Görüş Bildir
Haberler
Birlikte Oldukları İnsanlar Nedeniyle Hayatları Sönen Ünlü Kadınlar

etiket Birlikte Oldukları İnsanlar Nedeniyle Hayatları Sönen Ünlü Kadınlar

Anayım Ben Ana
28.11.2018 - 15:05 Son Güncelleme: 14.03.2022 - 12:55

Bildiğiniz üzere so dönemde Bergen filmi gündemde. Bugün hayatlarına aldıkları insanlar nedeniyle bir şekilde solup giden kadınları anacağız...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ingeborg Bachmann

Ingeborg Bachmann

Paul Celan'a deli gibi aşık olan Inceborg Bachmann aşkının imkansızlığıyla depresyona girdi. Seine Nehri'nin sularına kendisini bırakan Paul Celan'ın ardından 'Hayatım sona erdi, nehrin akıntılarında boğuldu gitti. O benim hayatımdı. Ben onu kendi hayatımdan çok sevdim' dedi ve üç yıl boyunca alkol tedavisi gördü. Evinde, elidnen düşen izmaritin çıkardığı yangın sonucu da yaşamını yitirdi. İntihar mı yoksa bilinç kaybı mı olduğu asla anlaşılamadı.

Camille Claudel

Camille Claudel

Camille Claudel kadınların sanat eğitimi almasının yasak olduğu dönemin Fransa'sında çocukluğundan itibaren çamurdan heykeller yaptı, atölyelerde eğitimler aldı ve ünlü heykeltıraş Rodin'le tanışmasıyla hayatı tamamen tepetaklak oldu. Evli olan Rodin Camille'i özel öğrencisi olarak aldı ve ilham perisi olarak niteledi. Camille ile birlikte olmasının ardından işleri enteresan bir şekilde 'değişen' ve sanatı 'gelişen' Rodin, Camille'in toplumdan dışlanmasına ve annesi tarafından bile reddedilmesine neden oldu. 

Rodin'den ayrıldıktan sonra müthiş yeteneğiyle kendisini ispatlamaya çalışsa da sanat çevreleri tarafından her daim hor görüldü. Yaşadığı tüm sıkıntılar onu akıl hastanesine sürükledi ve tam 33 yıl kaldıktan sonra yalnız başına öldü. Rodin'in Camille ile birlikteyken çıkardığı eserler ise hala tartışmalı...

Clara Immerwahr

Clara Immerwahr

Kimya eğitimi alan ve Breslau Üniversitesi'nde doktora ünvanı alan ilk kadın olan Clara Immerwahr'ın hayatı toplumdaki erkek egemenliği ve savaş nedeniyle sona erdi. Fritz Haber ile evlendikten sonra 'kadın' olduğu için bilimsel çalışmalarına devam edemedi ve her zaman eşinin gölgesinde kaldı. Frtiz Haber Birinci Dünya Savaşı'nda kimyasal silahların geliştirilmesi ve kullanılmasına öncü bir rol üstlendikten sonra Clara ile araları bozuldu. Nitekim Clara bir süre sonra kocasının silahı ile kendisini vurarak yaşamına son verdi.

Nilgün Marmara

Nilgün Marmara

Şiirleri, hayatını yaşama şekli ve kişiliğiyle sanat çevrelerinde parmakla gösterilen isimlerden biriydi Nilgün Marmara. 29 yaşında o zamanın şair ve yazarlarının toplanma yeri olan Kızıltoprak’taki evinin penceresinden atlayarak intihar etti ve ardından pek çok soru işareti bıraktı. Birçok isimle aşk dedikoduları çıktı, manik depresyona yakalandığı iddia edildi, hatta eşinin babası tarafından pencereden atıldığı söylendi.

Bekleme salonu olarak gördüğü yeryüzünü kendi isteğiyle terk eden Nilgün Marmara’nın ardından bıraktığı eserlerden çok aşk dedikoduları konuşuldu.

