Görüş Bildir
Haberler
Diyanet'i Zora Soracak Kare: Kuran Kursunun Yeni Tabelasında T.C. Yok

Diyanet'i Zora Soracak Kare: Kuran Kursunun Yeni Tabelasında T.C. Yok

Diyanet İşleri Başkanlığı değişikliğe gitme kararı aldığı cami ve Kuran kursu tabelalarında 'T.C' ibaresinin kaldırıldığı iddialarını yalanlamıştı. Ancak Diyanet'i zora sokacak bir fotoğraf ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kararıyla cami ve Kuran kurslarında halen beyaz zemine lacivert renkli olan tabelaların kırmızı-beyaz renge dönüşeceği, ayrıca yeni tabelalarda T.C. yazısı olmayacağı iddia edilmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ise bu iddiayı konu alan haberleri yalanlamıştı.Kurumdan yapılan açıklamada 'Başkanlığımız merkezi ve taşra teşkilatı temsilcilikleri olan il ve ilçe müftülüklerimizin tamamında T.C. ifadesi kullanılmaktadır. Burada bir kasıt aranması yersizdir' denilmişti.

Ancak Diyanet iddiayı reddetse de Giresun'da, konuyla ilgili tartışmaları yeniden alevlendirebilecek bir fotoğraf ortaya çıktı.

Cumhuriyet'in aktardığı habere göre, Giresun merkeze bağlı Gedikkaya Mahallesi'nde, İl Müftülüğüne bağlı Ayşe Hatun 4-6 yaş Kuran Kursu'nun ön cephesini gösteren fotoğrafta, kursun 'T.C' yazılı eski tabelasının yerde durduğu, bunun yerine ise 'T.C' yazısı bulunmayan kırmızı beyaz renkte tabelanın asılı olduğu görülüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
13
3
2
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
iamthemoonlight

olmasın zaten ne işi var bu yaptıkları din işleri değil hükümet işleri, zamanı geldiğinde her şey gibi orası da düzeltilecek...

Sedat Yılmaz

Bunun için diyanetin zora sokulduğuna inanan saf var mı aramızda?

Nasılda fırsat kolluyorlar dakka 1 gol 1 hemen değiştirmişler ayrıca 4 6 yaşındaki çocuğun o kursa gitmesini de doğru bulmuyorum saygılarımla