşı karşıya olduğu en büyük zorlukları gözler önüne seriyor. Ünlü doğa bilimci ayrıca, gezegenimizi kurtarmaya yarayacak çözümlere de değiniyor.

3. Africa

3. Africa

IMDb: 9.0

David Attenborough, bizi dünyanın en çeşitli yerlerinden biri olan Afrika'da hayranlık uyandıran bir yolculuğa çıkarıyor. Çölleri, savanları ve ormanları ziyaret ediyor ve Afrika'nın şaşırtıcı vahşi yaşamından bazılarıyla buluşuyoruz.

2. Our Planet

2. Our Planet

IMDb: 9.3

Our Planet, izleyenleri dünyanın en değerli doğal yaşam alanlarına, eşi benzeri görülmemiş bir yolculuğa çıkarıyor. Mucizelerle dolu gezegende, kutupların vahşi doğasından okyanusların en derin kısımlarına, Güney Amerika’nın ormanlarından Afrika’nın en güzel manzaralarına doğru çıkılan yolculukta, hepimizin üzerinde yaşadığı coğrafyanın eşsiz ve değerli harikaları gözler önüne seriliyor. Yönetmen koltuğunda oturan Alastair Fothergil, 4 yıl boyunca 7 kıtada 50 ülkeyi kayıt altına alarak, gezegenin güzelliği ve doğanın kırılganlığını bizlere aktarıyor.

1. Blue Planet II

1. Blue Planet II

IMDb: 9.3

David Attenborough, suların derinliklerindeki nadir ve sıra dışı yaratıkları ve okyanuslarımızın karşılaştığı sorunları ele alan belgeselin devamında ekranlara geri dönüyor...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın