Görüş Bildir
Haberler
Cizre'de 12 Yaşında Çocuk Vurularak Öldürüldü!

Cizre'de 12 Yaşında Çocuk Vurularak Öldürüldü!

Ulaş
14.01.2015 - 17:55
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cizre'de 12 yaşında çocuk vurularak öldürüldü

Günlerdir olaylara sahne olan Cizre'de bugün Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Hatip Dicle, HDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ile Faysal Sarıyıldız ilçeye giderek sivil toplum örgütleri başta olmak üzeri çeşitli görüşmelerde bulundu.

Dicle'nin toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmanın ardından grupların dağılmasının ardından Yasef Mahallesi'nden geçen çevre yolu yakınlarında Nihat Kazanhan, başına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Çevrede bulunanlar tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kazanhan, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları Nihat Kazanhan'ın vurulduğu sırada bölgeden polis ekiplerinin geçtiğini iddia etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Emniyet: Gerçeği yansıtmıyor

Şırnak Emniyet Müdürlüğü ise Kazanhan'ın polis kurşunuyla vurulduğuna dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olay öncesi ve sonrası hiçbir toplumsal olayın olmadığı ilçede güvenlik güçlerinin de silah kullanmadığı belirtildi.

Bugün Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Hatip Dicle, HDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ile Faysal Sarıyıldız, tansiyonu düşürmek için günlerdir olaylara sahne olan Cizre'ye gitti. Olay, Hatip Dicle’nin ilçe halkına hitap etmesinden sonra meydana geldi.

Geçen hafta da  Cudi Mahallesi'ne giren polise gösterici gruplar arasında çıkan çatışmada 14 yaşındaki bir çocuk ölmüştü.

  • Ajanslar
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
0
0