Görüş Bildir
Haberler
'Çok Yüksek Riskli' Aksaray'da Bir Karar Daha! Yeni Dönem Başladı

'Çok Yüksek Riskli' Aksaray'da Bir Karar Daha! Yeni Dönem Başladı

Batuhan
11.03.2021 - 15:30

Aksaray İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, berber, kuaför, güzellik salonu, güzellik merkezleri, nikah salonu, düğün salonu ve kütüphane girişlerde HES kodu zorunluluğu getirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İl Hıfzıssıhha Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında olağanüstü toplantı yapıldığı belirtildi.

Kovid-19 salgınıyla mücadeleye yönelik yeni tedbirler alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Buna göre, salgınla mücadele sürecinde alınan tüm tedbirlerde göz önünde tutulan üretim, imalat ve tedarik zincirlerinin aksamaması ilkesi açısından önem arz eden ulaşım faaliyetlerinde etkinliğin sağlanması ve seyahat edenlerin mağduriyet yaşamaması amacıyla İçişleri Bakanlığının 8 Mart'taki genelgesi doğrultusunda; yolcu taşımacılığı faaliyeti gerçekleştirmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca düzenlenen B1, B2, D1, D2 ve D4 yetki belgesi olan toplu taşıma araçları HES kodu sorgulanması zorunluluğu olmak üzere, tedbirlere uymak kaydıyla ruhsatlarında belirtilen yolcu kapasitesi oranında yolcu kabul edilebilecek.'

Açıklamada, alınan yeni tedbirler kapsamında, il genelindeki tüm berber, kuaför, güzellik salonu, güzellik merkezleri, nikah salonu, düğün salonu ve kütüphane girişlerinde de HES kodu kontrollerinin yapılması zorunluluğu getirildiği bildirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hayrettin Çelik

Hes kodu Bi işe yaramaz

Buket Aydın

Çok özür dileyerek bir şey demek istiyorum, ben samsunda yaşıyorum ve bulunduğum ilçede koranavirüs sadece 1 bölgede vardı. Fakat önceki hafta buraya içişler... Devamını Gör