Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da 'Özerklik' Açıklaması Yapan 5 Kişi Tutuklandı

Diyarbakır'da 'Özerklik' Açıklaması Yapan 5 Kişi Tutuklandı

Deniz Gök
23.08.2015 - 09:11 Son Güncelleme: 23.08.2015 - 10:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'da 'özerklik' açıklamalarının ardından gözaltına alınan ve aralarında Sur Belediye Başkanı Narin ve Silvan Belediye Başkanı Bodakçı'nın da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Diyarbakır merkeze bağlı Sur ilçe Belediyesi ve Silvan Belediyesi tarafından daha önce yapılan 'özerklik' açıklamalarının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Sur Belediye Başkanı Seyid Narin ve Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı, Sur Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Şık Barut, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Sur İlçe Eş Başkanı Ali Rıza Çiçekli, Güneş Ölmez, Abdulmetin Bayram ve Hasan Irmak emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

Savcılıktaki ifade işleminin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Narin, Bodakçı, Barut, Çiçekli ve Ölmez'in, TCK 302. maddesi gereği 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan tutuklanmasına, Bayram ve Irmak'ın ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakılmasına karar verildi.

Soruşturma kapsamında, 4 şüphelinin yakalanması çalışmalarına devam ediliyor.

'Ben de özerklik ilan ederim'

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, gözaltına alınmaların ardından kendisinin de özerklik ilan edebileceğini şu sözlerle ifade etmişti;

'Bunun hesabını verecekler. Varto'da sokak ortasında çıplak bedeni sürüklenen kadının hesabını verecekler. Bu alçaklığı yapana hesap sormayan devlet gelir, benim belediye başkanımı gözaltına alırsa, ben de özerklik ilan ederim tabii ki.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0