Görüş Bildir
Haberler
Çin, Anüsten Alınan Örneklerle Kovid-19 Testi Yapmaya Başladı

Çin, Anüsten Alınan Örneklerle Kovid-19 Testi Yapmaya Başladı

Çin'de Kovid-19 testi için burun ve boğazdan alınan örneklerin yanı sıra artık anüs bölgesinden de örnek alınmaya başlandı. Başkent Pekin'de bir okulda anüs örnekleriyle alınan Kovid-19 testi uygulaması sonrası, anal bölgeden alınan örneklerin daha doğru sonuçlar verebileceği görüşü üzerinde durulmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pekin You'an Hastanesi'nde bulaşıcı hastalıklar biriminde görevli Li Tongzeng, yapılan araştırmaların, anüs bölgesindeki virüslerin, vücudun diğer bölgelerine göre daha yoğun olduğunu ve daha uzun yaşadığını ortaya koyduğunu söyledi.

"Daha doğru sonuç verebilir"

"Daha doğru sonuç verebilir"

Euronews Türkçe'nin haberine göre Çin devlet televizyonuna konuşan Li Tongzeng, anüs bölgesinden alınan örneklerle yapılan Kovid-19 testlerinin daha doğru sonuçlar verebileceğini belirtti. 

Ancak bu yolla örnek almanın çok da uygun olmadığını söyleyen Çinli uzman, bunun sadece karantina merkezlerinde kalanlar üzerinde denebileceğini vurguladı.

"Burun yoluyla örnek almak daha etkili"

"Burun yoluyla örnek almak daha etkili"

Ancak bir başka Çinli uzman, Wuhan Üniversitesi'nden Yang Zhangiu'ya göre ise, virüs insana sindirim organları değil ilk önce nasal ve solunum organlarından bulaştığı için burun yoluyla örnek almak daha etkili. 

Zhangiu konuyla ilgili olarak 'Daha önce hasta dışkılarında virüse rastlandı ancak virüsün sindirim sistemi yoluyla bulaştığını gösteren bir delil yok.' dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
13
8
4
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bi götümüz kalmıştı çin ürünü girmeyen çok şükür onu da hallettik.

Burak Coskun

İşin dönüp dolaşıp götümüze geleceğini biliydim...

Minister of Magic

Şu testi tr de yapsalar var ya vakalar nasıl azalır. Millet korona kaparımda götten test olmak zorunda kalırım diye dikkat eder önlem alır.

Ömer Faruk Gederet

Özellikle gidip göstermek isteyenler olur sanmıyorum