Görüş Bildir
Haberler
Daha Havalı Mesajlaşmanızı Sağlayacak 11 Alternatif Emoji

etiket Daha Havalı Mesajlaşmanızı Sağlayacak 11 Alternatif Emoji

Xlorn
03.02.2016 - 15:59

İletişimimizin önemli bir kısmını jest ve mimiklerimiz oluşturmakta. Bu yüzden mesajlaşırken mimik ve duygularımızı ifade edebilmemiz oldukça önemli. Hele ki bazı durumlarda hayat dahi kurtarabiliyor. Sevgi ile attığınız “salak” mesajının yanına emoji koymadığınızı hayal edin. Mesajınız çok farklı yerlere çekilebilir. Mesajlaşırken mimik ve duygularımızı yansıtmak sağlıklı bir iletişim için oldukça önemli ancak duygularınızı herkes gibi ifade etmek yerine kendinize has emojiler kullanarak farkınızı yaratabilir ve çıtayı bir tık daha arttırabilirsiniz.

Bunu nasıl yapabileceğinizin 11 örneğini sıraladık:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Teşekkür ederken

1. Teşekkür ederken

Bir çoğumuzun kullandığı bu emojideki eller dua eden, minnet duyan eller bile değil beşlik çakan kankalar. Siz herkes gibi olmak yerine insanlara şapka çıkarıp salon insanı olun.

2. Gönül alırken

2. Gönül alırken

Arkadaşlarınızdan bir şey isteyeceğiniz de veya sıkıntılı bir durumda kaldığınızda zoraki gülen emoji yerine sempatik bok olarak gönülleri fethedebilirsiniz.

3. Hava Atarken

3. Hava Atarken

Hava atacağınız zaman gözlüklü emojiyi kullanabilirsiniz ancak eğer hala bu emojiyi kullanıyorsanız gerçekten hava atmayı hak etmiyorsunuz demektir. Gözlüklü klişe yerine uzaklara bakan burnu havada paskalya heykelleri çok daha havalı olacaktır.

4. Konuya Fransız Kaldıysanız

4. Konuya Fransız Kaldıysanız

Bir durumu anlam veremediğiniz de veya anlamadığınızda ifadesiz emojiyi kullanmak yerine uzaylı emojisini kullanarak ”WTF” ruhunu hissettirebilir ve daha büyük düşünüp konuya uzak değil uzaylı kaldığınızı gösterebilirsiniz.

5. Şaka Yaparken

5. Şaka Yaparken

Arkadaşlarınıza şaka yaptığınızda ergen gülüşü “zaa xD” tarzındaki emoji yerine “böğğğ” diye bağıran sempatik hayalet olarak arkadaşlarınızın size daha fazla tahammül etmesini sağlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Haklıysanız

6. Haklıysanız

Haklı olduğunuzda arkadaşlarınızı yandan yanda “tihh tihh” diye keseceğinize “sorry not sorry” tarzı ve adeta “kusura bakma ama öyle şekerim“ diyen emojinizle haklılığınızı sonuna kadar hissettirebilirsiniz.

7. Sevinirken

7. Sevinirken

Herkesin kullandığı kırmızı elbiseli kadın emojisi sevindiğinizi belli edebilir ancak balerin ikizler emojisiyle sevincinizi çok daha farklı şekilde gösterebilirsiniz. Ne de olsa bir elin nesi var iki elin sesi var.

8. Şirinlik yaparken

8. Şirinlik yaparken

Dil çıkarmış gülen emoji şirin görünebilir ancak emin olun dil çıkarmış minik bir köpekten daha şirin olmanızı sağlayamaz.

9. Şaşırdıysanız

9. Şaşırdıysanız

Şaşırdığınızda  “AMAN TANRIIM” çığlığını kullanabilirsiniz

ancak “kalpten gittim” anlamında, zaten kendiliğinden şaşkın görünen kuru kafa emojisini kullanarak şaşkınlığınızı daha iyi hissettirin.

10. Sırıtırken

10. Sırıtırken

Gülümserken kısık gözlü emojiler çok daha güzel ayrıca klasik emojilerde kedili olanlar çok daha sempatik duruyor. Gülen kedi varken gülen surat kullanmak da büyük hata olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bir fikriniz varken

11. Bir fikriniz varken

Son olarak aklınıza bir fikir geldiğinde ampul göndermeniz hoş olabilir ancak bir ilkokul çocuğunun sınıfta parmak kaldırması gibi naif bir şekilde fikrinizi beyan etmek, çok daha güzel olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
283
173
81
74
40
35
31
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tatlış penguen

evet o ampül yerine parmak kaldırma fikri iyiymiş bak