Görüş Bildir
Haberler
Diyet Yaparken En Sık Karşılaşılan 5 Sorun

Diyet Yaparken En Sık Karşılaşılan 5 Sorun

Pegarose
30.12.2015 - 17:32

Diyet Yaparken En Sık Karşılaşılan 5 Sorun

Diyet yaparken en sık karşılaşılan sorunlardan biri, ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın kilo verilemediğidir. Halbuki tüm diyet kurallarına uydunuz değil mi? O halde bir de bunları dinleyin:

1- Sezar salata diyet yapanların baş tacıdır. Sonuç olarak salata olan bu yiyeceğin diyetlerde kullanılmasında hiçbir sakınca yok gibi gözükse de, sezar salata içerdiği soslar ve yağlarla birlikte 300 hatta 400 kaloriye kadar çıkabiliyor. Siz salata yemenin rahatlığını yaşarken kalori hesabını sırf bu nedenle kaçırabiliyorsunuz. Eğer ısrarla tüketilmek isteniyorsa en fazla 1 tatlı kaşığı sos ve az miktarda bar ekşisi kullanılmalıdır.

2 – Yine tavuk eti, enerjisinin az oluşu ve yoğun protein içeriğinden dolayı diyetlerde sıklıkla tercih edilir. Ancak, tavuğun da binbir türlü yeme şekli vardır. En sağlıklısı haşlama olsa da, çok az yağda kızarmış bir şekilde haftada 1 kere tercih edilebilir. Uzak durulması gereken tavuk yemeği Meksika kökenli “burrito”dur. İçeriğindeki peynir, sos ve yağlardan dolayı 1000 kaloriden fazla enerji verir. Günlük 2000 kaloriyi geçmemeniz gerektiği düşünülünce, burrito yemek sağlıksız ve gereksizdir.

3 – Diyet yapanlar şekerli içeceklerden uzak durarak tatlandırıcı içeren şekersiz içeceklere yönelirler. Evet kalori içermeyen bu içecekleri şekerli içeceklere tercih etmek çok mantıklıdır. Ancak tatlandırıcılı içeceklerin sorunu açlık hissini bastıramamasıdır. Bu nedenle bu içeceklerin yanında abur cubur atıştırma eğilimi artar. Mutlaka bu diğer yan yiyeceklerin kalorisine dikkat edilmesi gerekir.

4 – Tatlandırılmış su mu olur demeyin. Birçok su artık içeriğine vitamin, mineral ve tatlandırıcı eklenerek piyasaya sürülüyor. Bunun amacı vücuda takviye sağlamak. Diyet yapan biri için ise bu durum her su içildiğinde fazladan kalori almak demek. Su alırken şekersiz olanları tercih etmeye özen gösterin.

5 – Kafeinin zayıflatıcı özelliği artık biliniyor. Günde 1 bardak içilen kahve diyetlerde tercih edilmeye başlandı. Elbette hala fazlası zarar. Kahve aldığınız zaman nasıl olsa zayıflatıyor diye düşünerek şekerli ve kremalı kahve alıyorsanız kalori hesabınıza fazladan bir 500 kalori ekleyin. Kahve mutlaka sade bir şekilde tüketilmelidir.

Kaynak: http://www.pegarose.com/diyet-yaparke...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın