Görüş Bildir
Haberler
Burcuna Göre Hangi Mitolojik Tanrı'nın Soyundan Geliyorsun?

etiket Burcuna Göre Hangi Mitolojik Tanrı'nın Soyundan Geliyorsun?

Astroloji, mitolojiyle bağlantılı olarak doğudan batıya yüzyıllardır pek çok medeniyetin yol göstericisi olup, atalarımızın deneyimlerini, bilgeliklerini sembolik bir anlatımla günümüze taşıdı. Modern astrolojideki burç özellikleri ile bu burçlara özelliklerini veren tanrı ve tanrıçaların hikayelerinde kendinizden parçalar bulacaksınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Burcunu seç!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Savaş Tanrısı Ares'in soyundan geliyorsun!

Savaş Tanrısı Ares'in soyundan geliyorsun!

Tutku senin göbek adın! Göklerdeki Mars senin gezegenin!

Yunan tanrıları arasında taşkınlıkları ve kavgalarıyla olduğu kadar, aşk tanrıçası Afrodit ile yaşadığı tutkulu ilişkiyle de göze batar. Zeus'un sıkça kavgalarına gönderdiği Ares, güçlü bir savaşçı olmasının yanında oldukça tutkulu bir aşıktır. Afrodit'e sürekli hediyeler gönderir. Lakin sabırsız yapısından dolayı pek çok savaşta yenilir, düşmanı da boldur. 

Ares'ten aldığın bu savaşçı ruhunu ve gücünü dikkatli kullanmalısın! Yoksa iyi niyetin ve enerjin başkaları tarafından sömürülebilir!

İhtiraslı aşk Tanrıçası İştar'ın soyundan geliyorsun!

İhtiraslı aşk Tanrıçası İştar'ın soyundan geliyorsun!

Hayattan keyif almayı en iyi sen biliyorsun. İştar sana tutkusunu ve karizmasını miras bırakmış! Göklerin güzel yıldızı Venüs senin gezegenin!

Babil mitolojisinde aşk tanrıçası İştar, ünlü kahraman Gılgamış'a aşık olur fakat aşkına karşılık bulamaz. Reddedilmenin acısı ile Gılgamış'tan intikam almaya karar veren İştar; Göklerin Boğa'sını, Gılgamış'ı öldürmesi için yeryüzüne salar. Sana tutkusunu ve arzularını veren güzel tanrıça İştar'ın sahip olma hırsı çok yüksektir. Bu tanrıçanın hikayesi senin gibi İştar'ın arzulu torunlarının kulaklarına hırslarını dizginlemeleri yönünde küpe olmalıdır; çünkü güçlü kahraman Gılgamış, Göklerin Boğası'nı öldürür ve bu İştar'ın başına iş açar!

Tanrıların habercisi Hermes'in soyundan geliyorsun!

Tanrıların habercisi Hermes'in soyundan geliyorsun!

Zehir gibi akıllı ve kurnazsın! Her konuda söyleyecek bir şeyin var ve her şeyden haberdarsın! Enerjin de çok yüksek. Kelimelerle oynama yeteneğini, insan sarraflığını Hermes'ten miras almışsın! Göklerdeki Merkür senin gezegenin!

Merak duygusuyla doğan bebek Hermes, henüz bir günlükken kendi kendine kundağından çıkıp etrafı gezmeye başlar. Etrafta bulduğu aletlerle müzik yapar, üstüne bir de hırsızlık yaptıktan sonra yeniden kundağına girip uyur. Sen de böyle bir bebektin! Tanrıların habercisi Hermes, sana iletişimdeki ve dildeki yeteneğini vermiş. Hermes dedikodu tadında bir iletişim ağı sağlar tanrılara ve tanrıçalara. En kurnaz, en hilekar tanrı olsa da, laf taşırken bol bol başı belaya girmiştir. Hermes'ten miras aldığın gıybetçilik huyuna da azıcık dikkat etmelisin!

Vahşi ve yardımsever Artemis'in soyundan geliyorsun!

Vahşi ve yardımsever Artemis'in soyundan geliyorsun!

Herkese kol kanat geren, zarif ve içine kapanık Tanrıça Artemis'in torunusun! Bu güzel ruhunu ve yumuşak kalbini sana Artemis miras bırakmış. Senin yöneticin Artemis ve Ay!

