Görüş Bildir
Haberler
Diyanette Promosyon Çatlağı: Ödemeler Durduruldu, Ali Erbaş’a Tepki Geldi

Diyanette Promosyon Çatlağı: Ödemeler Durduruldu, Ali Erbaş’a Tepki Geldi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda promosyon krizi yaşanıyor. Başkan Ali Erbaş’ın talimatıyla personel maaşlarını “faizsiz finans kuruluşları” olarak bilinen “katılım bankaları” aracılığıyla ödenmesi için yapılan ihale yargıya taşınmıştı. Mahkemenin ihalenin iptali yönündeki karar, Erbaş’ın tepkisi ve talimatı üzerine Danıştay’a götürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Promosyon kararından herkes memnun’

‘Promosyon kararından herkes memnun’

Danıştay’a başvuru sonrasında personelle promosyonları ödenmezken, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal ve genel başkan yardımcısı Kadir Şahin imzasıyla Diyanet’e yazı gönderildi.

Ödemelerin durdurulmasını tepki gösterilen yazıda şu ifadeler var;

'Müftülüklerde ihaleler yapılmış, anlaşmalar tamamlanmış, çalışanların alınan yeni promosyon kararından memnuniyetlerini her ortamda paylaşmış olduğu bir zamanda, yukarıdaki mesajın gönderilmesinin sendikamızca ve çalışanlarımızca doğru olmadığı düşünülmektedir”

‘Bu konu artık kapanmalı’

‘Bu konu artık kapanmalı’

Cumhuriyet Gazetesi’nden Sefa Uyar’a açıklamalarda bulunan başkan Nuri Ünal, kararın Danıştay’a götürülmesine “Yapılan doğru değil” tepkisini gösterirken mahkeme kararının personelin lehine olduğuna işaret etti. 

Ünal, “Diyanet’in artık konuyu kapatması gerekiyor; konu gündemden düşmeli” dedi. Promosyon miktarının az olduğunu kaydeden Ünal, “Bazı il merkezlerinde bile katılım bankalarının şubesi yok. Altyapı oluşur, promosyon noktasında da belli bir rakam olur, o zaman biz de ‘Personelin lehine’ deriz çünkü sendikalar personelin hak ve menfaatını korumakla yükümlü” ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
141
34
19
15
9
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kara

Dini yaymak için bu kadar uğraşmıyorsunuz :D

Trabuzeni

Yayamıyorlar ki sadece doğumla arttırıyorlar çocukların beynini bebeklikten yıkayarak

Aliye Kocabaş

Kardeş bu ülkede En gereksiz zımbırtı DİYANET .

Cem Kaan

Diyanet işmidir? Din bir iş olmaz ve olmamalı da. Madem diyanet var, halen tarikatlar ne diye faliyet gösteriyor. Milletimizin, genellikle de cahil kesimin k... Devamını Gör