Görüş Bildir
Haberler
Castro'dan 'Yoldaş' Çipras'a Mektup

Castro'dan 'Yoldaş' Çipras'a Mektup

Onedio Medya
07.07.2015 - 01:51 Son Güncelleme: 07.07.2015 - 09:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

Küba'nın efsane lideri Fidel Castro, 'hayır' sonucu çıkan referandumun ardından Yunanistan Başbakanı Çipras'a bir mektup göndererek tebriklerini iletti. Castro mesajında Çipras'a 'Yoldaş Çipras' diye seslendi.

Küba'nın eski lideri Fidel Castro, Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras'ı kemer sıkma referandumunda aldıkları netice nedeniyle kutladı. Castro kreditörlerin koşullarının oylandığı referandum sonucunu 'zafer' olarak niteledi.

Yunanistan'ın kimliğini ve kültürünü tüm tehditlere karşı korumayı başardığını aktardığı mektubunda Castro, şunları yazdı:

'Büyük zaferinizden dolayı sizleri tebrik ederim, referandum günü bütün gelişmeleri takip ettim. Yunanistan Kübalılar için oldukça yakın bir ülke. Yunanistan bizlere felsefe, bilim, sanat, kültür alanlarında pek çok miras bıraktı.

Ülken bu karışık durumda Latin Amerika'ya cesaret dersi verdi. Dış tehditlere karşı Yunanistan kendi kimliği ve kültürünü korumayı başardı. 

Var olan siyasi sistemde dünyamız, barış ve türümüzün hayatta kalması gibi konular ince bir ipe bağlı. Bu konularda alınan her karar çok iyi şekilde analiz edilmeli ve dikkatli bir şekilde uygulanmalı. Yoldaş Alexis Tsipras, yolunuzda başarılar diliyorum.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0