Görüş Bildir
Haberler
Cizre'de Çatışma: İkisi Çocuk Dört Kişi Hayatını Kaybetti

Cizre'de Çatışma: İkisi Çocuk Dört Kişi Hayatını Kaybetti

Deniz Gök
27.08.2015 - 17:19 Son Güncelleme: 27.08.2015 - 23:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şırnak Cizre'de Garnizon Komutanlığı ile bir zırhlı polis aracına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından çıkan çatışmalarda 7 ve 10 yaşlarında ikisi çocuk 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. 

Cizre'de PKK'lılar Nur Mahallesi'nde bulunan Garnizon Komutanlığı nizamiyesine öğleden sonra roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. 

Komutanlıktaki askerlerin anında karşılık vermesiyle bir süre yaşanan çatışmanın ardından PKK'lılar ara sokaklara kaçtı. Bölgede operasyonlar devam ederken PKK'lılar bu kez Dicle Nehri üzerindeki Cizre Köprüsü mevkiinden geçen zırhlı polis aracına roketatarlı saldırı düzenledi. 

Ölü sayısı 4'e çıktı

PKK'lıları etkisiz hale getirmek için ilçede operasyonlar sürerken, özellikle Çevreyolu mevkiinde yer yer çatışmalar yaşandı. 

DHA'nın ilk geçtiği bilgiye göre çatışmaların arasında kalan 1'i çocuk 3 kişi hayatını kaybetti. Ajans akşam saatlerinde 10 yaşındaki Emin Yanaş isminde bir çocuğun daha yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Evine gittiği sırada çatışmanın ortasında kalan ve ağır yaralanan Cizre Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık personeli Eyüp Ergin, görev yaptığı hastanede doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

DEDAŞ çalışanı olan 28 yaşındaki Mesut Sanrı da arıza onarırken çatışmanın arasında kalarak ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

7 yaşındaki Baran Çağlı'nın da çatışmalar sırasında çöken bir duvarın altında kalarak ağır yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Ajansın aktardığına göre, ilçe merkezindeki bir çok mahalleden hala silah ve patlama sesleri yükseliyor.

Gerilimin sürdüğü Cizre

Otobüs ve TIR'larla yolları kapattılar

Otobüs ve TIR'larla yolları kapattılar

Çatışmaların yer yer sürdüğü Cizre'de PKK'lılar Nusaybin Caddesi, Çevreyolu ve Orhan Doğan Caddesi üzerine güvelik güçlerine karşı barikatlar kurarak çatışmaya girdi. Yoldan geçen araçları durdurup, sürücülerinden kontak anahtarlarını alan teröristler, aralarında TIR ve otobüslerin de bulunduğu araçları yolu kapatacak şekilde park etti.

Cizre'de bir çok yolun bu şekilde kapatıldığı bildirildi.

HDP'li Sarıyıldız: "İlçe çok gergin"

HDP'li Sarıyıldız: "İlçe çok gergin"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hastane morgu önünde bekleyen HDP'li vekil Faysal Sarıyıldız, 'Cizre'de 1 saat içerisinde 4 yurttaşımız yaşamını yitirdi. İkisi 9-10 yaşlarında. Biri hastanede hemşire, diğeri de DEDAŞ'ta çalışan bir memur. Hepsi sivil, hepsi savunmasız insanlar. Bölgede çok vahim bir durum var. İnsanlar hastaneye gelmeye çalışıyor. Hastanede arkadaşları vurulan sağlık görevlileri, arkadaşlarını alamıyorlar. Orada çatışma yok, tepeye konuşlanmış zırhlı araç, yaralıların alınmasını engelliyor. Böyle bir durum var maalesef. Şu an 2'si çocuk olan 4 yurttaşımız katledildi. İlçe çok gergin. 150 bin nüfusluk ilçe, epey gergin. Hala kurşun sesleri geliyor. Çocukların öldürüldüğü yerde hiçbir şeyden bahsedilemez.' dedi.

Kaynak: DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0