Görüş Bildir
Haberler
Celsius Nedir? Celcius Network'teki Sarsıntı Neden Bu Kadar Kripto Piyasalarını Olumsuz Etkiledi?

etiket Celsius Nedir? Celcius Network'teki Sarsıntı Neden Bu Kadar Kripto Piyasalarını Olumsuz Etkiledi?

Well Ok Then
17.06.2022 - 10:37

Celsius Network nedir, kripto piyasasına etkisi nedir? Celsiun'un işlemlerinde gecikme yaşanacağını bildirmesi neden piyasayı bu kadar olumsuz etkiledi? Cevaplar içeriğimizde! 

Keyifli okumalar...

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Celsius Network nedir?

Celsius Network nedir?

Bir banka nasıl ki müşterilerden geleneksel para birimleri üzerinden mevduat toplayıp bu mevduatlara karşılık onlara belirli bir faiz oranı sunuyorsa Celsius da müşterilerinden kripto para toplayıp onlara piyasa faizlerinin üzerinde bir getiri imkanı sunan bir şirkettir. Özet olarak aslında Celsius için bir kripto para bankası denilebilir.

Peki Celsius ne kadar büyük?

Peki Celsius ne kadar büyük?

2021 yılı Ekim ayında 25 milyar dolarlık kripto varlığa sahip olan Celsius, geçen ay verilerine göre mevcut durumda sadece 11 milyar dolarlık kripto varlığı elinde tutuyor.

Celsius Network gücünü nereden alıyor?

Celsius Network gücünü nereden alıyor?

ABD merkezli bir şirket olan Celsius, yatırımcılarına olağan piyasa şartlarının çok üzerinde olan %18'in üzerinde bir getiri oranı vaat ediyor. Bu da kripto para yatırımcılarının varlıklarını Celsius'a yatırması için ciddi bir motivasyon.

Düşüşe geçen kripto piyasasının düşüşünü Celsius nasıl hızlandırdı?

Düşüşe geçen kripto piyasasının düşüşünü Celsius nasıl hızlandırdı?

Celsius, toptan kripto yatırımlarında tökezlemiş görünüyor. Analistler, bu yatırımlar azaldıkça, şirketin daha geniş kripto piyasası çöküşünden kaçan müşterilere ödeme yapmakta güçlük çektiği görünüyor. Şirket son yaptığı açıklamada, ödemeleri karşılamak için adımlar attığını ancak “gecikmeler olabileceğini” söyledi. Bu açıklama ile kripto piyasaların düşüşü daha da alevlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kripto piyasasındaki Celsius sorunu aslında çok daha önce başlamıştı.

Kripto piyasasındaki Celsius sorunu aslında çok daha önce başlamıştı.

Celsius’un sorunları en az Aralık ayında, bilgisayar korsanlarının elinde DeFi platformu BadgerDao ile yatırdığı 54 milyon dolar değerinde Bitcoin kaybettiği zamanlara kadar uzanıyor. Celsius ayrıca TerraUSD mevduatlarında %20’ye varan getiri sunan Anchor protokolüne de yatırım yapmıştı.

Stake Ethereum Celsius'un başına bela oldu.

Stake Ethereum Celsius'un başına bela oldu.

Yine de şirketin en büyük yanlış adımı, stake Ethereum (stETH) ile daha fazla kazanç için Lido Finance üzerinde aldığı pozisyondur. Celsius, müşterilere ETH mevduatlarında %6 ila %8 arasında getiri sözü verdi. Analitik firması Nansen’de analist olan n Andrew Thurman’a göre, birincil DeFi cüzdanında en az 450 milyon dolarlık stETH vardı, ancak muhtemelen başka yerlerde daha fazla depolanmış durumda. Sorun şu ki, Alameda gibi şirketler stETH, 1 Ethereum değerinden daha aşağıya düştüğü için bunu fırsat bilerek para kazanmaya çalışıyor. Sabitten düşen stETH değer kaybettikçe şirketin bu cinsten tuttuğu yatırımın değeri de eriyor.

Celsius bu hafta “likiditeyi dengelemek için” hesaplar arasındaki para çekme ve transferleri dondurması bardağı taşıran son damla oldu. 

Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? 

Yorumlarda buluşalım...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın