Görüş Bildir
Haberler
Chelsea'dan Son 27 Yılın En Kötü Başlangıcı

Chelsea'dan Son 27 Yılın En Kötü Başlangıcı

Enver K.
15.09.2015 - 16:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

ngiltere Premier Lig'de geçen sezon zorlanmadan şampiyonluk kupasını kaldıran Chelsea, beş haftada tek galibiyet aldığı yeni sezonda hayal kırıklığı yaşıyor.

Portekizli teknik adam Jose Mourinho ile geçen sezonu Manchester City'nin 8 puan önünde şampiyon olarak tamamlayan Chelsea'de, bu sezon işler yolunda gitmiyor. Üst üste ikinci şampiyonluk parolasıyla sezona başlayan Londra ekibi, yaşadığı puan kayıplarıyla sezonun hemen başında Manchester City'nin 11 puan gerisine düştü.

Mourinho'nun 'park the bus' olarak bilinen ve karikatürlere konu olan takım savunması sayesinde 'Maviler', geçen sezon kalelerinde 32 gol görerek ligin en az gol yiyen takımı olmuştu. Chelsea aynı kadroyu korumasına karşın bu sezon ilk beş haftada yediği 12 golle ligin en fazla gol yiyen takımı olarak dikkati çekiyor.

Meslektaşları tarafından geçen sezon taktiksel olarak sık sık eleştirilen, takımına 'sıkıcı ve çok defansif' futbol oynattığı gerekçesiyle tartışmaların merkezinde yer alan Mourinho, şampiyon olduğu kadroyla ilk beş haftada sadece bir galibiyet alabildi ve son 27 yılın en kötü sezon başlangıcını yaptı.

Arsenal'a giden kaleci Petr Cech'in boşluğunu Asmir Begovic ile dolduran ve şampiyonluk yolundaki en büyük rakiplerinin transfer yaptığı yaz döneminde hareketlilik yaşamayan Chelsea, savunmayı güçlendirmek için Everton'da forma giyen John Stones için ısrarcı davransa da Liverpool ekibini ikna etmeyi başaramadı.

Portekizli teknik adamın dünyanın en iyi kalecilerinden biri olarak gösterdiği Courtois'in ciddi bir sakatlık yaşaması ve uzun süre forma giyemeyecek olması da toparlanmak isteyen Chelsea'de teknik ekibin planlarını bozdu.

Sezona 'Community Shield' kupasında Arsenal'a karşı aldığı 1-0'lık mağlubiyetle başlayan Chelsea, ligin ilk iki haftasında galibiyetle tanışamadı. İlk hafta Swansea City ile berabere kalan 'Maviler', ikinci haftada Manchester City'e 3-0 yenildi. West Bromwich'i 3-2 yenerek nefes alan Londra ekibi, Crystal Palace'a sahasında, geçen hafta da Everton'a deplasmanda mağlup olarak kötü gidişini sürdürdü.

Yarım saatte bir kalesinde gol görüyor

Stamford Bridge Stadı'ndaki son galibiyetini 135 gün önce alan Chelsea, geride kalan beş haftada oynadığı maçlarda her yarım saatte bir gol yemekten kurtulamadı.

Hiç gol yemeden tüm maçlarını kazanarak 15 puanla zirvede yer alan Manchester City'nin aksine şu ana kadar ligde bütün maçlarda gol yiyen Londra ekibi, gollerin yüzde 66'sını 20 ile 40. dakikalar arasında kalesinde gördü.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0