Görüş Bildir
Haberler
Dikkati Yoğunlaştıran Renkler ve Kullanım Alanları

Dikkati Yoğunlaştıran Renkler ve Kullanım Alanları

Filli Boya
04.02.2015 - 13:47 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 14:44

Birçok rengin bir arada kullanıldığı ortamlar dikkat dağınıklığına sebep olduğu için psikologlar tarafından tavsiye edilmiyor. Konsantrasyonu sağlayan renkleri ve kullanım alanlarını sizin için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siyah

Siyah

Siyah, ışığı yok ettiği için dikkati dağıtabilecek etkenleri de en aza indiriyor. Hal böyle olunca  “Bir işi şahane yapabilmem için iyice konsantre olmalıyım” diyenlerdenseniz çalışma odanızın duvarlarında siyahı tercih edebilirsiniz. “Benim ünlü düşünürlerden, sanatçılardan neyim eksik?” diyorsanız siz de onların gittiği yoldan gidebilir, karanlık bir odada düşünceler aleminde dolanabilirsiniz.

Beyaz

Beyaz

Siyahın ezeli ve ebedi kontrastı beyaz, kullanıldığı mekânda odaklanma konusunda siyahtan aşağı kalmıyor. Gözünüzü yormayacak, konsantrasyon düzeyinizi en üst seviyeye çıkaracak beyazın hâkim olduğu bir dekorasyon planlıyorsanız duvarlardan başlayabilirsiniz. Az eşyalı bir odada size huzur ve ilham verecek renk beyaz olabilir.

Sarı

Sarı

Vurgulanması ve göze çapması istenilen her noktada sarı kullanılabilir, çünkü sarı renk dikkat çeker ve diğer renklerden kolaylıkla ayırt edilebilir. Anneler babalar, lafımız size! Çocuğunuzun oyun oynadığı mekânlarda Filli Boya iç cephe kartelasından sarı tonlardaki Ihlamur ve Çöl Kumu renklerini kullanarak öğrenme sürecini ve iletişim becerisini olumlu yönde etkileyecek bir adım atabilirsiniz.

Yeşil

Yeşil

Yeşil, psikolojik ve bedensel olarak kendinizi iyi hissetmeyi sağlar. Tamam, belki evinizde bir spor ya da meditasyon odası hazırlayın demek abartıya kaçmak olur ama salonunuzu yeşilin tonlarına boyayarak bu işin içinden çıkabilirsiniz. Salonunuzun zeminine attığınız bir matın üzerinde ister pilates yapın ister yoga... Yeşilin, oturarak yaptığınız tüm aktivitelerde dikkatinizi yoğunlaştırmaya yardımcı olacağına emin olabilirsiniz. Filli Boya iç cephe kartelasından Nil Yeşili veya Verde renklerini kullanarak yeşilin pozitif etkilerinden faydalanabilirsiniz.

Mavi

Mavi

Çocuğunuzun cinsiyetine bakmaksızın odasını maviye boyayabilirsiniz, çünkü mavinin pozitif özellikleri saymakla bitmiyor. Konsantrasyon artırıcı, zihinsel arınmaya ve dinlenmeye yardımcı, huzur verici... Hatta araştırmalar öğrencilerin mavi odalarda çok daha verimli çalıştığını gösteriyor. Atlas, Açık Mavi ve Yıldız renkleri ile mavinin sakinleştirici etkisini hissedebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
64
36
26
10
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın