Görüş Bildir
Haberler
CryptoQuant CEO'sundan Bitcoin Açıklaması: Ticaretin %76'sı Kurumsal Yatırımcıların Elinde!

etiket CryptoQuant CEO'sundan Bitcoin Açıklaması: Ticaretin %76'sı Kurumsal Yatırımcıların Elinde!

Merlot Vinho
21.05.2022 - 12:58

Zincir üstü analiz ve fiyat istatik sitesi CryptoQuant CEO'su, BTC ticaretindeki hakimiyet çoğunluğunun kurumsal yatırımcıların elinde olduğunu belirtti. Mevcut veriler ışığında ticaretin %76'sı kurumsal kontrolünde, peki bu piyasaları nasıl etkiliyor?

Detaylar içeriğimizde!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bitcoin ticaretindeki kurumsal hakimiyeti %76 olarak hesaplandı.

Bitcoin ticaretindeki kurumsal hakimiyeti %76 olarak hesaplandı.

Kripto para fiyat ve detaylı veri takip platformu olan CryptoQuant CEO'su Ki Young Ju, geçtiğimiz günlerde Coinbase'deki Bitcoin (BTC) ticaret hacminin çoğunlukla kurumsal yatırımcıda olduğunu belirtti. Zincir üstü veri analizlerine göre, %76'lık ticaret hacmine sahip olan kurumsalların bu hakimiyeti 2022 ilk çeyreğinde elde ettiğini vurguladı. Konuyla ilgili açıklaması ise şu şekildeydi:

'BTC ticaretinde bireysel yatırımcılar pazardan yavaş yavaş ayrılıyor ve yerine daha çok kurumsal yatırımcı geliyor. Buradaki tek sorun hacim oranlarının geçtiğimiz yıla göre düşmüş olması.'

LUNA satışlarındaki BTC'ler de muhtemelen kurumsallar tarafından alındı.

LUNA satışlarındaki BTC'ler de muhtemelen kurumsallar tarafından alındı.

Geçen hafta yaşanan kripto para çöküşlerinin sonrasında kurumsalların varlıklarını artırmış olabileceğini tahmin eden Ju, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

'Luna Foundation Guard (LFG) tarafından yapılan satışlar da dahil olmak üzere, piyasadaki yapıcılar geçtiğimiz hafta farklı borsalara toplam 2.5 milyar dolar değerinde (84.000 adet) BTC gönderimi yaptı.'

Açıklamaya göre kripto para piyasasındaki çöküşler genel olarak Terra ekosisteminin başarısızlığından kaynaklandı.

Açıklamaya göre kripto para piyasasındaki çöküşler genel olarak Terra ekosisteminin başarısızlığından kaynaklandı.

Geçtiğimiz hafta LUNA ekosistemi, kendi varlıklarını kurtarmak için yüklü BTC satışları yaptı ve bu sırada BTC fiyatı da dip arayışındaydı. Kar amacı gütmeyen bu satışlar oldukça düşük fiyattan alıcı buldu. Ünlü isme göre LUNA ekosisteminin stabilcoini TerraUSD (UST) çöküş yaşadıktan sonra, yaklaşık 2.4 milyar dolar değerinde bir BTC satışı yapıldı. Sonrasında ise kripto para piyasasında uzun süredir görülmemiş bir çöküş yaşandı ve çoğu altcoinde dip seviyeler test edildi.

Kripto paralar üzerindeki satış baskısı geçmemiş olabilir.

Kripto paralar üzerindeki satış baskısı geçmemiş olabilir.

Ju, çoğu kriptoda yaşanan bu çöküşün kurumsallar için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Dip testleri sırasında bu yatırımcılar varlıklarını katlama şansı yakaladı. Bununla birlikte Ju, satışın tam olarak bittiğinden emin olmadığını da belirtti fakat Coinbase borsasındaki satış baskısının büyük anlamda tamamlandığını söyledi. Tahminine göre kurumsalların hala kripto biriktirme aşamasında olduğunu da ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kripto para piyasasından ayrılan bireysel yatırımcının yerini kurumsallar aldı.

Kripto para piyasasından ayrılan bireysel yatırımcının yerini kurumsallar aldı.

Geçen hafta yaşananların piyasayı tam bir korku tablosuna bürüdüğünü belirten Ju, yaratılan bu ortamın bireysel yatırımcıyı piyasadan kaçırmak için planlanmış olabileceğini söyledi. Ayrılan bireysellerin yerini daha fazla kurumsalın aldığına, sonuç olarak kurumsalların eskisinden çok daha fazla BTC'ye sahip olduğuna dikkat çekti. Hatta şu an kurumsalların elinde daha önce hiç olmamış kadar çok varlık bulunduğunu da açıklamalarına ekledi.

BTC fiyatında 14.000 dolar riski hala mevcut.

Kendi Twitter hesabından bir dizi paylaşım yapan Ju, BTC fiyatına dair de açıklamalarda bulundu ve 20 Mayıs 2022 itibariyle geçen yıl piyasaya girenlerin ortalama %34 kayıpta olduğunu belirtti. Bu sırada kullandığı veri kaynağının ise yatırımların ne kadar eski olduğunu gösteren (UTXO) grafiğine dayandığını vurguladı. Buna göre, ayı piyasasına denk gelen yatırımcılar şu an ortalama %39 kayıpta, daha eskiden piyasaya girenler ise hala karda. Ancak Ju, yaşanan makro kriz nedeniyle BTC fiyatının 14.000 dolar bandına inerek kardaki yatırımcıları zarara uğratma riskinin olduğunu da ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın