Görüş Bildir
Haberler
Büyük Şirketlerin Milyonlarla Yapamadığını Yapan 13 Bağımsız Oyun Geliştiricisi

Büyük Şirketlerin Milyonlarla Yapamadığını Yapan 13 Bağımsız Oyun Geliştiricisi

Günümüzde büyük şirketler çok büyük bütçelerle çok güzel işler çıkartabiliyor. Ancak bu durum her zaman böyle olmuyor. Oyun yaparken çok fazla bütçeye ve çok fazla iş gücüne sahip olmak yeterli olmayabiliyor. Düşük bütçe ve düşük iş gücü ile büyük şirketler ile yarışan bazı bağımsız oyun yapımcılarını sizler için bu listede derledim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 11 bit studios

1. 11 bit studios

Frostpunk gibi çok başarılı bir strateji oyununun ve Children of Morta gibi çok başarılı bir hack and slash oyununun yapımcısıdır 11 bit Studios. Diablo veya PoE tarzı hack and slash oyunları seviyorsanız Children of Morta'ya göz atmanızı tavsiye ederim.

2. Re-Logic

2. Re-Logic

Logoları bile hangi oyunu yaptıkları konusunda kendini ele veriyor ama ben yine de söyleyeyim. Tabi ki de benim favori oyunum olan Terraria'nın yapımcıları. Bazı kişiler için çok güzel bir oyun olmayabilir ama Re-Logic'in diğer firmalara kıyasla çok sevdiğim bir huyu var. Oyuna yeni bir güncelleme ile içerik getireceklerini söylüyorlar ve bu içerik mükemmel bir şekilde hazır olmadan bunu çıkartmıyorlar. Bundan dolayı oyunda çok nadir bug ile karşılaşıyorsunuz. Şahsen ben hiç bug ile karşılaşmadım oyunda.

3. Shiro Games

3. Shiro Games

Strateji oyunlarının çok sıkı fanı olmamama rağmen yaptıkları oyun ile beni kendilerine çekmeyi başarabildiler. Shiro Games'in yaptığı oyun ise Northgard. Dediğim gibi çok strateji oyunu seven ve oynayan birisi değilim ancak Northgard'ın son derece başarılı bir oyun olduğunu düşünüyorum.

4. Eric Barone

4. Eric Barone

Youtube ve Twitch'in son zamanlarda gözde oyunlarından biri olan Stardew Valley'i tek başına yapan kişi. Bazı oyunlar vardır ki oynarken içinizde bu oyunu yapan kişi gerçekten isteyerek ve severek yapmış dersiniz ya. İşte Stardew Valley bu oyunlardan birisi. Stardew Valley kesinlikle aşk ile yapılmış bir oyun.

5. LandFall Games

5. LandFall Games

Totally Accurate Battle Simulator oyunun yapımcı şirketi olan LandFall Games. Şirket bu oyunu çıkarttıktan sonra büyük bir üne kavuştu. Bu oyun son yıllarda yapılan en troll oyunlardan birisi olabilir. Bunun ardından şirket Totally Accurate Battlegrounds adlı bir Battle Royale oyunu çukardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Studio MDHR

6. Studio MDHR

Studio MDHR 2017 yılında Cuphead adlı eski tarzda run and gun türünde çıkardıkları oyun ile çok büyük bir kitlenin beğenisini kazandı. Hatta bu oyunun hayran kitlesi o kadar büyüdü ki şirket Cuphead temalı bir animasyon çıkarmayı düşünüyor.

7. Ninja Theory

7. Ninja Theory

Bu şirketin adını bilmiyor olabilirsiniz ancak yaptıkları oyunu hepimiz biliyoruzdur. Hellblade: Senua's Sacrifice, Ninja Theory şirketinin yaptığı oyun. Bu oyun günümüzde bağımsız bir şirketin yapabileceği en üst seviye grafiklere sahip bir oyun bu. Bu oyunun çıktığı dönemde büyük şirketlerin milyonlarca dolarla yapamadığı şeyi Ninja Theory çok daha düşük bir bütçe ile yaptı.

8. Toby Fox

8. Toby Fox

Her ne kadar hala daha oyunu bitirmemiş  olsam da son derece başarılı bulduğum bir oyun ve bu listede aşk ile yapılmış başka bir oyundur kendisi. Oyun Toby Fox tarafından geliştirildi ve 2015 yılında piyasaya sunuldu.

9. Red Hook Studios

9. Red Hook Studios

Son dönemlerin en başarılı sıra tabanlı RPG oyunlarından birini yaptı bu şirket. Yaptıkları oyun ise Darkest Dungeon. Darkest Dungeon kadar başarılı çok az bağımsız yapım var. Sıra tabanlı RPG Rogue-Like oyun seviyorsanız eğer bu oyuna mutlaka bakmanızı tavsiye ederim.

10. Supergiant Games

10. Supergiant Games

Bence Supergiant Games oyun sektörüne değil de müzik sektörüne girmesi gerekiyormuş. Hades ve Transistor gibi çok başarılı oyunlara imza atmış olmasının yanı sıra yaptıkları bütün oyunlardaki besteledikleri ve yazdıkları müzikler ile beni çok etkilemişlerdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Team Cherry

11. Team Cherry

Team Cherry'nin yaptığı ve ünlendiği oyun Hollow Knight. Hollow Knight metroidvania öğeleri barındıra 2 boyutlu bir platformer oyunu. Tasarım olarak çok başarılı bir oyun olsa da beni kendisine pek çekemedi ancak çok büyük bir hayran kitlesine sahip olduğunu biliyorum.

12. Motion Twin

12. Motion Twin

İlk ve tek oyunları olan Dead Cells ile piyasaya çıkan ve son derece başarılı bir Rogue-Like oyundur Dead Cells. Bu oyuna saatlerimi verdim ve hala daha da oynamaya devam ediyorum.

13. Klei Entertainment

13. Klei Entertainment

Hepimizin bildiği, sevdiği ve sürekli olarak oynadığı oyun olan Don't Starve serisinin yapımcısı Klei Entertainment. Çok bilindiğini sanmıyorum ancak bu firmanın benim başarılı bulduğum başka bir oyunları daha var. Bu oyunun adı Mark of the Ninja, oyun 2 boyutlu gizlilik üzerine kurulu bir platformer oyunu. Gizlilik temalı oyunları seviyorsanız eğer bu oyuna bakmanızı tavsiye ederim.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
8
6
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın