Görüş Bildir
Haberler
Çeyrek Final Bileti Quaresma'dan | Hırvatistan 0-1 Portekiz

Çeyrek Final Bileti Quaresma'dan | Hırvatistan 0-1 Portekiz

EURO 2016 son 16 turunda Portekiz, HırvatistanQuaresma'nın 117. dakikada attığı golle 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Grupta oynadığı 3 maçı da kazanamayan Portekiz, Quaresma'nın altın değerindeki golüyle turnuvadaki ilk galibiyetini elde etti. Portekiz, çeyrek finalde Polonya'nın rakibi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

EURO 2016 son 16 turunda D Grubu'nun lideri Hırvatistan ile F Grubu üçüncüsü Portekiz karşı karşıya geldi.

Bol pozisyonlu ve seyir zevki yüksek geçmesi beklenen maç beklentileri karşılamadı. İlk yarı meydana gelen tek tehlikeli pozisyon, Portekiz adınaydı. Kullanılan serbest vuruşta Pepe'nin kafası az farkla dışarı çıktı.

İkinci yarı, Hırvatistan'ın pozisyonlarıyla başladı. Hırvatistan, Ivan Strinic ve Vida ile Portekiz kalesinde tehlike yarattı ancak top kaleye isabet etmedi.

Maçın kalan dakikalarında tehlikeli bir pozisyon olmadı. 90 dakika boyunca iki takımın da isabetli şutu bulunmazken maçta uzatmalara gidildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzatma dakikaları da durgun geçerken Hırvatistan 116. dakikada Portekiz kalesinde Perisic ile tehlike yarattı. Srna'nın ortasında Perisic'in şutu direkten döndü.

Bu pozisyondan hemen sonra Portekiz'in kontra atağı gelişti. Sol kanatta topla buluşan Nani, pasını ters taraftaki Cristiano Ronaldo'nun önüne doğru gönderdi. Altıpasın hemen sağından Ronaldo, şutunu çekti ancak top kaleci Danijel Subasic'den geri geldi. Dönen topu iyi takip eden Ricardo Quaresma kale çizgisi üzerinden kafa vuruşunu yaparak fileleri havalandırmayı başardı.

Takımını çeyrek finale taşıyan Ricardo Quaresma, Portekiz formasıyla 8 yıl aradan sonra ilk kez resmi bir maçta gol attı. 32 yaşındaki futbolcu son golünü Euro 2008'de Çek Cumhuriyeti'ne atmıştı.

Quaresma'nın 117. dakikada attığı golle Portekiz, Hırvatistan'ı 1-0 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi. Portekiz'in çeyrek finaldeki rakibi Polonya.

Maçın son dakikalarında Quaresma'nın golüne engel olamayan Hırvat futbolcular büyük üzüntü yaşadı.

EURO 2016'da Süper Lig'den 10 gol

EURO 2016'da Süper Lig'den 10 gol

EURO 2016'da gol atan Süper Lig futbolcuları:

Stancu 2

Nani 2

Dzsudzsak 2

Mario Gomez 1

Necid 1

Ozan Tufan 1

Quaresma 1

İçeriğin Devamı Aşağıda

Luis Nani dalya dedi

Perisic'in saçları dikkat çekti

Perisic'in saçları dikkat çekti

Hırvatistanlı futbolcu Perisic, ülkesinin bayrağının rengine boyattığı saçı ile dikkatleri çekti. Perisic'in stili, sosyal medyada da çok konuşulanlar arasında yer aldı.

Tribünlerden;

Tribünlerden;
Tribünlerden;
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
18
6
5
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

quaresma değil quaresma bey hazretleri diyeceksin.

Ferdi Kılınç

Koskoca 8 yilin Avrupa şampiyonu İspanyayi deviren Hrivatistan Kaç maçtir bitik olan Portekiz'e elendi. Futbol ne kadar garip bir oyun...

görüncek adam

En sıkıcı maçtı.O kadar aptal paslar gördüm ki büyük yıldızlardan kanal değiştirdim habire.