Zelda Fitzgerald

Zelda Fitzgerald

Scott Fitzgerald'ın romanlarına ilham veren, hayatını dilediği gibi, hiçbir norma uymadan yaşayan çılgınlık abidesi Zelda Fitzgerald da depresyonun kıyılarında geziyordu. Birbirlerini rakip gören çift kendilerini de, yaşadıkları ilişkiyi de öldürmek istercesine alkol ve sigara tüketiyor, çılgın partiler veriyordu. Zelda Fitzgerald çok yetenekli olmasına rağmen her zaman Scott'ın arkasında kaldı ve bağımsız bir uğraş aradı. Bale yapmayı istedi ama Scott baleyi ucuz bulduğu için aşağıladı ve 1930'da şizofreni teşhisiyle hastaneye kaldırıldı. 1940'ta da hastanede çıkan yangında yaşamını yitirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maria Schneider

Maria Schneider

Genç bir yetenek, herkesi büyüleyen bir güzellik ve kusursuz bir sesin yaşamı iki erkek nedeniyle hazin bir sona sürüklendi. Maria Schneider, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Bernardo Bertolucci'nin Paris'te Son Tango filminde Marlon Brando ile başrolü paylaştı. Kariyeri için gerçekten çok büyük bir adım olan bu film Maria Schneider'in hayatına mal oldu. Bernardo Bertolucci ile Marlon Brando, filmde yer alan tecavüz sahnesini, 19 yaşındaki aktris bozmasın diye çekimden hemen önce söylediler. Orijinal senaryoda bulunmayan bu sahneye Maria Schneider itiraz bile edemedi. 

Bertolucci yıllar sonra yaptığı açıklamada, “Maria’nın o sahnelerde bir oyuncu gibi değil, genç bir kız gibi davranmasını istedim. Aşağılanmasını ve acı çekmesini istiyordum. O sahneler işte bu nedenle çok gerçekti' dedi. 

Çok ses getiren bu filmin ardından Maria Schneider uyuşturu kullanmaya başladı, intihar etmeyi düşündü ve akıl hastanesine kapatıldı. 58 yaşındayken kanserden yaşamını yitirdi.

Bergen

Bergen

30 yıllık kısacık yaşamında çektiği acılarla Türkiye'yi hüzne boğan kadınlardan biri Bergen... Sadece şarkı söylemek isteyen ve hayatını kariyerine doğru yönlendirmeye çalışırken yanlış erkeklere kapılan Bergen'in ilk acısı başkasıyla evleneceğini söyleyen sevgilisi Yalçın'dı. Ardından gelen ilişkilerden sonra 'kömür gözlü' dediği Halis Serbest'le tanıştı ve evlendiğini zannetti. Zannetti çünkü Halis Serbest'in kurduğu nikah yalandı, kendisi zaten evliydi. Sürekli şiddet gören Bergen, binbir entrika ve oyunla Halis Serbest'in tuzaklarına düştü. Sonunda evlendiler ancak yine şiddet gören Bergen kaçtı ve bir gün yüzüne kezzap atıldı, gözünü kaybetti. Kariyerinin zirve yaptığı dönemde de Halis Serbest tarafından öldürüldü, 30 yaşındaydı...

Amy Winehouse

Amy Winehouse

Yaşadığı dönemin efsanesi, yıllar boyunca hatırlanacak bir ses ve güzel bir kalp... Amy Winehouse'un ölümü her ne kadar gözümüzün önünde gerçekleştiyse de arka planda iki erkek vardı: Biri sevgilisi Blake Civil-Fielder, diğeri babası Mitch Winehouse... Onu zehirleyen aşkı ve şova devam etmesini isteyen babası nedeniyle evinde aşırı doz alkolden öldü. Çok gençti, daha yapacak çok fazla şeyi vardı.

Melek Ayberk

Melek Ayberk

15 yaşında sinema güzeli seçildikten sonra şöhreti kaldıramayan ve ilk eşinin etkisi altında kalarak hayata hazin bir şekilde veda eden Melek Ayberk... Cüneyt Arkın, Kadir İnanır, Aytaç Arman gibi ünlü isimlerle başrolü paylaşan ve parlak bir kariyere doğru adım adım yürüyen Melek Ayberk'in sadist üvey babası ve esrar bağımlısı eşi ile yanlış arkadaşları onu bataklığa sürükledi. Bir dönem kliniğe de yattı ancak 35 yaşında yaşama acı bir şekilde veda etti.

Prenses Diana

Prenses Diana

Her ne kadar delirmek kadar keskin bir kelime kullanamasak da Prenses Diana'nın ölümünden birden fazla erkeğin sorumlu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Prens Charles'la yaşadıkları, peşini bırakmayan magazin basının aç erkekleri ve çok sevdiği Dodi el Fayed onu hazin bir ölüme sürükledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
359
103
41
32
15
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın