Görüş Bildir
Haberler
Dilek Tutmak İçin Gidilebileceğiniz Dünyanın Dört Bir Yanından 15 Mekan

Dilek Tutmak İçin Gidilebileceğiniz Dünyanın Dört Bir Yanından 15 Mekan

EQÜRİK
02.06.2020 - 06:15

Uzun yıllardır insanların dilek tutmak için gittikleri ve tuttukları dileklerin gerçekleştiğine inandıkları bu mekanları hadi gelin hep birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gefion Çeşmesi - Danimarka

1. Gefion Çeşmesi - Danimarka

Danimarka'nın Kopenhag şehrinde yer alan bu çeşmeye para atılıp dilek dilendiğinde gerçek olacağına inanılıyor. Çeşmenin başında dört boğalı bir kadın heykeli yer alıyor. Bu heykel pagan tanrıçası Gefion'u temsil ediyor. Efsaneye göre tanrıça dört oğlunu boğaya çevirmiş ve onları topraklarını sürmek için kullanmıştır.

2. Swann Çeşmesi - Philadelphia

2. Swann Çeşmesi - Philadelphia

1924 senesinde yapılmış bu heykellere ayrı ayrı dokunarak dilek dilenmesi gerektiğine inanılır. Bu heykellerde su püskürten kuğuya karşı eğilen genç kız, Wissahickon Deresi'ni; bir kuğunun boynunu tutan kadın, Schuylkill Nehri'ni; su püskürten balığın başını yakalamaya çalışan genç adam figürü ise Delaware Nehri'ni temsil ediyor.

3. Kolomenskaya Sarayı - Moskova

3. Kolomenskaya Sarayı - Moskova

Kolomenskaya Saray Müzesi'nde bulunan oyuklardan birinde erkek ve kadın olmak üzere iki adet kaya parçası bulunuyor ve bu kayaların çocuk sahibi olmak isteyen ailelerin dileklerini yerine getirdiğine inanılıyor.

4. Clootie - İskoçya

4. Clootie - İskoçya

Burada dilek dilenirken yapılması gereken en önemli şey yanınızda bir bez parçası olması. Bez parçasını burada bulunan ve kutsal olarak görülen kuyunun etrafındaki ağaçlardan birine dilek dileyerek asarsanız, dileğinizin gerçek olacağına inanılıyor. Aynı zamanda burada dilek dilemenin hastalıklardan da koruduğuna inanılıyor.

5. Kızıl Meydan - Moskova

5. Kızıl Meydan - Moskova

Kızıl Meydan'ın ana girişi olan Iberian Kapısı'nın önünde bulunan ve 'sıfır noktası' olarak bilinen bu alan, Rusya'da mesafe ölçümü için kullanılıyormuş. Bu alanın orta noktasına geçerek, geriye doğru para atıldığında dileklerin kabul olduğuna inanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Trevi Çeşmesi - Roma

6. Trevi Çeşmesi - Roma

Dünyadaki en ünlü çeşmelerden biri olan bu Roma'daki Aşk Çeşmesi, üç yolun kavşağında bulunması ve üç yer altı su yolunun bu noktada birleşmesinden dolayı Trevi Çeşmesi (Üç yol Çeşmesi) adını aldığı söyleniyor. Her yıl binlerce ziyaretçi ağırlayan bu çeşmenin, başında arkası dönük bir şekilde sol omuz üzerinden para atan insanların şehre mutlaka tekrar geleceklerine inanılıyor. İki adet bozuk para atıldığında ise aşk konusunda şansınızın artacağına, üç bozuk paranın ise evlilik tarihinin yakınlaşacağına inanılıyor.

7. Dört Nehir Çeşmesi - Novanna

7. Dört Nehir Çeşmesi - Novanna

Bernini tarafından yapılan bu olağanüstü güzellikteki çeşmenin, dünyanın en büyük dört ırmağı olan Nil, Rio de la Plata, Ganj ve Tuna’dan ilham alarak tasarladığı söyleniyor. Çeşmede bulunan heykeller ise bu nehirlerin tanrılarını temsil ediyor.

8. Lujkov Köprüsü - Moskova

8. Lujkov Köprüsü - Moskova

Dünyanın bir çok bölgesinde geleneksel hale gelmiş, birliktelik ve beraberliğin güçlenmesini arzu eden insanların dilek dileyerek kilit astıkları mekanlardan biride Moskova'nın Lujkov Köprüsü. Köprü korkuluklarına kilit asarak, anahtarı nehre attıklarında dileklerinin gerçek olduğuna inanılıyor.

9. Aşk Çeşmesi - Uruguay

9. Aşk Çeşmesi - Uruguay

Uruguay'ın başkenti olan Montevideo'de bulunan bu çeşmenin üzerinde de, gördüğünüz gibi bir çok kilit var. Bunun anlamı ise, çiftler buraya gelerek birlikte kilit astıklarında bağlılıklarının ve mutluluklarının bir ömür süreceğine inanılıyor.

10. Aşıklar Anıtı - Moskova

10. Aşıklar Anıtı - Moskova

2006 yılında Moskova'nın merkezinde bulunan Hermitage Bahçesi'ne aşıklar anıtı olarak bilinen, büyük gümüşten yapılma bir kalp yerleştirildi. Bu kalbin içerisinden dilek tutarak geçildiğinde, tutulan dileklerin gerçekleşeceğine inanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Novodeviçiy Manastırı - Moskova

11. Novodeviçiy Manastırı - Moskova

Novodeviçiy Manastırı'nın Sofina Kulesi yani Prenses Sofya'nın ölünceye kadar bulunduğu yer, inanışa göre şans getiriyor. Bu kulenin duvarlarına sağ elle dokunarak dilek dilendiğinde gerçek olduğu söyleniyor.

12. Meryem Ana Evi – İzmir

12. Meryem Ana Evi – İzmir

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Meryem Ana Evi Hristiyanlarca kutsal sayılan bir mekan. Burayı ziyaret edenler, çeşitli dileklerini bir kağıda veya bez parçasına yazarak duvara asıyorlar. Yıl sonunda bu dilekler toplanıp, gerçekleşmesi için toplu halde yakılıyor.

13. Grotesque Köprüsü - Moskova

13. Grotesque Köprüsü - Moskova

Moskova'da bulunun bu köprüde ise çiftlerin el ele tutuşarak geçtiklerinde, hiçbir zaman ayrılmayacaklarına ve köprü üzerindeyken öpüşen çiftlerinde barış ve uyum içerisinde yaşayacaklarına inanılıyor.

14. Bethesda Çeşmesi - New York

14. Bethesda Çeşmesi - New York

Central Park'ta bulunan bu Bethesda Çeşmesi'ne her yıl oldukça çok insan geliyor. 19. yüzyılın sonlarından beri burada bulunan çeşmenin ortasında melek kanatları olan bir heykel bulunuyor. Çeşmeye bozuk para atıp dilek tutulduğunda, tutulan dileğin kısa sürede gerçekleşeceğine inanılıyor.

15. Terleyen Sütun - İstanbul

15. Terleyen Sütun - İstanbul

Her bir bölümü çok kıymetli ve güzel olan Ayasofya müzesinde bulunan terleyen sütunun ilginç bir efsanesi var. Bizans İmparatoru I. Jüstinyen tarafından yaptırılan bu yapının inşaatı esnasında, imparatora sütunun içinden bir melek gözüküp, yapıyı bir an önce bitirmesini söylediğine inanılıyor. Diğer iddia edilen hikaye ise imparatorun baş ağrısı çekerken bu sütuna yaslandıktan sonra baş ağrısının hızlıca geçtiğine ve bu sütunun iyileştirme özelliği olduğuna inanılıyor. Burada insanlar başparmaklarını sütundaki deliğin içine sokar, bir daire çizerler ve bu şekilde dilek dilerler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne kadar batıl inançta olsa, gitmişken dilek tutmadan dönmek olmaz. Siz bu inançlar hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pickle Rick

En iyisi evde tutmak. Dışarıda ne koyduklarını bilemiyorsun (Dolar olmuş 7 lira).

börtüböcek

Ben oturduğum yerden evrenin asıl sahibine iletiyorum dileklerimi.

yuuki

batil inanc falan ama nedense eylenceli geliyor burdan anlasiliyor ki ruslar ozellikle cok seviyorlar bu dilek isini