Görüş Bildir
Haberler
Cildiniz İçin Yumurta Akı Maskesi

Cildiniz İçin Yumurta Akı Maskesi

Muhammet İkbal Yıldız
01.02.2014 - 17:05 Son Güncelleme: 01.02.2014 - 17:20

Cildiniz İçin Yumurta Akı Maskesi

Yumurtanın içinde A, B, D ve E vitaminleri bulunmaktadır. Yumurta B2 vitamini bakımından zengindir. B2 vitamini deri ve göz sağlığı için gerekli olan bir vitamindir. Yağ deyince akla gelen kolesterol açısından yumurtayı incelemek gerekirse, beyazında kolesterol ve yağ olmadığı görülür. Fakat buna karşın sarısında 213 miligram kolesterol bulunur. Besinlerdeki kolesterol oranının kandaki kolesterolü arttırdığı düşüncesi ile yumurtadan uzak durulmuştur. Yağlı ciltler için limon ve yumurta akı maskesini deneyin!

Limon çok amaçlı bir meyvedir. Yararları say say bitmez. Ama aynı zamanda kozmetik olarak da faydaları vardır. Ciltteki koyu lekeleri çıkartır, asitleri sayesinde yağlı cildinize iyi gelir.

Yumurta beyazı da protein değerinin yüksek olması; vitaminler, mineraller ve B vitaminleri içermesi dolayısıyla sağlık açısından harikadır ama bir de cilde sürme kısmı var ki bunun kırışıklıklara iyi geldiği ve gergin etki verdiği de söylenir. Yağlı cildi düzeltirken bir yandan da gergin yapar. İşte kolay bir maske tarifi:

Yumurta Akı ve Limonlu Maske- Yüzünüzü yıkayın. Makyaj, losyon veya güneş kremi varsa temizleyin. Sadece su kullanmak yerine yüz temizleyici bir tonik kullanın. Bu, ciltteki tüm -yağı diğer cilt bakım ürünlerinden daha iyi temizler.

- Yumurtanın akını beyazından ayırın.

Kaynak: http://www.yasamdefteri.com/cildiniz-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
4
4
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın