Görüş Bildir
Haberler
Çocuklar için En Sağlıklı 10 Yiyecek

Çocuklar için En Sağlıklı 10 Yiyecek

Favoreat
28.04.2014 - 19:28 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 21:05

ÇOCUKLAR İÇİN 10 SAĞLIKLI YİYECEK

Çocuğunuzun gelişimi için oldukça önemli olan proteinden magnezyuma birbirinden faydalı minerallare ve vitaminlere sahip bu 10 besini öğünlerden eksik etmeyin!

MEYVELER

Çocuklarımız için ideal bir atıştırmalık olan meyveler beslenme tarzlarının önemli bir parçası. Ortadan ikiye kesilmiş bir elma akşam yemeği öncesinde faydalı olacaktır. Aynı zamanda unutmayın; ne kadar renkli, o kadar sağlıklı! Mavi ve mor meyveler ve sebzeler (patlıcan ve yaban mersini gibi) önemli bir antioksidan olan resvetarol içerir ve çocuklarınızın sağlığını koruma açısından etkili olacaktır.

SEBZELER

Çocuklarımıza sebze yedirmek pek de kolay değil! Dolayısıyla sebzeleri öğünlere katarken hep yaratıcı olmaya özen gösterin. Örneğin sebzeleri onlara taco`ların içinde verin. Aynı zamanda yeşil yapraklı sebzeleri çocuklarınızın beslenme planından eksik etmeyin. Örneğin ıspanak, pazı gibi yeşil sebzeler kandaki oksijeni artıran ve kanı temizleyen klorofil içerdiğinden çocuklarımızın sağlığı için önemli!

FINDIKLAR

Fındıklar çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde yağ ihtiyacını karşılamaları ve enerji kazanmaları açısından oldukça önemli bir yer tutar. Siz de fındıklar, çekirdekler ve kuru meyvelerden güzel karışımlar yapın ve bu rengarenk faydalı atıştırmalıklar ile çocuklarınıza enerji depolayın.

FISTIK EZMESİ

Fıstık ezmesi mükemmel bir protein, vitamin, magnezyum ve demir kaynağı olduğu için çocuklarınızın sağlıklı beslenmesi için çok önemli! Kepekli ekmekle bir araya getirerek çocuğunuz için mükemmel bir sandviç hazırlayabilirsiniz. 

BALIK

Balık içeriğindeki faydalarla çocuğunuzun sağlığına önemli katkılarda bulunuyor. Çocuğunuzun hangi balığı sevdiğini bulmaya çalışana kadar her çeşit balığı deneyin. Unutmayın; özellikle ton balığı içerdiği protein ve omega3 asitleriyle balık çocuğunuzun gelişimi için fazlasıyla önemli!

PEYNİR

Çocuklarınızın yemeklerine mutlaka peynirler eklemelisiniz. Peynirleri çocuğunuza sunarken krakerler ve harika atıştırmalıklarla daha lezzetli ve çekici hale de getirebilirsiniz. Yağsız süzme peynir ve keçi peynirinin ideal protein kaynaklarını olduğunu unutmayın!

TAM TAHILLAR

Kepekli makarna ve tam tahıllı ekmekler, kahvaltılık gevrekler, esmer pirinç ve yulaf… Sağlığımız önemli ölçüde etkileyen bu beslenme detayları çocuklarımız için de çok önemli. Makarna, pilav gibi fazlasıyla tüketilen bu besinleri bu tercihlerle yapmanız ve çocuklarınızın beslenmesina bu şekilde döir ve protein katmanızı tavsiye ederiz.

FASÜLYELER

Çocuğunuzun fasülye seviyor mu? O zaman şanslısınız! Protein, karbonhidrat ve demir açısından oldukça zengin olan fasülyeleri çocuğunuzun menülerine salatalar ve ana yemeklerle katın!

PATLAMIŞ MISIR

Çocuğunuzun abur cubur keyfi için ideal bir seçenek! Sağlıksız onlarca seçenekten vazgeçin ve ona atıştırma keyfini patlamış mısırlarla yaşatın!

SU VE MEYVE SULARI

Sıra sıvıya gelince… Su her zamanki gibi başrolde. Tabii ki temel besin kaynaklarımızdan suya meyve suları ve süt ekleniyor. Bu içecekler çocuklarımızın öğünlerinin önemli bir yerini kaplıyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın