Görüş Bildir
Haberler
Demokrat Liderden 'Trump Görevden Alınsın' Çağrısı

Demokrat Liderden 'Trump Görevden Alınsın' Çağrısı

ABD Senatosu Azınlık Lideri Demokrat Schumer, dünkü Kongre baskınının ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden alınması için çağrıda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Senatosu Azınlık Lideri Demokrat Chuck Schumer, yaptığı yazılı açıklamada, 'Dün ABD Kongresinde olanlar, Trump tarafından kışkırtılan ve ABD'ye karşı yapılan bir ayaklanmaydı. Trump, artık bir gün daha görevde kalmamalı.' ifadesini kullandı.

Başkanın görevini yapamayacak hale düşmesi durumunda yerine başkan yardımcısının geçmesini öngören Anayasanın 25. Ek maddesine işaret eden Schumer, 'Trump'ı bugün görevden almanın en hızlı ve etkili yolu, Başkan Yardımcısı Mike Pence'in 25. Ek Maddeyi devreye sokmasıdır. Pence ve kabine, bu olaya karşı gelmezse Kongre Trump'ı azletmek için toplanmalıdır.' çağrısını yaptı.

Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Kinzinger'dan destek

Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Kinzinger'dan destek

Demokratların yaptığı 'Donald Trump acilen görevden alınsın' çağrılarına katılan ilk Cumhuriyetçi isim, Temsilciler Meclisinde Illinois'i temsil eden Adam Kinzinger oldu. 

Kinzinger, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olayların sorumlusunun Trump olduğunu belirterek, 'Trump, başkanlık görevine uygun değil ve durumu iyi değil. Trump şimdi, görevini isteyerek ya da istemeyerek bırakmalı.' diye konuştu. 

Başkanın görevini yapamayacak hale düşmesi durumunda yerine başkan yardımcısının geçmesini öngören Anayasanın 25. Ek maddesine işaret eden Kinzinger, Başkan Yardımcısı Mike Pence'e yetkisini kullanarak bu maddeyi uygulama çağrısı yaptı.

Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanından da "Trump görevden alınsın" çağrısı

Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanından da "Trump görevden alınsın" çağrısı

Senatodaki Demokratların lideri Chuck Schumer başta olmak üzere birçok ismin 'görevden alma' çağrısına Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Demokrat Adam Smith de dahil oldu. 

Smith, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, dünkü baskının sorumlusunun Trump olduğunu vurgulayarak, 'Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Trump kabinesi 25. Ek maddeyi harekete geçirmeli ve Trump'ı görevden almalı. Aksi halde Senatodaki Cumhuriyetçiler, Trump'ın azli için Temsilciler Meclisi ile bir olmalı.' çağrısını yaptı.

Trump olayları kınayan bakan vekilinin adaylığını geri çekti

Trump olayları kınayan bakan vekilinin adaylığını geri çekti

Öte yandan, İç Güvenlik Bakanlığı görevini vekaleten sürdüren Chad Wolf, bu sabah yazılı bir açıklama yayımlayarak, Kongrede dün yaşananları kınadı.

Bu açıklamadan birkaç saat sonra Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Trump'ın 3 Ocak'ta Wolf'u İç Güvenlik Bakanlığını sürdürmesi için aday gösterdiği ancak bugün bu adaylığın Trump tarafından geri çekildiği belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın