Görüş Bildir
Haberler
Dalgalı Geçen Bir Haftadan Sonra Kripto Marketteki İlk Toparlanma Sinyalleri Görüldü! BTC Geri mi Dönüyor?

etiket Dalgalı Geçen Bir Haftadan Sonra Kripto Marketteki İlk Toparlanma Sinyalleri Görüldü! BTC Geri mi Dönüyor?

Merlot Vinho
15.05.2022 - 10:30

Kripto para piyasası oldukça kanlı bir haftayı geride bıraktı. Bazı altcoinlerde kayıplar %100'e yaklaşmışken lider kripto para birimi Bitcoin'de tam bir ayı-boğa savaşı gözlendi. Kırılan alt destekler ve tepki alımlarıyla hafta nispeten iyi sonlandı diyebiliriz. 

İşte marketteki ilk toparlanma sinyalleri!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kripto para piyasası kabus gibi bir haftayı geride bıraktı.

Kripto para piyasası kabus gibi bir haftayı geride bıraktı.

Kripto para piyasalarında ciddi kayıpların yaşandığı bu hafta ortalık kan gölüne döndü. Bitcoin liderliğinde devam eden düşüşler çoğu para biriminde değer sıfırlanma tehdidini ortaya koydu. Hafta boyunca süren satışlar sonrası kripto para piyasasının değeri 1 trilyon dolara kadar geriledi. Sadece bir haftada 720 milyar dolarlık fon çıkışının yaşanması bu kadar büyük çaplı çöküşlere neden oldu ve ortalama %40 değer kaybeden para birimleri haftanın son iş günüyle birlikte ilk toparlanma ışığını yakmaya başladı.

BTC için 26.000 dolar dip seviyesiydi.

BTC için 26.000 dolar dip seviyesiydi.

Bitcoin hafta içi 26.000 dolar bandına kadar gerileyerek piyasada ciddi bir risk ortamı oluşturdu. Ancak dip olarak belirlenen bu seviyede tepki alımları geldi ve BTC için %12'ye varan yükselişler sonrası fiyat yeniden 30.000 dolara çıktı. Hafta sonu başıyla birlikte 29.500 dolar civarından fiyatlanan BTC şu an için nispeten daha stabil görünüyor.

Tepki alımları ETH fiyatını yeniden 2.000 dolar seviyesine çıkardı.

Tepki alımları ETH fiyatını yeniden 2.000 dolar seviyesine çıkardı.

Bitcoin'in en yakın takipçisi Ethereum da haftanın kötü performans sergileyen birimlerindendi ve hafta içi fiyat 1.800 dolara kadar inmişti. Benzer şekilde ETH'de de bu seviye dip olarak belirlendi ve tepki alımları ile gelen yükseliş fiyatı ortalama %12 artırdı. Değer artışıyla birlikte tekrar 2.000 dolarları gören ETH yatırımcısına bir nebze nefes aldırdı.

Tether 1 dolar altına düşmüş olsa da kısa sürede toparlamayı başardı.

Tether 1 dolar altına düşmüş olsa da kısa sürede toparlamayı başardı.

Piyasayı korkutan hareketlerden biri değeri 1 dolarla sabitlenmiş Tether'daki fiyat düşüşüydü. Yaşanan UST krizinden sonra sabit coinlerin tartışıldığı düşen piyasada Tether (USDT) bile 0,95 dolara kadar indi. 1 dolar altındaki fiyatlamanın gün boyu sürmesi piyasadaki genel güven duygusunu ciddi oranda zedelemiş olsa da fiyat yeniden 1 dolara çıktı. Yazım sırasındaki fiyatı 0,9983 dolar olan USDT 2017 yılında da benzer bir düşüş yaşamış ve o zaman yeniden 1 doları görmesi yaklaşık bir hafta sürmüştü. Bu nedenle USDT düşüş sonrası iyi toparlandı diyebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Haftanın büyük kaybedeni LUNA'da bile toparlanma hareketleri gözlendi.

Haftanın büyük kaybedeni LUNA'da bile toparlanma hareketleri gözlendi.

Tabii ki haftanın en tartışılan para birimi Terra ekosistem coinleriydi. Neredeyse fiyatın sıfırlandığı Terra (LUNA), 120 dolarlık zirvesinden sonra 0,000016 dolara kadar indi. Hafta sonuna ise iyi başlayan isimlerden oldu çünkü dip seviyesi sonrası tepki alımlarıyla %200'den fazla artan LUNA fiyatı 0,00020 dolara kadar çıktı. Buna rağmen ekosistem sabit coini TerraUSD (UST) 1 dolar altında kalmaya devam etti ve çoğu borsa her iki para birimi ile yapılan işlemleri dondurdu.

Altcoin piyasasındaki yükselişler çift hanelere ulaştı.

Altcoin piyasasındaki yükselişler çift hanelere ulaştı.

Genel olarak altcoin piyasası haftanın son iş günü itibariyle çift haneli kazançlar vermeye başladı. Çoğu para birimi için dip testinin yapılmış olması tepki alımlarının gelmesini sağladı ve altcoinlerde yüksek miktarlı artış oranları gözlendi. İlk 10 para biriminden olan BNB, ADA ve DOGE gibi para birimlerinde dün itibariyle ortalama %20'lik bir artış yaşandı. Hafta sonu başlangıcıyla birlikte ise %1 ila %3 arası ufak çaplı düşüşler söz konusu oldu. Ancak bu para birimlerinde fiyatlar hafta içi gerileyen seviyelerin üzerine atmayı başardı. XRP de benzer şekilde %15'lik bir artışla 0,45 dolara kadar çıktı ve yine bir miktar düşerek 0,43 dolara indi.

Piyasanın toparlandığı söylemek için henüz çok erken.

Piyasanın toparlandığı söylemek için henüz çok erken.

Olumlu gidişat ilk 100 para birimi arasında da gözlendi. Bunlar arasından en hızlı yükseliş yapanlar ise Gala, STEPN ve Kadena oldu. Cuma günü itibariyle 24 saatlik yükseliş sırasıyla %67, %65 ve %60 olarak kaydedildi. Çoğu altcoin benzer şekilde hareket ederken Tron ile Axie Infinity bu ivmeye katılamayan coinlerden oldu. Buna rağmen genel olarak piyasada dün itibariyle yüksek çaplı toparlanma sinyalleri yakıldı. Hafta sonu başıyla birlikte bu yükseliş şiddetini azaltmış gibi görünse de piyasanın hafta içine göre daha iyi göründüğünü söylemek mümkün. Fakat büyük çaplı bir toparlanmadan bahsetmek için henüz çok erken.

Bu hafta sonu kripto para piyasası için çok önemli hale geldi.

Bu hafta sonu kripto para piyasası için çok önemli hale geldi.

Cuma itibariyle yaşanan yükselişler dip seviyesinden gelen tepki alımlarıydı ve sert satışlar sonrası gerçekleşmişti. Bu süreçte market lideri Bitcoin'in hareketleri markete ön ayak oldu ve 30.000 dolara çıkan yükseliş altcoinlere de olumlu şekilde yansıdı. Ancak şu an için fiyatın geri döndüğünü ve yükselişlerin başlayacağını söylemek için hafta sonu hareketlerinin incelenmesi gerekiyor. Bu durum da bu hafta sonu kripto markette yaşanacak olayların genel gidişatı etkileme bakımından önemini vurguluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın