Görüş Bildir
Haberler
Cami Halıları Hakkındaki Gözlerden Kaçan İlginç Bilgiler Sizi Epey Şaşırtacak

Cami Halıları Hakkındaki Gözlerden Kaçan İlginç Bilgiler Sizi Epey Şaşırtacak

Cami halılarının altında yatan sırları hiç düşündünüz mü? Siz gidip gelseniz de hep camide olan bir minare bir de halılar var. Gün sonunda en çok camide vakit geçiren kişi cami halısı oluyor. Bunca vakti geçirirken temizliğini kendi düşünen ve alerjen maddeleri barındırmayan cami halıları uzun vadede sağlığınız için yararlı olabilir. Binlerce kişiye kapılarını açan camilerde halı seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken bir konuda antibakteriyel ve antistatik olması. Bakteri barındırmayan cami halıları, bakterilerin üremesini engelleyerek hijyenik bir ibadet alanını bizlere sunuyor. Statik elektrik üretmeyen halılar ise statik elektriğin birikmesini engelleyerek küçük elektrik çarpmalarını engelliyor. Bu duruma evinizde daha az rastlarken cami gibi kalabalık alanlarda görmemizin sebebi, kalabalık ortamların istemsiz statik enerji oluşturması.

Bu içerikte cami halısının sahip olması gereken özelliklere birlikte şaşıracağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Camilerde Neden Diz İzi Yoktur?

Camilerde Neden Diz İzi Yoktur?

Namaz kılarken secdeyle birçok kez buluşuruz. Bu hareketin tekrarlanması halıyı diz bölgesinden aşındırır. Büyüklerimiz tarafından bu aşınma olumlu olarak karşılansa da, topluma açık olan camilerde yaşanması istenmez. Binlerce kişinin ortak kullanım alanı olan ibadethanelerin, dayanıklı halılar ile süslenmesi bu gibi problemleri ortadan kaldırır.

Camilerde İçinizi Isıtan Hissin Sebebini Düşünmüş Müydünüz?

Camilerde İçinizi Isıtan Hissin Sebebini Düşünmüş Müydünüz?

İçinizi ısıtan en büyük faktör ibadetlerimiz fakat camilerin sıcak olmasını sağlayan en büyük yardımcı cami halılarıdır.

Isı yalıtımını destekleyen halılar, caminin sıcaklığını etkileyen bir faktördür. Büyük bir alana sahip camiler; geçmişten beri ısıtılması, akustiğin sağlanması gibi konularda özenle tasarlanması gerekiyor. Cami halısının bu noktada ısı yalıtımına ve akustiğe etkisi büyük rol oynuyor. İçerideki ısının korunmasına yardım ederken, akustiğine de destek veriyor. Özellikle soğuk kış günlerinde cami halısının önemini anlamak daha kolay olacaktır.

Camilerde Kullanılan Motiflerin Gizemini Açıklıyoruz!

Camilerde Kullanılan Motiflerin Gizemini Açıklıyoruz!

Dini inancımıza uygun motiflerle süslenen camilerin, halılarında da bu motiflerle karşılaşmamız gayet doğal. Genel temasının sadeliğin ve geometrik desenlerin hüküm sürdüğü halı motifleri, farklı sembollerle halılara işleniyor. Caminin atmosferine uygun desenin seçilmesi genel ambiyansa yön verecek bir özellik. Bu nedenle halı seçim sürecinde motiflerin özenle seçilmesi ve rengine karar verilmesi gerekiyor.

İbadetlerimizde sürekli bizlerle olan cami halılarının, birkaç önemli lokasyonda yarattığı etkiyi hep birlikte gözden geçirelim:

İstanbul Havalimanı Cami

İstanbul Havalimanı Cami

İstanbul’un dünyaya açılan kapısı İstanbul Havalimanı, ibadette de kapılarını dünyaya açıyor. Her gün gün binlerce kişiyi misafir eden İstanbul Havalimanı Camisinde kullanılan halılarda, antibakteriyel materyallerin tercih edilmesi, hijyenik olması kalabalık kitleleri sağlık içinde misafir etmeyi sağlıyor. Tasarımında modern çizgiler taşıyan İstanbul Havalimanı Cami, halı tercihini zümrüt yeşili renk ve modern motiflerden yana kullanıyor.

Molla Fenari İsa Cami

Molla Fenari İsa Cami

Eşsiz tarihi yapısı ve farklı dinlere ibadethane olması, Molla Fenari İsa Camisini ayrıcalıklı kılan özelliği. Tarihin canlı tanığı olan bu cami, 908 yılında inşaatına başlanmış ve günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Tarihi mirasımız olan bu camiye en yakışan halılar cami  atmosferine uyum sağlamaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
11
6
5
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can_Can

Olm onedio cami halısı reklamı yapmak nedir la? link koymuş bir de afsgdgagff bari ev halısı şeedin 6 m2 lazım bakınıyoruz 😆