Görüş Bildir
Haberler
Cepte Başkasının Hattını Kullananlara Tanınan Süre 1 Ekim'de Doluyor

Cepte Başkasının Hattını Kullananlara Tanınan Süre 1 Ekim'de Doluyor

Caner
27.09.2014 - 20:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cepte Başkasının Hattını Kullananlara Tanınan Süre 1 Ekim'de Doluyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, başkasının adına kayıtlı cep telefonu hatlarını kullananların, bu hatları kendi üzerilerine kaydettirmeleri için tanınan bir yıllık sürenin 1 Ekim'de dolacağını bildirdi.

Bakan Elvan, yaptığı açıklamada, kişilerden habersiz, adlarına cep telefonu hattı açılmasını engellemek ve bu şekilde açılmış hatların gerçek kullanıcıların adına kaydedilmesini sağlamak için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 2 Ocak 2013'te internet üzerinden 'Mobil Hat Sorgulama Hizmeti' başlatıldığını hatırlattı.

Elvan, söz konusu sürenin 1 Ekim 2014 tarihinde dolacağına dikkati çekerek, vatandaşlardan hizmet aldıkları GSM operatörlerine başvurarak hatları üzerlerine kaydettirmeleri ve abonelik sözleşmesi imzalayabilmeleri için verilen ek sürenin abonelerin kayıt merkezlerine başvurmalarını istedi. Bakan Elvan, 'Bu durumdaki aboneler kullandıkları hatları üzerlerine almamaları halinde, kayıtlarda telefon hattının asıl sahibi olarak gözüken kişiler bu hatları kapattırabilecek' dedi.

Bakan Elvan, 2013 yılı başında uygulanmaya başlanan hat sorgulama hizmeti kapsamında haberi olmadan adına hat açılıp açılmadığını öğrenmek isteyen vatandaşların yaklaşık 4 milyon sorgulama yaptığını bildirdi. Bu sorgulamalar sonucunda çok sayıda kişinin, adlarına kayıtlı görünen ancak başkaları tarafından kullanılan hatlardan haberdar olduğunu ifade eden Elvan, şunları kaydetti;

Başkasının adına hat alan bazı kişiler, bu hatları dolandırıcılık gibi suçları işlemek amacıyla kullanabiliyor. Bu gibi olaylarda suç işleyen kişi yerine kayıtlarda hattın sahibi olarak görünen, ancak bundan haberi olmayan vatandaşlar mağdur olabiliyor. Bu nedenle vatandaşlarımız süre dolmadan önce bu haklarını kullansınlar.'

Bakan Elvan, cep telefonu abonesi olmayan vatandaşların da bilgileri dışında adlarına hat açılıp açılmadığını e-devlet üzerinden kimlik numarasıyla sorgulama yaparak öğrenebildiklerini belirtti.

teknolojioku

Kaynak: http://www.teknolojioku.com/haber/cep...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0