Görüş Bildir
Haberler
Çeşit Çeşit Kesme Tekniği İle Misafirlerinizi Şaşırtacak Güzellikte 4 Farklı Şekilli Milföy Tarifi

Çeşit Çeşit Kesme Tekniği İle Misafirlerinizi Şaşırtacak Güzellikte 4 Farklı Şekilli Milföy Tarifi

Onedio Yemek
22.10.2018 - 16:17

Çıtır çıtır milföyü misafirlik hale getirdik! Çeşit çeşit kesme tekniği ile misafirlerinizi şaşırtacak güzellikte tatlılar yapmaya ne dersiniz?

KALP ÇİÇEĞİ MİLFÖY

2 adet milföy

4 YK çilek reçeli

1 yumurtanın sarısı

1 YK süt

Yumurta sarısı ve sütü karıştırın. Kare milföyün ortasına çilek reçeli koyun, kenarlarına yumurta sarısı sürün. Bütün kenarları ortada birleştirin. Top yapıp 8 parça kenarlardan kesin ve birbirine döndürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-15 dk pişirin. Pudra şekeri ile servis edin.

ÇİLEK KULESİ MİLFÖY

2 adet milföy

2 YK kakaolu fındık ezmesi

7-8 çilek

1 yumurtanın sarısı

1 YK süt

Yumurta sarısı ve sütü karıştırın. Milföyü üçgen şeklinde kesin. Yukarıdan aşağı gelecek şekilde 4 kesin atın. En alt ucuna fındık ezmesi sürün ve üzerine yarım çilek yerleştirin. Alt taraftaki hamur ile çileği sarın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-15 dk pişirin. Pudra şekeri ile servis edin.

AHUDUDULU ÇİÇEK MİLFÖY

2 adet milföy

2 YK kakaolu fındık ezmesi

6 adet ahududu

1 yumurtanın sarısı

1 YK süt

Yumurta sarısı ve sütü karıştırın. Kare milföy hamuruzu çaprazlama 4 kesin. Ortasına fındık ezmesi sürün. Kenarlı içe katlayın ve ufak kare şeklini alsın. Üzeirne yumurta sarısı sürün. Bu üçgenleri sıkın ve ortasına ahududu yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-15 dk pişirin. Pudra şekeri ile servis edin.

ELMA KAFESİ MİLFÖY

2 adet milföy hamuru

2 adet elma

1 adet yumurta sarısı

1 YK süt

1 YK tereyağı

Tarçın

1 YK şeker

Yumurta sarısı ve sütü karıştırın. Milföy hamurun yarısına çizikler çekin. Diğer kalan kısımlarına kenarların yumurta sarısı sürün. Üzerine soyup temizlediğiniz elmayı koyun. Tereyağı, şeker ve tarçını karıştırın. Elmanın üzerine sürün. Çizik çektiğiniz hamurlarla kaplayın. Kalan yumurta sarısını sürün ve şeker sepin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
6
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın