Görüş Bildir
Haberler
Çocuklar İçin 10 Sağlıklı Yiyecek

Çocuklar İçin 10 Sağlıklı Yiyecek

Favoreat
21.05.2014 - 14:49 Son Güncelleme: 21.05.2014 - 15:39

Çocuğunuzun gelişimi için oldukça önemli olan proteinden magnezyuma birbirinden faydalı minerallare ve vitaminlere sahip bu 10 besini öğünlerden eksik etmeyin!

MEYVELER

Çocuklarımız için ideal bir atıştırmalık olan meyveler beslenme tarzlarının önemli bir parçası. Ortadan ikiye kesilmiş bir elma akşam yemeği öncesinde faydalı olacaktır. Aynı zamanda unutmayın; ne kadar renkli, o kadar sağlıklı! Mavi ve mor meyveler ve sebzeler (patlıcan ve yaban mersini gibi) önemli bir antioksidan olan resvetarol içerir ve çocuklarınızın sağlığını koruma açısından etkili olacaktır.

SEBZELER

Çocuklarımıza sebze yedirmek pek de kolay değil! Dolayısıyla sebzeleri öğünlere katarken hep yaratıcı olmaya özen gösterin. Örneğin sebzeleri onlara taco'ların içinde verin. Aynı zamanda yeşil yapraklı sebzeleri çocuklarınızın beslenme planından eksik etmeyin. Örneğin ıspanak, pazı gibi yeşil sebzeler kandaki oksijeni artıran ve kanı temizleyen klorofil içerdiğinden çocuklarımızın sağlığı için önemli!

FINDIKLAR

Fındıklar çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde yağ ihtiyacını karşılamaları ve enerji kazanmaları açısından oldukça önemli bir yer tutar. Siz de fındıklar, çekirdekler ve kuru meyvelerden güzel karışımlar yapın ve bu rengarenk faydalı atıştırmalıklar ile çocuklarınıza enerji depolayın.

FISTIK EZMESİ

Fıstık ezmesi mükemmel bir protein, vitamin, magnezyum ve demir kaynağı olduğu için çocuklarınızın sağlıklı beslenmesi için çok önemli! Kepekli ekmekle bir araya getirerek çocuğunuz için mükemmel bir sandviç hazırlayabilirsiniz.

Kaynak: http://www.favoreat.com/cocuklar-icin...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın