Görüş Bildir
Haberler
Destek Olmanın En Güzel Yolu: Modern Kahramanlar Topluluğu givin'in Parçası Olmanız İçin 10 Sebep

Destek Olmanın En Güzel Yolu: Modern Kahramanlar Topluluğu givin'in Parçası Olmanız İçin 10 Sebep

Persephone
07.11.2017 - 12:00

İşe git eve gel koşuşturmacasının içinde hayatımızı anlamlandıracak iyi bir şeylere katkı sağlamak bazen aklımıza bile gelmiyor. Ya da iyi bir şeylere katkı sağlayıp birilerine faydamızın olmasını istediğimizde, günlük hayat akışımızın içine kolayca dahil olabilecek bir yöntem bulamayabiliyoruz. 

Artık istediğimiz zamanda, istediğimiz şekilde birilerinin hayatına dokunabilmemizi sağlayan, bizi kendimizin en kahraman haline sokabilecek givin isminde yepyeni bir uygulama var. givin’i indirip kolay ve eğlenceli bir şekilde çok “iyi” şeyler yapabilirsin. İşte givin’le tanışmakla kalmayıp, bu uygulamayı sıkça kullanmak için 10 sebep:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sadece sahip olduklarını kullanarak bir çocuğun hayatını değiştirebilir, cebinden para çıkmadan bile bağış yapabilirsin.

Kullanmadığın fotoğraf makinası, bir hevesle aldığın gitar... Herhangi bir eşyanı ya da becerini, TEGV, Toplum Gönüllüleri ve Tohum Otizm Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarına bağış sağlamak için verebilirsin. Vereceğin herhangi bir şey karşılığında bir destek tutarı giriyorsun, satın alındığında, tutar senin seçtiğin kuruma aktarılıyor. Bu kadar basit.

2. Tam da ihtiyacın olan şeyi alırken bir yandan da korunmaya muhtaç bir çocuğa destek olabilirsin.

Uygulamada her kategoriden ürün bulabilirsin ve burada alışveriş gerçek bir “anlam” kazanıyor. Çünkü aldığın şeylerin tüm geliri çok iyi amaçlara destek oluyor!

3. Hem birilerine destek olurken hem de kendine veya arkadaşına küçük bir hediye alabilirsin.

Bağış yapmak istediğinde karşılıksız para vermek zorunda değilsin. Yapacağın bağış karşılığında kendine ya da arkadaşlarına da birşeyler alabilirsin. Bir taşla birkaç kuş.

4. Evini sadeleştirmen içinse birebir. Artık öylece bir kenarda duran ne varsa, bir miktar bağış karşılığında ver gitsin.

Tüketim kültürünün içinde alıp biriktirdiğin eşyalarınla vedalaşıp hayatını hafifletmek için de çok “iyi” bir yöntem. Hem eşyan onu kullanacak biriyle buluşsun. Hem de karşılığında bir miktar bağış olsun.

5. Sadece ikinci el eşyaları değil; sporculardan, sanatçılardan, iş adamlarından eşsiz parçaları ve deneyimleri de bulabilirsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Alışverişinle yapmış olduğun bağışın tam olarak hangi amaca hizmet ettiğini görebilir, Sivil Toplum Kuruluşları projeleriyle ilgili bilgi sahibi olabilirsin.

Bir kurumu destekleyeceğim ama param neye gidecek, nerede kullanılacak diye merak ediyorsan, desteğinin kullanılacağı projelerin bütçe detaylarıyla ilgili de bilgi sahibi olabilirsin. Hem de sivil toplum kuruluşları sadece şeffaf kurumlar arasından seçiliyormuş.

7. Destek oldukça puanlar, puanlar kazandıkça ödüller kazanırsın.

Bize hep daha çok alıp tüketince puanlar ödüller verdiler ama ilk defa, iyi amaçlara destek olunca puanlar ve ödüller kazanabiliyoruz. Destek olanlar kendilerini Euro basket finalini izlerken ya da biletler, davetiyeler kazanırken bulabiliyormuş.

8. Hatta sadece bağış değil, birçok kişinin harekete geçmesine de destek olursun.

Ödemelerin %80’i seçtiğin kurumlara aktarılırken %20’si de uygulamayı ayakta tutup daha çok kişinin destek olmasını sağlamak için kullanılıyor. Sen de böylece iyi bir amaca destek olurken, daha çok kişinin de destek olmasına aracı olmuş olursun.

9. Hayatını değiştirmeni bekleyen bir sürü insan var. Birilerinin hayatına dokunup kendi hayatını daha da anlamlandırabilirsin.

Otizmli, korunmaya muhtaç, ailesiyle olsa da maddi yetersizlikten okula erişimi kısıtlanan çocuklar, sosyal sorumlu yetişebilecek gençler. Azıcık bir eforla değiştirebileceğimiz çok fazla şey var ve vermek, her şeyden önce bizim hayatımıza anlam katıyor.

10. Modern kahramanlarla tanışabilir, hâlâ böyle güzel insanların olduğunun farkında varıp mutlu olabilirsin.

Etrafında gördükleri karşısında sadece söylenip durmayan, çözüm için harekete geçerek iyi amaçlara katkı sağlamayı seçen, dünyayı kurtaracak bir kahraman olmasalar da kendilerinin en kahraman versiyonu olan modern kahramanlarla tanışır, iyiliğe inancını arttırabilirsin. ☺️

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sen de givin'i indir, kullanmadığın bir eşyanı vererek ya da seveceğin bir parçayı alarak iyilik için çalışan modern kahramanlardan biri ol!

Sen de givin'i indir, kullanmadığın bir eşyanı vererek ya da seveceğin bir parçayı alarak iyilik için çalışan modern kahramanlardan biri ol!

IOS için

Android için

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
11
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın