Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan Bahçeli'nin Tunceli Ziyaretine İlk Yorum

Davutoğlu'ndan Bahçeli'nin Tunceli Ziyaretine İlk Yorum

adem kara
28.11.2014 - 11:53

MHP lideri Devlet Bahçeli, bugün Tunceli'yi ziyaret ediyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan ziyarete ilişkin ilk yorum geldi. Davutoğlu, 'Keşke Tunceli'ye gitmek için bizim çağrımızı beklememiş olsaydı' dedi.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Keşke Tunceli'ye gitmek için bizim çağrımızı beklememiş olsaydı. Tuncelilerle kucaklaşabilme cesareti kurmuş olsaydı. Tunceli ziyareti olumludur. Bütün siyasilerimizin ülkemizin her yerine gitmesi olumludur. Vatandaşların tahrike kapılmamasını tavsiye ediyoruz.

YAYIN YASAĞI YARGISAL SÜRECİN BİR PARÇASI

Başbakan Davutoğlu, TBMM Yolsuzluk Komisyonu'na ilişkin getirilen 'yayın yasağı'na ilişkin de konuştu. Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

İki hususa dikkatinizi çekmenizi isterim. Yargısal sürecin bir parçasıdır. herhangi bir Meclis faaliyeti şeklinde telakki edilmemesi lazım. Yargı sürecinin mahremiyeti konusunda kararlar vardır. Bu meselede bu yargı sürecinde, işleyen bir konu olduğu için, ilkeleri ve kuralları içinde değerlendirmek lazım.

İkincisi ise şeffaflık meselesi. hükümetimiz şeffaflık konusunda ve yasaklara karşı tutumumuz açık ve net olmuştur. Hükümetlerimiz yolsuzluklara yasaklara yoksullukla mücadele konusunda ilkelerle hareket etti. Bu konuya istinaden söylüyorum, bu bir yargı görevidir, yargı sürecinin bir parçasıdır. Bunun hükümetimizle herhangi bir ilişkisi yok. TBMM soruşturma komisyonunun görevinin en açık şekilde ve kurallara uygun şekilde yapması konusunda herkesin sabırla davranması faydalı olur.

Kaynak: Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/si...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0