Görüş Bildir
Haberler
Damak Tadınıza Göre Farklı Ülkelerden 5 Kahve Önerisi

Damak Tadınıza Göre Farklı Ülkelerden 5 Kahve Önerisi

Hepimizin kahvede aradığı lezzet başka. Kimimiz bitterin damakta bıraktığı o acımsı aromadan hoşlanırken kimimiz bu lezzetin yanına bile yaklaşmak istemiyor. Dolayısıyla damak tadımıza göre seçtiğimiz kahve değişebiliyor. 

Peki siz hangi aromalardan hoşlanıyorsunuz? Beş farklı ülkeden seçtiğimiz beş farklı kahveden hangisi sizin damak tadınıza hitap ediyor? Gelin, damak tadınıza hitap eden kahve aromasını Mithra Coffee ile keşfedin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kırmızı Meyve Sevenler için Ethiopia Adado Kahvesi

Kırmızı Meyve Sevenler için Ethiopia Adado Kahvesi

Kırmızı meyvelerin tadından hoşlanıyorsanız Mithra Coffee’nin Ethiopia Adado kahvesi tam size göre! Bu kahve Etiyopya’nın Adado bölgesinde 1800 metrenin üstündeki yüksekliklerde yetişen %100 Arabica çekirdeklerden elde ediliyor.

Gerçek kahveseverlerin beğenisini ve takdirini kazanan bu lezzetli kahve, damağınızda kırmızı yemişlerin yer yer mayhoş yer yer tatlı aromasından izler bırakacak.

Yasemin ise kırmızı meyvelere eşlik eden alt notalardan. Kahveden aldığınız keyif dolu her yudumda bu lezzetlerden izler yakalayacaksınız.

Karamel Sevenler için Peru Cajamarca Kahvesi

Karamel Sevenler için Peru Cajamarca Kahvesi

Kahvede yoğun karamel notasından hoşlanıyorsanız size tavsiyemiz Peru Cajamarca. Dengeli aroması ve ipeksi gövdesiyle kahveseverleri etkileyen bu lezzetli çekirdekler Peru’nun Cajamarca bölgesinde 1350 metre yükseklikte yetişiyor.

Karamelin tatlı aromasının portakal ve üzüm notalarıyla zenginleştiği Peru Cajamarca kahvesi size eşsiz bir tadım deneyimi sunacak. Yapmanız gereken tek şey gözlerinizi kapatmak ve Peru Cajamarca kahvesinden bir yudum almak.

Aromasıyla, asiditesiyle ve gövdesiyle size istediğinizi verecek olan Peru Cajamarca kahvesinin uzun bitişiyle de damağınız bu lezzeti uzun süre unutamayacak.

Narenciye Sevenler için Tanzanya Kilimanjaro Kahvesi

Narenciye Sevenler için Tanzanya Kilimanjaro Kahvesi

Mithra Coffee, Tanzaya’nın Kilimanjaro bölgesinde yetişen nitelikli kahve çekirdekleriyle eşsiz bir lezzet sunuyor. 1500-2000 metre yüksekliklerde yetişen kahve çekirdekleri soğuk havanın etkisiyle daha geç olgunlaşıyor. Böylece kahve çekirdeklerinin sahip olduğu aromalar belirginleşiyor ve parlaklığı artıyor.

Tanzanya Kilimanjaro kahvesinde baskın olarak hissedilen narenciye notası, çiçeksi ve tatlı portakal notalarıyla eşsiz bir uyum yakalıyor. Kahveden aldığınız her yudumda portakalın ağızda bıraktığı o tatlı aromanın tadını çıkarmak istiyorsanız Tanzanya Kilimanjaro kahvesi ilk tercihiniz olmalı.

Çiçeksi notaların portakal tatlılığına eşlik ettiği bu kahveyle her yudumda başka bir lezzet keşfedebilirsiniz.

Sütlü Çikolatadan Vazgeçemeyenler için Indonesia Sumatra Kahvesi

Sütlü Çikolatadan Vazgeçemeyenler için Indonesia Sumatra Kahvesi

Kim ne derse desin, ben kahvede çikolata aromasını ararım diyenlerdenseniz bu kahveye bayılacaksınız. Mithra Coffee’nin Indonesia Sumatra kahvesi çikolata tadının karamel notalarıyla birleştiği eşsiz bir lezzet. 

Özellikle yoğun kahve tadından hoşlananların seveceği Indonesia Sumatra kahvesi, Endonezya’nın Sumatra adasında 1600 metre yükseklikte yetişiyor. Kahve ağaçları için mükemmel koşullara sahip olan bu ada, Endozenya’nın en lezzetli kahvelerinin yetiştiği bölgelerden biri olarak nitelendiriliyor.

Eğer bir kahveden en büyük beklentiniz çikolata aromalı ve kaliteli olması ise Mithra Coffee’nin Indonesia Sumatra kahvesiyle aradığınızı tek bir kahvede bulacaksınız.

Kafeinsiz Kahve Arayanlar için Guatemala Decaf Kahvesi

Kafeinsiz Kahve Arayanlar için Guatemala Decaf Kahvesi

Kafein detoksu yaparken tüketebileceğiniz harika bir lezzetle tanışmaya hazır mısınız? Guatemala’nın en lezzetli kahve çekirdeklerinin yetiştiği Huehuetenango bölgesinden toplanan çekirdeklerle hazırlanan harika bir decaf kahve önerimiz var.

Mithra Coffee’nin Guatemala Decaf kahvesi uzun zamandır mahrum kaldığınız kahve keyfinin kaldığı yerden devam etmesini sağlayacak. Ayrıca meyve, portakal ve çikolata notaları sayesinde her güne farklı bir aromayla uyanacaksınız.

Mithra Coffee ile damak tadınız için en uygun kahveyi seçtiğiniz gibi kullandığınız ekipmana ve sevdiğiniz demleme stiline göre öğütme şeklini de seçebilirsiniz. Seçtiğiniz kahve çekirdeklerinin filtre kahve, espresso, Türk kahvesi ve cold brew ayarında öğütülmesini talep edebilirsiniz. Ayrıca AeroPress/ moka pot, Chemex, Hario V60, French press gibi farklı ekipmanlara göre seçim yapabilirsiniz.

Mithra Coffee ile sevdiğiniz bu lezzetlere aynı gün teslimat ya da aynı gün kargo seçeneğiyle sahip olabilirsiniz. Böylece kahveniz aromasından bir şey kaybetmeden fincanınızla en kısa sürede buluşur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: V60 ile Kahve Demleme ve Püf Noktaları

Bonus: V60 ile Kahve Demleme ve Püf Noktaları

Kahve demlerken yapacağınız en büyük hata bayat kahve kullanmak ve ekipmanınız için doğru dereceyle öğütülmüş kahveleri seçmemek. Mithra Coffee ise kahve çeşitleriyle ve farklı öğütme biçimleriyle sizi bu iki hatayı yapmaktan kurtarıyor. 

Sevdiğiniz aromayı V60 ile demleyecekseniz aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Böylece kahve çekirdeğinin içindeki o gerçek lezzeti ve gizli notaları ortaya çıkarabilirsiniz.

İçme suyunu kullandığınız kahve türü için önerilen ideal demleme sıcaklığına getirin. 

Püf Noktası: Kahvenin kavrulma derecesine göre kullanılan suyun sıcaklığı de değişiyor. Örneğin koyu kavrulmuş kahvelerde yaklaşık 89°C sıcaklıktaki suyu kullanmanız gerekiyor.

Filtre kağıdı V60’ın içine yerleştirin ve sıcak suyla ıslatın. 

Püf Noktası: Kahve filtresini ıslatmak hem ekipmanınızı ısıtmanıza yardımcı olacak hem de kağıt filtre tadının kahveye geçmesine engel olacaktır.

Serverda biriken sıcak suyu boşaltın.

V60’ın içine 16 gram kahve ekleyin ve kahvenin hazenin içinde eşit şekilde dağıldığından emin olun. (Bu oranı kendi damak tadınıza ve kullandığınız kahve çeşidine göre değiştirebilirsiniz.) 

Kahvenin üstüne bir miktar (genel tavsiye 30 ml) su ilave edin ve yaklaşık 30 saniye kadar bekleyin. Burada kahvenin tamamının ıslandığından emin olmalısınız.

Püf Noktası: Kahvenin üstüne bir miktar su ekleyip bir müddet bekleme işlemine “blooming” denir. Blooming, karbondioksit gibi zararlı gazların dışarıya atılmasını sağlar. Blooming evresinden sonra serverda biriken kahvenin dökülmesi gerekir. Çünkü biriken kahvenin içinde istenmeyen gazların birikme ihtimali oldukça yüksek.

Sıcak suyu kahvenin üzerinde dairesel hareketler yaparak hafif hafif gezdirin. 

Püf Noktası: Kahve demlerken suyu dökme şekli oldukça önemlidir. Eğer V60 ile kahve demliyorsanız suyu bir anda kahvenin üstüne boca etmemelisiniz. İçten dışa doğru minik dairesel hareketler yaparak su ile kahveyi buluşturmalısınız.

Demleme işlemi bittikten sonra kahveyi bardağa doldurmadan önce serverı dairesel hareketler sallayın ve kahveyi bardağa ilave edin.

Püf Noktası: Serverı sallayarak kahvenin sıcaklığını ve aromasını eşit bir şekilde dağıtabilirsiniz.

Damak tadınıza uygun kahveyi seçtiğinize ve en popüler ekipmanlardan birini nasıl ustalıkla kullanacağınızı öğrendiğinize göre şimdi sıra tüm bunların tadını çıkarmakta!

Mithra Coffee üzerinden vereceğiniz kahve ve ekipman siparişleri İstanbul içerisinde hafta içleri aynı gün teslim ediliyor. Diğer illerde ise aynı gün kargoya veriliyor. Yani favori lezzetiniz size en hızlı şekilde ulaştırılıyor.

Şimdiden afiyet olsun!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
11
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın