Görüş Bildir
Haberler
Daha Genç Görünmek İçin Uygulamanız Gereken Basit Ama Etkili Öneriler!

etiket Daha Genç Görünmek İçin Uygulamanız Gereken Basit Ama Etkili Öneriler!

Nurseda Gerek
25.06.2021 - 17:30

Genç görünmenin sırrının cerrahi müdahalelerden mi geçtiğini düşünüyorsunuz? Sağlıklı yaşam ve beraberinde düzenli bir rutinle, sandığınızın aksine zamana meydan okuyabilirsiniz. Gelin, sağlıklı ve genç bir görünüm için hayatınıza eklemeniz gereken rutinleri birlikte keşfedelim!

'Bu içerikteki ürünler, Onedio editörleri tarafından seçilmiştir. Beğeneceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Evde lifting etkisini hissedin! 🤩

1. Evde lifting etkisini hissedin! 🤩

Yaşlanma etkilerini bir anda silip atacak sihirli değnek henüz yaratılmadı fakat yüz kaslarınızı çalıştıracak bir ürün keşfedildi! Yaş aldıkça kaçınılmaz olan yerçekimi etkisini ortadan kaldırmanız için hayata geçirilen Foreo Bear, evdeki yaşlanma karşıtı bakımınızı bir üst seviyeye çıkarıp, gözle görülür bir lifting (kalkma) etkisi yaratıyor. Yüzünüzdeki ve boynunuzdaki 69 kasın çalışmasını sağlayan Foreo Bear, yüz egzersizi yapmanıza yardımcı oluyor. Düzenli kullanımda yaşlanma belirtileri arasında yer alan kırışıklık, sarkma, gıdı ve nazolabial çizgileri (ağız çevresindeki mimik çizgileri) hafifletme ve yüzü kaldırma etkisi sunuyor.

2. Göz çevreniz yaşınızı ortaya çıkarıyor.

2. Göz çevreniz yaşınızı ortaya çıkarıyor.

Yaşlanma belirtilerinin yoğun olarak görüldüğü göz çevresi, diğer tüm bölgelere oranla daha ince bir deriye sahip ve oldukça hassas bir yapıdadır. Normal derinize oranla 5 ila 10 kat daha ince olan bu bölgenin bakımı söz konusu olduğunda, tabii ki biraz daha hassas davranmanızda fayda var. Sanılanın aksine göz çevresi bakımı için kırışıklıkları beklemenize ise hiç gerek yok! Yaşlanma belirtilerini uzaklaştırmak için erken müdahale oldukça önemli. Cilt bakım rutininize ekleyeceğiniz göz maskeleri ve serumlar bu aşamada hayati bir öneme sahip!

3. Nemlendirici olmadan asla! 👊

3. Nemlendirici olmadan asla! 👊

Genç görünmeniz için uygulayabileceğiniz tüm yöntemlerin yanı sıra, hayatınızdan asla eksik etmemeniz gereken bir konu var ki o da nemlendirme aşaması! Cildin nemlenmesi ve sürekli nemli tutulması, kırışıklıkların ortaya çıkmasına engel oluyor. Hal böyle olunca da cildinizi hem içerden hem de dışardan olabildiğince nemli tutmanız gerekiyor. Bol su içmenin yanı sıra kullanacağınız nemlendiricilerin, uzun saatler boyunca nem tutma özelliğine sahip olması gerekiyor. Nemsiz, kuru bir cildin hızlı kırışacağını ve sarkacağını unutmayın!

4. Düzenli olarak spor yapın. 💪

4. Düzenli olarak spor yapın. 💪

Genç kalmak için sadece yüzünüze değil, aynı zamanda vücudunuza da iyi bakmanız gerekiyor! Orta yaş ile birlikte değişmeye başlayan vücudunuzu, cildiniz gibi toparlayabilmek adına düzenli egzersiz yapmanız çok önemli. Yoğun iş ya da ev temposundan kendinize uzun zaman dilimleri ayıramıyorsanız, gün içinde 20 ila 30 dakika evde egzersiz yapmayı deneyebilirsiniz.

5. Cildinize bebek gibi bakın! ✨

5. Cildinize bebek gibi bakın! ✨

Evde kendi oluşturduğunuz rutin, genç görünmenizi sağlayacak en önemli adımlar arasında yer alıyor. Yıllara meydan okumak ve olduğunuz yaştan daha genç görünmek istiyorsanız, cildinize bebek gibi bakmayı ihmal etmemelisiniz. Yaşınıza ve cildinize uygun ürünleri cilt bakım rutininize eklemeyi, aynı zamanda cildinizi daima temiz ve nemli tutmaya dikkat etmelisiniz. Bu aşamada kullanacağınız ürünlerin retinol ve kolajen bazlı olmasına özen göstermenizde fayda var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yüz yogası yapın.

6. Yüz yogası yapın.

Genç kalmak adına egzersiz yapmayı ihmal etmemeniz gerektiğini birkaç madde önce belirttik. Zamanla ortaya çıkacak olan kırışıklık ve sarkma gibi problemlerin önüne geçmek için, vücudunuz için uygulayacağınız egzersizi aynı şekilde yüzünüz içinde uygulamanız gerekiyor. Bu aşamada yüz yogası yapmayı deneyebilirsiniz. Yüz yogası ile yüzünüzdeki kasları çalıştırıp, yaşlanma belirtilerini azaltabileceğinizi unutmayın!

7. Eller yaşın aynası!

7. Eller yaşın aynası!

Neredeyse herkes genç görünmek için yüzüne ya da vücuduna yoğunlaşır fakat eller yaşın aynasıdır! Yaşınızı birçok farklı teknikle gizleyebilirsiniz fakat ellerinizi kamufle edemezsiniz. Bu nedenle el bakımına göstermeniz gereken özen bir hayli önemli! Özellikle sürekli dış etkenlere maruz kalması ve sık yıkanması ellerinizin bakıma ihtiyacı olduğunun göstergesidir. El bakımınıza gereken özeni göstermek için haftada bir kez peeling yapabilir, aynı zamanda yaşlanma karşıtı nemlendiriciler kullanabilirsiniz.

8. Sağlıklı beslenin.

8. Sağlıklı beslenin.

Tüm ürünlere ve egzersizlere rağmen söz konusu genç görünmek olunca beslenmenin önemi bir hayli artıyor. Yaramaz besinleri hayatınızdan çıkarmanız ve sağlıklı besinler tüketmeniz, var olan yaşınızdan daha genç görünmenize ve sağlıklı yaşamanıza yardımcı olacaktır. Beslenme şeklinizi düzene sokmaya başladığınızda farklı tarifler deneyebilir, doğal yollardan kolajen desteği sağlayacak besinler tüketebilirsiniz. 

Not: Kemik suyu içerdiği kolajen miktarı ile yaşlanmayı geciktirir!

9. Makyajı uygulama şeklinizi değiştirin.

9. Makyajı uygulama şeklinizi değiştirin.

Makyaj dünyasının sihrini artık bilmeyen yok! Daha genç ve dikkat çekici görünmek istiyorsanız, ışıltılı ürünler kullanmanız gerektiğinin de farkındasınızdır. Aynı şekilde makyaj öncesi kullanacağınız bazların da daha genç görünmenize yardımcı olacağını unutmayın. Özellikle tercih edeceğiniz makyaj bazının gözenek ve çizgileri kapatan özellikte olup olmadığına dikkat edin. Gözenek görünümü yaşınızı ortaya çıkaran unsurlar arasında yer alıyor.

10. Işıltılı ürünlerle makyaj yapın.

10. Işıltılı ürünlerle makyaj yapın.

Günlük hayatta kullandığınız makyaj stili yaşınız ele veriyor olabilir! Eğer öyleyse trendleri takip etmek ve yenilikçi makyaj stilini benimsemeyi deneyebilirsiniz. Aynı zamanda kullandığınız ürünlerin aslında birkaç farklı yöntemle uygulayabileceğinizi ve makyaj hilelerinin oldukça yaratıcı olduğunu unutmayın! Daha genç bir görünüme sahip olmak istiyorsanız, ışıltılı makyaj malzemelerine yönelebilir ve nemli görünen doğal makyajlar yapabilirsiniz. 

Not: Şeftali tonlarındaki allık renkleri daha genç görünmenizi sağlayabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Güneşten korunun.

11. Güneşten korunun.

Güneş yaşlanma belirtilerini arttıran etmenler arasında yer alıyor. Bu nedenle hem cildinizi hem de saçlarınızı güneşten olabildiğince korumanız gerekiyor. Güneş koruyucu krem kullanmadan güneşle temas eden cildiniz, UVA ve UVB ışınlarına maruz kalır ve yaşlanmaya bağlı deri bozukluklarına zemin hazırlar. Bu nedenle yaz aylarında cildinizi, boynunuzu ve dekolte bölgenizi korumaya özen gösterin! Şapka kullanmayı da alışkanlık haline getirmeniz, güneşin zararlı etkilerini minimuma indirmenize yardımcı olacaktır.

12. Dinamik bir stile sahip olun!

12. Dinamik bir stile sahip olun!

Güncel bir stile sahip değilseniz, yaşınızı gizleme konusunda yeteri kadar başarılı olamaya bilirsiniz. Eğer öyleyse stilinizde ufak değişikliklere gitmeyi deneyebilirsiniz. Dinamik bir stil, daima daha genç ve daha çekici görünmenize yardımcı olacaktır. Dinamik bir stil içinse, yüksek bel ve crop giysilere yönelebilir veyahut renkli giyinmeyi tercih edebilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın