Görüş Bildir
Haberler
Cinayetlerin Havada Uçuştuğu En İyi Seri Katil Dizileri; Listede Bir Türk Dizisi de Var

Cinayetlerin Havada Uçuştuğu En İyi Seri Katil Dizileri; Listede Bir Türk Dizisi de Var

R.G.
05.05.2021 - 12:40

Seri katil dizileri, kimilerimizin cesaret edemediği kimilerimizin de başından kalkamadığı dizi türlerinden. Dizinin içindeki gizemi çözmek, katili anlamaya ve anlamlandırmaya çalışmak, zekice atılmış adımları görmek için çabalamak gerçekten keyifli bir süreç olabiliyor. Ya da tamamen seri katil dizilerini izleyerek vakit geçirmekten hoşlanıyor da olabilirsiniz. Amaç ne olursa olsun seri katil temalı diziler, hakikaten keyifli zaman geçirmenizi sağlıyor. Siz de seri katil temalı dizileri izlemeyi seviyorsanız, mutlaka görmeniz gereken bir liste hazırladık.

İşte o liste!

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. The Serpent

13. The Serpent

Dizi, Güneydoğu Asya'da batılı turistleri öldürmek için turistlerin peşlerine düşen bir seri katili anlatıyor. Seri katil, 20 cinayetin de sorumlusu durumunda. 1970'li yıllarda geçen dizi, nostaljik havasıyla keyifli dakikalar yaşatırken konusuyla izleyiciyi ekranlara kilitliyor. İlk iki bölümden sonrası muhteşem ötesi olan dizi sayesinde, bitmesini hiç istemeyeceğiniz dakikalar sizleri bekliyor.

12. The Following

12. The Following

Seri katil dizi listelerinde üst sıralarda görebileceğiniz 'The Following' namını da hak ediyor doğrusu. Bir seri katil düşünün ki tutuklanmış, hapse girmiş, hapiste dahi rahat durmamış ve bir nevi kendisine bir çete kurmuş. En sonunda hücresinden kaçmayı başarmış... Evet ünlü seri katil Joe Carrol'dan bahsediyorum. FBI, Joe'nun peşine düşer ama nafile. Son çare olarak Joe Carrol'ı tutuklamayı başaran Ajan Hardy'den danışmanlık yapmasını isteyen FBI, sonunda amacına ulaşabilecek mi?

11. Şahsiyet

11. Şahsiyet

Seri katil dizileri arasında kuşkusuz Şahsiyet'in ayrı bir yeri var. Repliklerinden oyunculuklara kadar hepsi bir efsane. Aldığı ödül de bunun en net göstergesi bence. Taraf tuttuğumu da düşünebilirsiniz sorun değil :) Dizide alzheimer hastası olan Agah, yıllardır tasarladığı cinayeti işleme kararı alır. Bu kararında hastalığı da önemli bir etken. Dizide unutkanlığı sebebiyle vicdan azabı çekmeyeceğine emin olan Agah'ın hikayesini izleyeceğiz.

10. Dexter

10. Dexter

Bir klasik olan Dexter'ı birçok kişi izlememesine rağmen biliyor. Ününü varın siz düşünün! Küçük yaşta annesi öldürülen Dexter, Miami polisi Harry tarafından evlat ediniliyor. Yetişkinliğinde adli tıp görevlisi olan Dexter, aynı zamanda bir seri katil. Sıkı kurallara bağlı bir seri katil Dexter Morgan. Öldürmekten müthiş haz alsa da kurallarına uymayı biliyor. Cinayetlerin kol gezdiği, müthiş zeka esintilerinin olduğu bir seri katil dizisi arıyorsanız Dexter tam size göre!

9. Mindhunter

9. Mindhunter

Nedense bu diziyi ayrı bir seviyorum. Yavaş ilerleyen bir akışa sahip olmasına rağmen çok keyifli bir dönem dizisi. İki ajan, suçluların profillerini çıkartmaya çalışıyor. Bunun için birçok tutukluyla görüşüp notlar alıyorlar. Direkt suça değil, suçun arkasındaki nedenlere odaklanmaya çalışıyorlar. Etrafındaki baskılara rağmen yılmayan ajanlar gayet iyi bir iş çıkarıyor. Holden Ford ve Wendy'i izlemenin ayrı bir keyif olduğunu da söylemeden geçmeyelim tabii.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Hannibal

8. Hannibal

Suçlu profili çıkarma uzmanı Will Graham, birçok suçlunun zihinlerinden geçeni anlayarak polise yardımcı oluyor. Fakat Will ne kadar uğraşırsa uğraşsın, FBI'ın yakalamaya çalıştığı son katilin ne düşündüğünü anlayamıyor. Bunun üzerine iyi bir psikiyatr olan Dr. Hannibal Lecter'dan yardım istiyor. Birçok kişinin izlemeye cesaret edemediği bir o kadar kişinin de ekranın başından kalkamadığı bir dizi Hannibal. Bir klasik olduğunu da hatırlatmaya gerek yoktur herhalde.

7. Bron/Broen

7. Bron/Broen

Danimarka'yı İsveç'e bağlayan bir köprüde bir kadın cesedi bulunur ve bunun üzerine iki ülke polisi ortak çalışmaya başlar. Bron/Broen'le müthiş bir senaryo sizi bekliyor. Efekt, kurgu, oyunculuk her şey yerli yerinde. Bron/Broen'i ilk defa duymuşsanız ya da izleyip izlememek konusunda şüpheleriniz varsa hiç düşünmeden başlayın derim. Kesinlikle pişman olmayacaksınız. Ee, daha ne duruyorsunuz!

6. Luther

6. Luther

Zeki bir dedektif olan John Luther, seri cinayetleri çözmek için canla başla çalışıyor. Bir can daha kaybetmemek için gerektiğinde kanunları yok sayan Luther, üstleri tarafından da hoş görülmüyor. İzleyenler Luther'in az bilinen mükemmel dizilerden biri olduğunu söylüyor. Oyunculuklar, arka planda çalan şarkılar için dahi göz atmanız gereken bir dizi. Dizi izlemek için vakit ayırdığınızda tercihleriniz arasında Luther'e mutlaka yer vermelisiniz.

5. True Detective

5. True Detective

Bir seri katilin peşine düşen Rust Cohle ve Martin Hart tam 17 yıl boyunca bu seri katili yakalamaya uğraşır. Günümüzde suç dosyasının tekrar açılmasıyla kendilerini sorgu odasında bulan dedektifler, içinden çıkılmaz bir durumla karşı karşıya kalacak. Birçok ünlü oyuncunun yer aldığı dizide, her sezon farklı bir olayın işlenmesi diziyi daha da güzelleştiriyor.

4. The Fall

4. The Fall

Jamie Dornan'ı hiç böyle görmediniz! The Fall dizisinde seri katil Paul Spector'u canlandıran Dornan, rolünün hakkını veriyor doğrusu. Kimileri diziyi Jamie Dornan için izlediğini söylese de dizinin konusu ve işlenişi son derece keyifli zaman geçirmenizi sağlıyor. Katilin peşinde olan Stella ve ekibi katili yakalayabilmek için üstün bir çaba sergiliyor. Acaba Paul yakalanacak mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Wolf Creek

3. Wolf Creek

19 yaşındaki Eve'i, seri katil Mick Taylor gözüne kestirir. Taylor'un saldırısından sağ kurtulan ve diğer arkadaşlarını kaybeden Eve, intikam peşine düşecek. İşlenişi bakımından sağlam bir dizi olan Wolf Creek mutlaka izleme listenizde olmalı.

2. Killing Eve

2. Killing Eve

Güvenlik servisinde çalışan Eve ve yaptığı işten zevk alan seri katil Villanelle'nin yolları bir şekilde kesişir. Birbirlerine takıntılı hale gelen iki zeki kadın, sizi bayağı bir etkileyecek. Bir dizi ancak bu kadar harika işlenebilirdi.

1. Sharp Objects

1. Sharp Objects

Muhabir Camille Preaker, iki genç kızın cinayetini haber yapmak için memleketine dönmek zorunda kalır. Memleketinde kendi geçmişiyle de yüzleşen Preaker, cinayeti çözmek için birçok yol deneyecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
5
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melike dada

Killing eve muhteşemmm