Görüş Bildir
Haberler
Bize Burcunu Söyle, Sana 1 Mayıs'taki Görevini Söyleyelim

Bize Burcunu Söyle, Sana 1 Mayıs'taki Görevini Söyleyelim

Muhalif Kedi
29.04.2015 - 16:17 Son Güncelleme: 30.04.2015 - 18:06

Bu içerik sadece gergin havayı dağıtmak, 1 Mayıs öncesi biraz gülümsemek için hazırlanmıştır. 1 Mayıs günü burcu ne olursa olsun herkesin orda olması gerekmektedir :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koç burcu

Koç burcu

1 Mayıs’ın aranılan direnişçilerindendir Koç Burcu insanları. Günlerce direnebilecek enerjiyi kendilerinde bulabilirler. Sınırlanmaktan hoşlanmadıkları içinde Taksim’e çıkan bütün yolları zorlarlar. Ancak egoist yapıları genel toplamı biraz zora sokabilir. Bir anda “Ben bir tomayı alt edebilirim.” iddiasına girebilir. Son olarak bu kadar alaycı davranmak ! Mayıs günü için iyi olmayabilir. Neticesiyle karşındaki TOMA’sıyla, gazıyla devlet. Biraz ciddiyet.

Boğa burcu

Boğa burcu

Boğa burcu demek barikat kurmak demektir. Pratikliğiyle kısacık zamanda devasa bir barikat kurabilir. Barikatın her bir malzemesini taşırken kendisine bağıran 65 yaş üstü teyzelerin ve amcaların “Yapma evladım, polisi kızdırma.” çığlıklarına tahammül etmek tam bir Boğa Burcu özelliğidir. Ama tabi tüm bunları yapmak için önce o üzerindeki tembelliği bir kenara bırakmalısın. 1 Mayıs bu başka bir güne benzemez, tembelliği 2 Mayıs’ta yaparsın. Ha bu arada herkes gergin zaten bu kadar alınganlık niye?

İkizler burcu

İkizler burcu

Bu kadar uyumlu, sempatik, konuşkan, her söylediğine karşısındakini inandırabilecek bir insan daha yoktur. Önde insanlar polisle cebelleşirken sen arkada o kitlenin bütün motivasyonunu konuşmanla sağlıyorsun. 'Gazi’den 10 milyon insan, Ok meydanından 13 milyon insan geliyor, Kadıköy’de kimse kalmamış herkes köprüye yürümeye başlamış' söylentilerini yayarak insanları bir anda motive edebiliyorsun. Ama aynı sen “Bu sefer çok değişik gaz kullanıyorlar”, “Gümüşsuyu’ndan 32 tane çevik otobüsü geliyor” diyerek ortamı bir anda kaosa sürükleyebiliyorsun da. Yapma böyle bu kadar dengesiz olunmaz. Bir dediğin diğerini tutsun.

Yengeç burcu

Yengeç burcu

Sen kuşkusuz 1 Mayıs’ın en duygusal, en hassas insanısın. O kadar yoğun annelik/babalık duyguları taşıyorsun ki, kaç yaşında olursan ol oradaki bütün insanları senin çocuklarınmış gibi sahiplenebiliyorsun. Senin yanındaki hiç kimse polis tarafından gözaltına alınamaz. Canını dişine takar, gerekirse ağlar polisin elinden alırsın herkesi. Ani çıkışların karşısında polisin ise yapabileceği hiç bir şey kalmaz. Yani ne kadar yengeç burcu varsa, o kadar gözaltısız bir 1 Mayıs olur. Velhasıl kelam sen olmazsan olmaz.

Aslan burcu

Aslan burcu

O kadar iyi organizasyon yeteneğin var ki barikatın vazgeçilmezlerindensin. Kim nerede nasıl dursun hemen plan yapabilir, kitleyi kontrol edebilirsin. Polisin orantısız saldırılarına hiçbir tolerans tanımazsın. Peki bu kadar iyi özelliğin varken neden bu kadar otoriter davranıyorsun? Bak benden uyarması o kitle diktatörlük kabul etmez arayı bozarsın. Valla demedi deme.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başak burcu

Başak burcu

Neyin titizliği neyin düzenliliği bu? Barikat işte tek tek boy sırasına göre mi dizilsin barikat malzemeleri? Neden bu kadar zor beğeniyorsun?  Acayip

dikkatlisin polis ne zaman ne hamle yapacak hemen analiz edip kaçış yollarını

bulabiliyorsun. Bu iyi bir şey. Ancak bu kadar aceleci olma, direniş bu uzun

sürecek tabi.