Ay tanrıçası Artemis, vahşi hayvanların koruyucusudur. Doğum yapan kadınlara ve dara düşen insanlara da yardım eden gizemli tanrıçamız, empati kurmayı çok iyi becerir. Ay tanrıçası olması da, sürekli şekil değiştiren ve bir tarafı karanlıkta olan ay ile senin çok sık değişen ruh hallerini simgeliyor! Tanrıça Artemis'in torunu olarak bazen vahşi doğadan uzaklaşıp insanların arasına karışıp ışığını dünyaya saçmalısın. Dünyanın senin gibi güzel kalpli Artemis'in torunlarına çok ihtiyacı var!

Tanrıların en yakışıklısı Apollon'un soyundan geliyorsun!

Tanrıların en yakışıklısı Apollon'un soyundan geliyorsun!

Müziğin, şiirin, sanatın yakışıklı Tanrısı Apollon sana yeteneklerini miras bırakmış! Ortamların en aranan ismi sensin! Etrafına ışık saçıyorsun, eğlenmeyi ve eğlendirmeyi en iyi sen biliyorsun. Sen içimizi ısıtan Güneş'sin!

Apollon mitolojide çok sevilen bir figür olmasına rağmen; kendisiyle flüt çalma yeteneğini kıyaslayan Marsias'ı bir ağaca bağlayarak derisini diri diri yüzdüğü söylenir. Yani, Apollon'dan miras aldığın güçlü egoya ve kibre biraz engel olmalısın! Kendisinin her konuda birinci olması gerektiğini düşünüp, aksini iddia edene acımasız davranmasa, Apollon on numara Tanrı aslında. Sen de öylesin! Apollon'un soyundan gelsen de Tanrı değilsin ama; azıcık daha alçak gönüllü olmalısın. Senin gibi şahane bir insan için zor olsa da...

Erdem timsali Tanrıça Astrae'nin soyundan geliyorsun!

Erdem timsali Tanrıça Astrae'nin soyundan geliyorsun!

Astrae sana güçlü ahlak anlayışını ve tertemiz ruhunu miras bırakmış! Göklerdeki Merkür sensin!

Zeus'un kızı Astrae, altın çağ döneminde yaşayan bereket ve hasat Tanrıçasıdır. Altın dönemden sonra bozulan dünyanın ahlaksızlıklarına, pisliğine dayanamaz ve göklere çıkarak dünyayı terkeder. Göklerde takım yıldızlarına dönüşür. Sen ise Tanrıçandan aldıkları bu erdemli tavır ile dünyaya hapsolmuşsun maalesef! Tasvip etmeyen, eleştiren gözlerle bakarak, elinden geldiği kadar insanlara yardım etmek ve doğru yolu göstermek istiyorsun. Ey Astrae'nin torunu; bu dünyanın pisliği temizlemekle bitmez, boş ver biraz!

Aşk Tanrıçası Afrodit'in soyundan geliyorsun!

Aşk Tanrıçası Afrodit'in soyundan geliyorsun!

Yunan Tanrıçalarının en güzeli, en tatlısı Afrodit, sana güzelliğini ve tatlı dilini miras bırakmış! Sen de tıpkı onun gibi dünyaya iyilik ve güzellik yaymak isteyen zarif birisin! Adeta gökyüzündeki Venüs yıldızısın!

Dünyalar güzeli Afrodit'in skandalları da oldukça fazladır ama. Mitoloji aleminin en sansasyonel karakteri bile diyebiliriz. Afrodit o kadar tatlıdır ki Ares gibi geçimsiz bir savaş Tanrısıyla bile denge kurar, sevgilisi olur. Yasak aşkları oldukça fazladır. Paris'e, Helen'in aşkını vererek Truva savaşına sebep olur. Güzellik ve aşk iyi elbette ama bazen koca bir şehrin düşüşüne bile sebep olabiliyor; duy bunları ey Afrodit'in torunu! Tatlı dil bazen işleri çıkmaza sürebilir. Kibar tavrına yakışmasa da bazen acı gerçekleri dile getirmelisin!

Yeraltı Tanrısı Hades'in soyundan geliyorsun.

Yeraltı Tanrısı Hades'in soyundan geliyorsun.

Çok gizemlisin; çok güçlüsün ama gücünü her yerde göstermiyorsun. Bu huyları sana Hades miras bırakmış. Senin yıldızın ise gizemli gezegen Plüton!

Hades, gizemli ve karanlık olduğu için kötü bir Tanrıymış gibi görünür; aslında en güvenilir Tanrılardan biridir. Hades her zaman sözünü tutar, prensip sahibidir. Güzel Afrodit gibi iyi niyetle hesap kitapsız insanları kaosa sürüklemez. Ya da öfkeli mars gibi her işe bodoslama dalmaz. Hades planlıdır; zeki ve ahlaklıdır. Sen de Hades'in torunu olarak, eşsiz bir dost ve iyi bir lidersin fakat Hades gibi kötü bilinmemek için daha açık sözlü olmalısın!

Tanrıların Tanrısı Zeus'un soyundan geliyorsun!

Tanrıların Tanrısı Zeus'un soyundan geliyorsun!

Güçlü, şanslı ve bilgesin. Seni yöneten gezegen Jüpiter!

Tanrıların Tanrısı Zeus, mitolojide en güçlü ve en önemli karakterlerden biri olmasına rağmen çapkınlığı yüzünden pek çok kez sıkıntılara sebep olmuştur, eşi Hera'yı çileden çıkarmıştır. Ölümlü - ölümsüz ayırt  etmeksinizin herkese aşık olabilen Zeus, aşık olduğu kişileri elde etmek uğruna şekil bile değiştirir. Bazen kuğu kılığına girer, bazen boğa... Sen de Zeus gibi değişkensin! Zeus sana çapkınlığını, gücünü ve neşesini de miras bırakmış gibi görünüyor. Zeus'un başından geçen hikayelerden ibret alman gerekirse; çapkınlıklarına biraz gem vursan fena olmaz! Zeus'un torunu şanslı doğmuş olabilirsin ama kendini Zeus sanmaya da gerek yok; risk almak her zaman akıllıca olmayabilir!

Tanrıların babası Kronos'un soyundan geliyorsun!

Tanrıların babası Kronos'un soyundan geliyorsun!

Kronos gibi güçlüsün, lider tanımaz ve inatçısın! Senin yıldızın Satürn!

Tanrılar aleminin en sert, en acımasız karakteri Kronos'un iktidar ve bağımsızlık arzusu o kadar fazladır ki; önce babasını, sonra da bir gün elinden iktidarını alabilecekleri paranoyasıyla kendi çocuklarını öldürür. Kronos sevilmeyen bir karakter olsa da; sana başarı hırsı, disiplin ve liderlik özelliğini miras bırakmış. Bu kadar şüpheci olmasan çok daha güzel olur. Herkese uzanabilen bir elin var; dostların için resmen sarsılmaz bir kayasın, düşmanların ise senden korksun!

Tanrılar diyarının en zekisi Prometheus'un soyundan geliyorsun!

Tanrılar diyarının en zekisi Prometheus'un soyundan geliyorsun!

Çok zeki ve orijinalsin! Özgürlük bağımlısı ve devrimci bir ruhun var! Senin yıldızın Uranüs!

Tanrılardan ateşi çalarak insanoğluna veren Prometheus, sana keskin zekasını ve güçlü adalet algısını bırakmış. Prometheus'ın isminin kökeninde yer alan Yunanca 'matematik' sözcüğüyle de, tanrıların en zekisi olduğuna işaret edilmektedir. İsyankar, adaletli, zeki Prometheus insanlara yardım edeceğim derken Zeus'un gazabına da uğrar. Kıssadan hisse olarak; biraz kendini biraz daha önemsemelisin ve o keskin zekanı sadece başkaları için değil; kendi mutluluğun için de kullanmalısın!

Denizlerin Tanrısı Poseidon'un soyundan geliyorsun!

Denizlerin Tanrısı Poseidon'un soyundan geliyorsun!

Duygusal, derin, gizemli; sende tam bir sanatçı ruhu var! Senin yıldızın Neptün!

Denizin dibindeki görkemli sarayında yaşayan Poseidon, sana hayal dünyasında yaşama meyli miras bırakmış. Bu yüzden de hayal gücün çok kuvvetli! Poseidon, dünyanın en güzel şehrini kurma hayaliyle yanıp tutuşur, fakat bu hırsından dolayı koskoca Atlantis'i yok eder. Deniz atlarının çektiği güzel arabasıyla denizleri gezen Poseidon'un torunu olarak, olmayacak hayallere kendini biraz fazla kaptırabilirsin. Denizin dibindeki yuvandan çıkıp, ölümlülerin sıkıcı hayatlarına ara sıra da olsa karışmalısın! Güçlü hayal gücün ile mutlaka bir şeyler üretmelisin! Okyanus gibi derin ve renkli ruhunu dünyadan mahrum bırakmamalısın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2076
849
435
268
151
115
105
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arc noise

Sonuç; Apollon. Tamam buna itirazım yokda, babamda Ares soyundan oluyor bu durumda benim kafam karıştı. Hadi onu geçtim benim sulu göz annemde Artemis soyund... Devamını Gör

Zeynep

Çok gizemlisin; çok güçlüsün ama gücünü her yerde göstermiyorsun. Bu huyları sana Hades miras bırakmış. Senin yıldızın ise gizemli gezegen Plüton! Hades, ... Devamını Gör