Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da Çorbacı Tarandı: 1 İşçi Öldü, 3 Polis Yaralı

Diyarbakır'da Çorbacı Tarandı: 1 İşçi Öldü, 3 Polis Yaralı

ATKN
11.09.2015 - 10:13 Son Güncelleme: 11.09.2015 - 14:42

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nde PKK'lı teröristler, polis memurlarının bulunduğu çorbacıya sabah saatlerinde silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda yaralanan ve çorbacıda çalışan 22 yaşındaki Şeyhmus Sanır, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. İşyerinin önünde bulunan ve yaralanan 3 polisten 1'inin durumu ağır. Diyarbakır Valiliği ise yaptığı açıklamada 'Saldırıyı gerçekleştirerek olay yerinden kaçan terör örgütü mensuplarının eşkali belirlenmiş, yakalanmasına yönelik kapsamlı çalışmalara başlanılmıştır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alınan bilgiye göre, saldırı Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde meydana geldi. Diyarbakır’ın meşhur çorbacılarından birinin önünde oturan çok sayıda müşteri ile polis memurları, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tarandı.

Saldırıda çorbacının önünde ve içinde oturan polis memurları ile müşteriler kurşunların hedefi oldu. Saldırıda yaralanan ve çorbacıda çalışan 22 yaşındaki Şeyhmus Sanır, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. İşyerinin önünde yaralanan 3 polisten 1'inin durumunun ağır olduğu belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay yerine çağrılan ambulanslar, yaralıları hastaneye kaldırdı. Çevre esnafı ile bazı vatandaşlar, ambulansların geç gelmesine tepki gösterdi.

Garson Şeyhmus Sanır'ın bir ay önce askerden geldiği öğrenildi

Lokanta sahibi Recep Ölmez, yaptığı açıklamada, Sanır'ın yeğeni olduğunu, bir ay önce askerden geldiğini ve lokantada garsonluk yaptığını söyledi.

Valilik: Saldırganların eşgali belirlendi

Diyarbakır Valiliği, saldırıdan sonra kaçanların eşkallerinin saptandığını açıkladı. Saldırıyı terör örgütü mensuplarının yaptığını söylenen valilik açıklamasında şöyle denildi:

“Yenişehir İlçesi’nde 11.09.2015 günü sabah saatlerinde ihtiyaç gidermek için lokantada bulunan Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü önleyici ekiplerinde görevli polislere yönelik silahlı saldırı düzenlenmiştir. Saldırı esnasında 3 polis memuru ile lokantada bulunan 3 vatandaşımız yaralanmış, yaralılardan Ş.S. isimli vatandaşımız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. Hastaneye kaldırılan yaralı polis memurlarının ve vatandaşlarımızın tedavileri ise devam etmektedir. Saldırıyı gerçekleştirerek olay yerinden kaçan terör örgütü mensuplarının eşkali belirlenmiş, yakalanmasına yönelik kapsamlı çalışmalara başlanılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0