Terazi burcu

Terazi burcu

O hani bahsettikleri Gezi Yaratıcılığı var ya, heh işte onları yazan kesin terazi burcu. Bu 1 Mayıs’ta da bütün duvarlar senin yaratıcılığınla dolmayı bekliyor. Fakat hangi duvara ne yazsam diye o kadar kararsız kalıyorsun ki o zamana kadar gözaltına alınabilir, karakol duvarlarına yazı yazamayabilirsin. Tamam tamam hemen yine alınma. Dost tavsiyesi bunlar hep.

Akrep burcu

Akrep burcu

Güçlü sezgilerini yüksek analiz yeteneğinle birleştirince, üzerine de çalışkanlığını ekleyince sende 1 Mayıs’ın vazgeçilmezlerinden biri haline gelebilirsin. Kararlılığınla baş edebilecek hiçbir polis, hiçbir TOMA yoktur. Ama 1 Mayıs senin etrafında dönmüyor, bu kadar ben merkezli olmaz direniş. Bide o kadar kuşkucu olma bence, herkes sivil polis değil. Ha tamam var ama herkes değil. Bir sakinleş.

Yay burcu

Yay burcu

Sen 1 Mayıs günü için tam bir motivasyon kaynağısın. Bitmek bilmeyen enerjinle, neşenle umutsuzluğu bir anda dağıtır 1 Mayıs alanındaki herkese tek tek ihtiyacı olan enerjiyi verebilirsin. Ama tabi iyimserliğin de bir sınırı olmalı gaz kapsülü gelse “aa kuşlar uçuyor!” diye sevineceksin neredeyse. Ben sana söyleyeyim azı karar, çoğu zarar onun bir ayarını tuttur. He unutmadan hep bir kapris hep bir sabırsızlık hali gerek yok.

Oğlak burcu

Oğlak burcu

1 Mayıs direnişi tembelliğe asla tahammül göstermez. Bu yüzden sen 1 Mayıs günü çalışkanlığınla göz dolduracaksın iddia ediyorum. Gerek sabırlı, gerek planlı yapınla neredeyse 1 Mayısın koordinasyon merkezi olacaksın. Dayanma

gücün o kadar yüksek ki, emin ol eline bir kalkan alırsan seni aşabilecek TOMA,

polis bulunamaz. Ama kalkan tutmak tek başına bir anlam ifade etmez tahmin

edeceğin üzere. Yalnız kalma sevdanı başka zamana sakla, 1 Mayıs’ta birlikte

durmak kazandırır çünkü.  Bir de bu kadar dik başlı olma lütfen.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kova burcu

Kova burcu

Senin meraklılığını, yerinde duramayışını, yenilik arayışını 1 Mayıs günü eline bir kamera/fotoğraf makinesi vererek değerlendirmek gerek. Oradan oraya koşturup en garip görüntüleri yakalamak için canını dişine takabilirsin. Hümanist yapınla tartışma merakını birleştirerek polisleri canından bezdirebilir, insanları gözaltından kurtarabilir, gözaltına kaptırırsan da görüntüleri alıp bütün basında

yayabilirsin. Yalnız dikkat et kendini beğenmişlikler yaparak başını belaya

sokabilirsin.

Balık burcu

Balık burcu

Balık burcu son burç olmasından kaynaklı diğer bütün burçlardan biraz biraz özellik taşımakta. Bu da demek oluyor ki 1 Mayıs günü nerede bir eksik, nerede bir ihtiyaç varsa orada balık burcu belirir. Ama diğer burçların sadece iyi özelliğini değil kötü özelliklerini de almıştır. Mesela biraz sıkışınca mücadele etmek yerine insanları kendine hayran bırakacak kadar iyi kaçabilirler. Bir de çok çekingen durma orada, azıcık girişken ol.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
24
10
5
4
2
2