Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan Payitaht Abdülhamid'e Tepki: 'Kimin O Mirasa İhanet Ettiği Hesap Gününde Görülür'

Davutoğlu'ndan Payitaht Abdülhamid'e Tepki: 'Kimin O Mirasa İhanet Ettiği Hesap Gününde Görülür'

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT 1'de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisindeki göndermeyle ilgili konuştu. Davutoğlu, ''Gün gelir kimin mirasa sahip çıktığı, kimin ihanet ettiği görülür'' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, KONSİAD 6. Olağan Genel Kurulu’nun iftarına katılarak Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği üyelerine bir konuşma yaptı. TRT 1 ekranlarında yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinin son fragmanında kendisine ve Abdullah Gül'e mesaj verildiği iddia edilmişti. Karar'ın aktardığına göre, Davutoğlu, diziye ilişkin şunları söyledi:

'2-3 gündür Abdülhamid Payitaht dizisi dolayısıyla bir fragman dolaşıyor. Bu fragmanda üstü örtülü, tabiri caizse geçmişte bir takım hain çevrelerin yaptığı şekilde subliminal bazı mesajlar verildiği iddia ediliyor. Eski milletvekillerine, eski devlet görevlilerine yönelik Sultan Abdülhamid’in ağzından çıkması mümkün olmayacak bir takım ifadelerle günlük siyasete gönderme yapılıyor. Bunu hiçbir zaman ciddiye almadım. Bu şekilde mesajların da devlet ahlakı açısından da, toplumsal ahlak açısından da doğru olmadığına inanıyorum. Ancak o kadar çok mesaj geldi ki üzüntü ifade eden, bir dostumuzun telefonda ağladığına şahit oldum. ‘Nasıl olur sizlere dönük böyle mesajlar verilir’. Eğer Sultan Abdülhamid’in mirasına sahip çıkacak birisi varsa en çok biz sahip çıkarız'

"Bizim mirasa nasıl sahip çıktığımızı görmek isteyenler Gazze'ye gitsin"

"Bizim mirasa nasıl sahip çıktığımızı görmek isteyenler Gazze'ye gitsin"

'Bugün böyle subliminal mesajlar verenler, bizim bu mirasa nasıl sahip çıktığımızı görmek istiyorlarsa, Abdülhamid’in yetimi Filistin’in Gazze sokaklarına gitsinler. Orada her bir Gazzelinin, her bir Filistinlinin İsrail bombaları bizim üzerimize yağarken sizin Dışişleri Bakanınız, o zaman Dışişleri Bakanıydım, eşiyle birlikte o bombaların altında bize sarılıyordu diyeceklerini görecekler.

Bizim Osmanlı mirasına ve Sultan Abdülhamid Han’ın mirasına ne derece sahip çıktığımızı görmek isteyenler, bir hafta önce açılan ve yıkıldığı zaman mihrabını bulup üzerinde burada ‘bu camiyi tekrar inşa etmeyi nasip et bize Rabbim’ diye dua ettiğim  Koca Alaca Camisi'nin taşlarına sorsunlar. '

"Kimseye adaletsizlik yapmayız ama adaletsizliğe de razı olmayız"

"Kimseye adaletsizlik yapmayız ama adaletsizliğe de razı olmayız"
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Kriz çıkarmak kolayken, her türlü fitneyi yaymak çok kolayken, bütün bunlara dur dediğimize de Allah şahittir. Bu tür mesajlar vermek isteyenler ve bizim sadakatimizi sorgulamaya kalkanlar bizi Hazreti Mevlânâ’nın irfanına, hikmetine ram olan bizi o terazide tartsınlar. Görecekler ki, Hazreti Mevlânâ’nın irfanı ve hikmeti bizim yolumuzun ışığıdır.

Biz kimseye adaletsizlik yapmayız ama kim tarafından ve kime adaletsizlik yapılırsa, ona da rıza göstermeyiz. Bizi hiç yılmayan yalçın Toros dağlarına sorsunlar, cesaretimizi oradan aldık. Kimsenin önünde eğilmez, kimseye baş eğmeyiz.'

"Hesap günü defterler açıldığında..."

"Hesap günü defterler açıldığında..."

'Allah, Sultan Abdülhamid Han’ın da, bütün ecdadın da mirasına sahip çıkmayı bize nasip eylesin. Gün gelir, hesap günü defterler açıldığında kimin o mirasa sahip çıktığı görülür. Kimin o mirasa ihanet ettiği görülür. Sadakatimiz her şeyden önce Rabbimize, aziz ülkemize, necip milletimize ve kökünü kadim kültürümüzden alan ilkelerimizedir. O ilkelerden sapmaksızın toplumumuzun neresinde olursak olalım, dayanışma içinde olacağımıza eminim.”

Ne olmuştu?

Siyasi gündeme ilişkin yaptığı göndermelerle bilinen TRT 1 dizisi Payitaht Abdülhamid'in son fragmanında adı yeni parti iddiaları ile gündemde olan Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu gibi isimlere mesaj verildiği iddia edilmişti. Fragmanda Abdülhamid'in 'eski vekilleri bulun' diyerek talimat verdiği ve 'Gül ağacına su veririz. Lakin su hem güle yarar hem de dikene… Yanımızda yöremizde su verdiklerimiz diken olmaya meyletmişlerse sonunda mutlaka budarız!” dediği görülmüştü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
170
126
24
10
10
7
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın