Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş: 'Devlet Tarafından Halkımıza Yapılmış Bir Saldırıdır'

Demirtaş: 'Devlet Tarafından Halkımıza Yapılmış Bir Saldırıdır'

Onedio Medya
10.10.2015 - 18:13

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Ankara’daki saldırıyla ilgili olarak devleti eleştirdi. “Bu saldırı devletimizin ve milletimizin bütünlüğüne değil, devlet tarafından halka karşı gerçekleştirilmiştir” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara’daki saldırıyla ilgili yeniden konuştu. Demirtaş, 'Bu saldırı devletimizin ve milletimizin bütünlüğüne değil, devlet tarafından halka karşı gerçekleştirilmiştir' dedi.

Demirtaş, 'Yabancı ülke liderleri Cumhurbaşkanını, Başbakanı taziye için arıyorlarmış, bizim için bu taziyeler boştur, taziye sahibi halktır' ifadesini de kullandı.

'Hepsinin hesabı hukuk çerçevesinde sorulacak'

Demirtaş, yaralıların kaldırıldığı Numune Hastanesi’ni ziyareti sırasında şöyle konuştu:

'Bu günleri atlatacağız. Bizi iyileştirecek en güçlü ilaç moraldir, umuttur. Bizde yok edemedikleri de budur. Bu barbarların gözümüzde umudu ve heyecanı gördükleri an, çıldırdıkları andır. Onu asla silmeyin, umudu kaybetmeyin. Biz, bu ülkede barış isteyenler, kazanacağız. Bundan emin olun, İçinizi rahat tutun. Acımız, öfkemiz büyük ama hesap soracak kadar gücümüz ve cesaretimiz vardır. Bunların hepsinin hukuk çerçevesinde hesabı sorulacak. Gizli saklı bir katliamla değil; aleni bir katliamla, Diyarbakır ve Suruç’un devamıyla karşı karşıyayız.'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki patlamayla ilgili daha önce 'Çok büyük katliamla karşılaştık. Vahşice barbarca bir saldırı gerçekleşti. Diyarbakır ve Suruç'un tıpa tıp benzeri ve devamı. Bilanço çok ağır' demişti.

Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0