Görüş Bildir
Haberler
'Cinsel İstismar' Önergesine İmza Atan Vekil: 'Kesinlikle Geri Çekmeyeceğiz'

etiket 'Cinsel İstismar' Önergesine İmza Atan Vekil: 'Kesinlikle Geri Çekmeyeceğiz'

Ulaş
19.11.2016 - 13:48 Son Güncelleme: 19.11.2016 - 14:51

Meclis'e sunulduğu andan itibaren büyük tartışmalar yaratan ve tepkilere neden olan 'cinsel istismar' önergesini, AKP Milletvekili Ramazan Can 'biz doğru olduğuna inanıyoruz' diyerek savundu ve 'kesinlikle geri çekmeyeceğiz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cinsel istismar önergesi Meclis'e sunulmasının ardından, toplumun büyük bir kesiminden tepki almıştı. Sosyal medya kullanıcıları, hukukçular ve kadın örgütleri önergeyi sert bir dille eleştirmişlerdi. Hukukçular tasarının yasallaşması durumunda zorla evlendirilmelerin önünün açılacağını dile getirmişlerdi.

Sputnik'te yer alan habere göre; RS FM’de yayınlanan 'Bidebunudinle' programına konuşan AK Parti Milletvekili Ramazan Can 'Türkiye’nin bu kanayan yarasının çözmemiz gerekiyordu' dedi.

AK Partili Can, cinsel istismara ilişkin suçlara dair ağır cezaların AK Parti döneminde yasalaştığını söyleyerek, 'Zorla tecavüz, şudur budur doğru şeyler değil. Buradaki hadise evlenme yaşı tutmadığı halde bir evlenme yapılmış bir akit edilmiş düğün dernek kurulmuş, düğüne siyasiler protokol katılmış neticede bu hadiseden bir çocuk meydana gelmiş. Doktorun ihbarı üzerine savcılık devreye girmiş on küsür yıl ceza almış ve kız çocuğu bebeğiyle ortada kalmış. Bunun üzerine bu travmatik duruma karşı bir önlem almamız gerekiyor' ifadelerini kullandı.

'Bu tür hadiselerde vereceğimiz cezalarla çocuğu dağa kaldırmış, tecavüz etmiş alçak sapıklara vereceğimiz cezalar aynı olamaz'

'Bu tür hadiselerde vereceğimiz cezalarla çocuğu dağa kaldırmış, tecavüz etmiş alçak sapıklara vereceğimiz cezalar aynı olamaz'

AK Parti’nin bu yasayı çıkarma amacının toplumdaki sorunları çözmek olduğunu söyleyen Can, 'Bizim muradımız cinsel istismar suçlarında cezaları artırıp bunları ayırmak. Bizim de çocuğumuz var, Allah muhafaza' yorumu yaptı.

Can, 'Önergeyi geri çeker misiniz' sorusuna ise, 'Kesinlikle! Biz önergemizin doğru olduğuna inanıyoruz' yanıtını verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açıklamaların tamamını dinlemek isteyenler için yayın kaydı 👇

Hukukçulardan tasarını yasalaşması durumunda zorla evlendirmelerin önünün açılacağını dile getiriyor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1585
744
237
31
19
12
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Leyli

Hangi kodamanın oğlunu kurtarmaya çalışıyorsunuz? Düğününe siyasi protokolün katıldığı kişiler kim? Bize bunların cevabını verin.

Belphegor

Umarım kendi çocuğunuza da hallenmiyorsunuzdur.Pedofili meşru,nekrofili meşru,ensest meşru,tecavüz meşru,kadına şiddet,ölüm meşru,rüşvet meşru,ne kaldı lan?B... Devamını Gör

Leticia Mars

Hallenirler onlar, beklenir onlardan.

TİRYAKİ

benim önerim; yasa açık oylamaya sunulsun ek madde getirilsin evet oyu verenlerin kendilerine ve ailesine tecavüz suç sayılmasın....