Görüş Bildir
Haberler
Diyanet'ten Tepki Çeken Soru ve Cevap Hakkında Açıklama

etiket Diyanet'ten Tepki Çeken Soru ve Cevap Hakkında Açıklama

Onedio Medya
08.01.2016 - 17:20 Son Güncelleme: 08.01.2016 - 20:37

Diyanet İşleri Başkanlığı adına fetva veren kurum olarak bilinen Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu'nun, 'Öz kızını öperken şehvet duymanın nikaha etkisi olur mu?' sorusuna verdiği ve fetva.diyanet.gov.tr adresinde yayınlanan yanıtı tepkilere neden oldu. Diyanet, tepkilerin ardından resmi internet sitesi üzerinden açıklama yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu'nun fetva.diyanet.gov.tr adresinden 'Öz kızını öperken şehvet duymanın nikaha etkisi olur mu?' sorusuna verdiği yanıt tepkilere neden oldu.  

Söz konusu soruya verilen yanıtta şu ifadelere yer verildi:

'Babanın kendi öz kızını öperken şehvet duyması durumunda nikahının ne olacağı konusunda görüş ayrılığı vardır. Bazı mezheplere göre, babanın şehvetle kızını öpmesi ya da şehvetle ona sarılmasının nikaha bir etkisi yoktur (bkz. İbn Rüşd, Bidayetü’l-Müctehid, Mısır 1975, II, 33; İbn Kudame, el-Muğni, VII, 486; İbn Cüzey, el-Kavaninü’l-Fıkhiyye, 138). Hanefilere göre ise; babanın, kızını şehvetle öpmesi, kızına şehvetle sarılması durumunda, kızın annesi bu babaya haram olur. Ancak bu tür sonuç doğuracak tutmanın, teni tenine değerek olması, ya da altının sıcaklığını iletecek kadar ince bir örtüden olması gerekir. Kalın elbisesinden tutarak, ya da vücuduna bakıp düşünerek şehvet duymak, bu tür bir haramlık oluşturmaz. Ayrıca kızın, 9 yaşından büyük olması gerekir. Şehvet duymanın işareti, erkeğin organında bir uyanma, uyanıksa uyanışının artması, kadının da kalbinin heyecanla çarpmasıdır (Merğinani, el-Hidaye, I, 192; Mevsıli, el-İhtiyar, III, 109).'

Tepkilerin ardından fetva.diyanet.gov.tr adresindeki yanıtı kaldıran Diyanet, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'Başkanlığımızın görüşü olarak takdim edilmesi hiçbir ahlaki temelle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez'

'Başkanlığımızın görüşü olarak takdim edilmesi hiçbir ahlaki temelle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez'
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bugün bazı internet sitelerinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Dini Bilgilendirme Platformu’na dayandırılarak verilen ifadeler ve bu çerçevede metinde yer alan akıl ve ahlaktan yoksun görüşler Din İşleri Yüksek Kurulumuza ve Başkanlığımıza isnat edilemez.

Elektronik ortamda türlü hile ve desiselerle, çeşitli kelime oyunlarıyla, kendisini vatandaş yerine koyarak platforma soru sorup aldığı cevapları da tahrif ederek, bunu Başkanlığımızı itibarsızlaştırmanın bir yöntemi olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez.

Bazı medya kuruluşları tarafından bu tür sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmelerin bütün bir topluma Başkanlığımızın görüşü olarak takdim edilmesi hiçbir ahlaki temelle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez.

Söz konusu haberle ilgili olarak tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.'

Sosyal medyadan tepkiler...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
621
286
168
34
15
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Türkiye'de iki tip oruspu çocuğu vardır:1-İslamı yanlış gösteren sözde Müslümanlar,2-Atatürk'ü yanlış tanıtan sözde Kemalistler

itsasin

Çocuk pornocusu ilahiyatçı ,oğlan tecavüzcüsü din öğretmeni ve kızılay şube başkanı ,4 çocuğa tecavüz eden İslamcı Gençlik İlim ve Hikmet Derneği’nin Genel B... Devamını Gör

portside

Allah sevgisi ile değil, göt korkusu ile körü körüne yapalına ibadet.

uzundonlu_kisot

alevi ile müslüman evlenemez ama baba kızına hallenebilir ! amk hepinizin ben !